۳۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۵
کد خبر: ۵۷۹۵۵۴
عضو شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی مطرح کرد؛

ضرورت بهره گیری از توان نخبگان صلح جهانی به عنوان مروجان صلح اسلامی

حجت الاسلام سالار گفت: باید از توان نخبگان صلح جهانی در کشورهای مختلف به عنوان فعالان و مروجان صلح اسلامی استفاده شود تا سیاستهای استعماری مخالفان صلح و امنیت را برای مخاطبان برملا سازند.
حجت الاسلام و المسلمین محمد سالار

حجت الاسلام محمد سالار عضو شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در پاسخ به این سوال که با توجه به شعار امسال سازمان ملل "حق بر صلح به مناسبت هفتادمین سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر"؛ این شعار تا چه حد در زمینه برقراری صلح در جهان محقق خواهد شد، گفت: مأموریت و هدف اساسی سازمان ملل متحد بر اساس بند ۱ ماده اول منشور، حفظ صلح و امنیت بین المللی است و سازمان ملل هر سال شعار خاصی را تعیین می‌کند و کشورهای عضو در همان زمینه به بحث و تبادل نظر می‌پردازند.

وی تصریح کرد: چنانچه نگاهی به کارنامه سازمان ملل در طول سالهای گذشته بیاندازیم، تجربیات و عملکرد این سازمان عریض و طویل خصوصاً در دوران ریاست آقای بان کی مون نشان داده است که در قبال بحرانهای بین المللی و منطقه ای عملکرد ضعیف و انفعالی داشته و در جهت برقراری صلح و امنیت که از اهداف اصلی این سازمان بوده، موفق عمل نکرده است.

عملکرد ضعیف و مواضع جانب‌دارانه سازمان ملل متحد

عضو شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی در ادامه اظهار داشت: عملکرد ضعیف و مواضع جانب‌دارانه سازمان در قبال تجاوزات رژیم صهیونیستی در نوار غزه و تداوم اشغال منازل، سرکوب‌گری، کشتار بی‌رحمانه مردم مظلوم فلسطین، انتقال سفارت آمریکا به قدس شریف، تشدید ناآرامی‌ها در لیبی، حمله وحشتیانه رژیم متجاوز عربستان سعودی به یمن، حمله گروهک تروریستی داعش به سوریه و عراق، مداخله مستقیم و حمایت مالی و اعمال فشار قدرتهای بزرگ و سلطه گر، نفوذ اندیشه لیبرال غربی، برخوردهای دوگانه و تبعیض آمیز در قبال کشورها، پشتبیانی و حمایت ضمنی از رژیم ضدمردمی و نظام های دیکتاتور و نژاد پرست و... همه اینها دلیل واضح و آشکاری است بر ناکارآمدی سازمان ملل در برقراری صلح و عدالت در جهان.

وی افزود: با توجه به چنین پیشینه ضعیف و ناموفق، بعید به نظر می‌رسد در تحقق شعار سال جاری نیز توفیقی حاصل نماید اما جامعه جهانی به ویژه رهبران دلسوز و مردمی و دولتهای آزاده جهان وظیفه دارند همه امکانات مادی و معنوی و تمام تلاش و اهتمام خویش را برای برپایی صلح عادلانه و همزیستی مسالمت آمیز به کار ببندند و در این زمینه با کلیه موانع دستیابی به تحقق صلح و عدالت مقابله کنند.

تلاش قدرتهای استکباری در جهت استثمار و تاراج ملت های جهان

حجت الاسلام سالار در پاسخ به این سوال که با توجه به تحولات اخیر در منطقه و جهان از جمله داعش، سوریه، حمله عربستان سعودی در یمن، جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و مسلمانان میانمار و بخصوص ناامنی و بی ثباتی در غرب آسیا برای ایجاد جهانی، مملو از صلح و امنیت در سطح بین المللی چه الزاماتی وجود دارد، گفت: متأسفانه قدرتهای استکباری و سلطه جویان غربی به ویژه آمریکا و هم پیمانانش با بهره گیری از تمامی امکانات نظامی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و رسانه ای خویش در جهت استثمار، تحقیر و استضعاف و تاراج ملت های جهان از هیچ تلاش و کوششی فرو گذار نمی‌کنند.

وی در ادامه بیان داشت: ایجاد بی ثباتی و ناامنی در کشورهای اسلامی و حمایت از گروه تکفیری و تروریستی داعش و سکوت سازمان ملل متحد در قبال حملات وحشیانه رژیم سعودی و ائتلاف عربی به یمن و جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی در راستای اهداف استکباری آمریکا و جهان غرب صورت می پذیرد.

عضو شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی ابراز داشت: بدون تردید اینگونه اقدامات ضد بشری، بزرگ ترین تهدید برای ایجاد صلح و امنیت در جهان محسوب می‌شود و چنانچه جامعه بشری و خصوصاً دنیای اسلام از خطرهای آن غفلت ورزند، در دام شیطانی و اسارت بار دنیای استکبار گرفتار خواهند شد.

