۱۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۰
کد خبر: ۵۶۷۶۵۲
حجت‌الاسلام والمسلیمن نظری منفرد:

توکل قوام و اساس شخصیت مؤمن است

استاد اخلاق حوزه علمیه قم با تأکید بر این‌که باور ستون خیمه توکل است، گفت: توکل اساس و قوام شخصیت مؤمن و سبک زندگی توحیدی او است.
حجت الاسلام نظری منفرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام ‌والمسلمین علی نظری منفرد امروز در آیین سحرگهان حرم حضرت معصومه(س) که در شبستان بزرگ امام خمینی(ره) برگزار شد، به بررسی جایگاه و اهمیت توکل در شکل‌گیری شخصیت انسان پرداخت و اظهار داشت: توکل اساس و قوام شخصیت مؤمن و سبک زندگی توحیدی او است.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم با تأکید بر این‌که باور ستون خیمه توکل است، گفت: تا مؤمن به حقیقت توحید و ذات اقدس اله باور و یقین حقیقی نداشته باشد اساساً توکل در تفکر، قلب و رفتار او شکل نخواهد گرفت.

سخنران آستان مقدس حضرت معصومه(س) ایمان به علم الهی را از دیگر لوازم دست‌یابی مؤمن به حدود توکل دانست و عنوان کرد: توکل گزاره‌ای از آموزه‌های قرآنی است که مؤمن برای درک حقیقت آن باید حدود علم الهی را بفهمد و به حقیقت آن ایمان داشته باشد.

استاد حوزه علمیه قم با بیان این‌که قدرت الهی از دیگر گزاره‌های تعیین‌کننده در شکل‌گیری هویت توکل در مؤمن است، گفت: موحد برای توکل نیازمند درک حقیقت و پشتوانه‌ای است که قلب او را در برابر حوادث آرام کند؛ بر این اساس قدرت الهی و فهم حدود آن از مقدمات ضروری برای توکل حقیقی است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین نظری منفرد در ادامه به توصیف نقش توکل در شکل‌گیری شخصیت انسان پرداخت و اظهار داشت: توکل از انسان شخصیتی مقتدر، متواضع، مستقل و پرتلاش می‌سازد.

وی ادامه داد: آموزه‌های قرانی در حوزه توکل در لابه‌لای قصص قرآنی همواره شخصیت‌های ویژه‌ای همچون حضرت یوسف علیهم‌السلام و یا حضرت ابراهیم و موسی علیهم‌السلام را مورد وصف قرار داده است.

سخنران آستان مقدس حضرت معصومه(س) در پایان به بررسی اساسی‌ترین باور مؤمن برای شکل‌گیری توکل پرداخت و گفت: مؤمن با گذار از سه مرحله فوق به وادی ویژه‌ای وارد خواهد شد که اگر هویت آن را به‌درستی درک نکند حقیقت توکل در او ظاهر نخواهد شد.

وی افزود: باور به این‌که خداوند متعال بخیل نیست مؤمن را به حقیقتی از ساحت توکل می‌رساند که اقتدار  و استقلال را در تفکر و عمل مؤمن به مرحله ظهور خواهد رسانید./837/پ۲۰۲/ج

ارسال نظرات