۰۸ آذر ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۷
کد خبر: ۵۴۰۶۵۰

نشست «حوزه علمیه و چالش های مواجه با مسأله سبک زندگی» برگزار شد

نشست علمی «سبک زندگی» با موضوع «حوزه علمیه و چالش های مواجه با مسأله سبک زندگی» با حضور حجت الاسلام اسلامی و فتحعلیخانی در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم برگزار شد.
سبک زندگی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست علمی «سبک زندگی» با موضوع «حوزه علمیه و چالش های مواجه با مسأله سبک زندگی» با حضور حجت الاسلام رضا اسلامی و محمد فتحعلیخانی شامگاه هفتم آذر در تالار شیخ طبرسی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم قم برگزار شد.

بر اساس این گزارش، فتحعلیخانی در این نشست با بیان اینکه نظام سرمایه داری به دنبال اهداف مادی خودش، مدام برای مصرف کنندگان کالا تولید کرده و از این طریق انتقال فرهنگ می کند، ابراز داشت: سرمایه داری برای انسان ها اشتها ایجاد کرده و به گونه ای عمل می کند که انسان ها باور کنند این تولیدات جزء نیازهای اصلی زندگی است و معنای زندگی خود را بر اساس آن پایه ریزی کنند.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: اگر به این مسأله توجه کافی و وافی نشود به یقین در آینده با چالش «معنای زندگی» رو به رو خواهیم شد.

وی افزود: کالاها و آن چیزهایی که مصرف می کنیم هر کدام یک فرهنگی را در خود نهفته دارند، یعنی نشانه هایی در آنها از سوی تولید کننده تعبیه می شود که نوعی جهانبینی را تداعی می کند؛ انسان مصرف کنند در اثر مصرف کالا، فرهنگ آن را دریافت کرده و اجرایی می کند، چراکه جهان بینی به خوبی توانسته است با کالا فرهنگ خود را بازگو کرده و به مردم عرضه کند.

در ادامه حجت الاسلام اسلامی به تبیین فرصت ها و تهدیدهای سبک زندگی در عرصه گفتمان فقهی پرداخت و اظهار داشت: فرصت های موجود در این زمینه عبارتند از اینکه قفه می تواند مسائل خود را به سبک جدید ارائه دهد، سیستماتیک شدن فقه و برقراری ارتباط فقه با علوم انسانی؛ باید پارادایم فکری سایر نقاط جهان را بدانیم و با ادبیات روز، مسائل فقهی را به آنها منتقل کنیم.

وی ادامه داد: فقیه باید ابتدا الگوی دینی را با درنظرگرفتن مسائل روز و علوم انسانی ارائه دهد و بر اساس آن نیاز جامعه را حل کند.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیدهای موجود در زمینه سبک زندگی را اینگونه توصیف کرد: اولین آسیب ورود ناشیانه به این عرصه است، چراکه شخص ذهنیت خود را به گونه ای می چیند که به هنگام ورود به این بخش دچار سردرگمی شده و غریزه خود را به جای هدف زندگی گذاشته و معنای زندگی را نمی دانند.

گفتنی است، این نشست علمی از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد./841/پ202/س

ارسال نظرات