وی در ادامه اظهار داشت: از جمله راه‌های مقابله با ترفندهای دشمنان و دستیابی به صلح و آشتی می‌توان به برگزاری مناظرات علمی و ایراد بحث و گفت‌وگو با الهام از آیه شریفه "ادع الی سبیل ربک بالحکمه و الموعظه الحسنه و جادلهم بالتی هی احسن" اشاره کرد.

تبیین فرهنگ و معارف اصیل اسلامی در مقابل اسلام آمریکایی

حجت الاسلام سالار در ادامه افزود: تبیین فرهنگ و معارف اصیل اسلامی به عنوان دین صلح، عدالت و مهرورزی در مقابل اسلام آمریکایی و دست مایه تکفیری وهابی و تأکید بر تداوم مبارزه با رژیم اشغالگر قدس با توجه به تلاش آمریکا و صهیونیست ها برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل غاصب و نادیده گرفتن جنایات این رژیم می‌تواند از دیگر راه‌کارها باشد.

وی اظهار داشت: همچنین تأکید بر حفظ وحدت و همبستگی اسلامی به منظور خنثی سازی پروژه استعماری اختلاف افکنی در جوامع اسلامی و افشاء نمودن حامیان تروریسم دولتی و غیر دولتی و تبیین خطرهای گروههای تکفیری، تروریستی و بازگو کردن ضرورت مقابله با افکار و اندیشه های خطرناک داعشی برای عامه مردم خصوصاً نسل جوان از جمله راه‌های مقابله با ترفندهای دشمنان و دستیابی به صلح و آشتی است.

نقش ادیان الهی و آموزه‌های دینی در برقراری صلح و عدالت

عضو شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی در پاسخ به این سوال که تا چه میزان دوری از ادیان الهی و روی آوردن به تفکرات غربی موانع دستیابی به تحقق صلح عادلانه هستند، گفت: نقش ادیان الهی و آموزه‌های دینی در برقراری صلح و عدالت را نمی توان انکار کرد.

وی افزود: متأسفانه یکی از عوامل اصلی و اساسی بروز تنش ها و جنگ ها در جهان امروز، فاصله گرفتن از معنویت و اخلاق و تعالیم دینی می باشد که قهراً استقرار صلح عادلانه و رهایی از جنگ و خونریزی ها و کشت و کشتار در سایه پیروی و تبعیت از تعالیم آسمانی تحقق می پذیرد.

حجت الاسلام والمسلمین سالار اظهار داشت: دین مبین اسلام، دین رأفت، مهربانی و صلح و دوستی است. پیامبر گرامی اسلام، پیامبر مهربانیها و منادی صلح و عدالت بود و یکی از اهداف و رسالت انبیاء الهی و نبی مکرم اسلام برپایی قسط و عدالت می باشد.

واژه صلح و اسلام ملازم یکدیگرند

وی افزود: همان گونه که در آیات فراوانی از قرآن کریم می خوانیم: "لقد ارسلنا رسلنا بالبینّات وانزلنا معهم الکتاب والمیزان لیقوم النّاس بالقسط"؛ از دیدگاه قرآن کریم، واژه صلح و اسلام ملازم یکدیگرند و دارای ریشه و مفهوم مشترک هستند.

عضو شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی گفت: برای تحقق صلح عالانه در شرایط بحرانی کنونی جهان بیش از هر زمان دیگر نیازمند مقابله جدی با تفکرات غربی و پایبندی به مبانی دینی و اصول اخلاقی هستیم که به جرأت می توان گفت قوانین و آموزه های مترقی اسلام در عصر فعلی جوابگوی نیاز بشری در این زمینه خواهد بود.

آگاهی بخشی و شفاف سازی در برقراری صلح پایدار

وی در پاسخ به این سوال که نقش شبکه نخبگان جهانی برای افق آینده گفتمان صلح عادلانه در جهان را چگونه ارزیابی می کنید، گفت: در گوشه و کنار جهان متفکران و نخبگان علمی فراوانی وجود دارند که دارای شخصیتی مستقل و تأثیر گزار بوده و در جهت توسعه و گسترش صلح عادلانه و مقابله با بی عدالتی ها و نا امنی ها و تنش های منطقه ای و بین المللی می توانند نقش مثبتی داشته باشند و از طریق ارتباط با آنان فرصتهای همکاری و مشارکت در آگاهی بخشی و شفاف سازی در برقراری صلح پایدار وجود دارد.

حجت الاسلام سالار افزود: شایسته است به نحو مقتضی "فرهنگ و مبانی صلح اسلامی" را به آنان معرفی کنیم و از وجود آنان برای ترجمه و نشر آثار در زمینه صلح اسلامی به زبانهای مختلف کمک بگیریم.

وی در پایان خاطرنشان کرد:علاوه بر این پیشنهاد می‌شود از توان نخبگان صلح جهانی در کشورهای مختلف به عنوان فعالان و مروجان صلح اسلامی استفاده شود و هر یک از آنان در مناطق خویش سیاستهای استعماری مخالفان صلح و امنیت را برای مخاطبان برملا سازند./۹۶۹/ت۳۰۲/ب۱

ارسال نظرات