۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۲
کد خبر: ۵۳۸۲۱۲
رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان:

ترغيب به مطالعه و كتاب خواني از راه هاي مقابله با آسيب‌هاي اجتماعي است

رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان، ترويج كتابخواني را كار جهادي در حوزه فرهنگ دانست و گفت: يكي از راه هاي مقابله با آسيب‌هاي اجتماعي افزايش توليدات حوزه كتاب و تشويق و ترغيب به مطالعه و كتاب خواني است.
مصطفي جوادي

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، مصطفي جوادي پيش از ظهر امروز به مناسبت هفته كتاب و كتابخواني در گفت‌وگو با خبرنگاران با تبريك اين هفته با اشاره به اينكه نام و جايگاه كاشان با فرهنگ كتاب و كتابخواني گره خورده است، گفت: يكي از مؤلفه هايي كه يك شهر را تبديل به شهر فرهنگي مي كند وجود نويسندگان و مؤلفاني است كه با كتاب و كتابخواني مانوس هستند.   

وي با تأكيد بر اينكه نگاه به شهرستان كاشان نبايد صرفا نگاه تاريخي و باستاني باشد، افزود: آنچه كاشان را پرآوازه كرده است مسائل فرهنگي كاشان است، چرا كه فرهنگ كاشان در ساختار معماري اسلامي ايراني، اخلاق و رفتار و كردار مردم متدين اين شهرستان بروز و ظهور دارد و همانگونه كه با شنيدن نام برخي از شهرها برندهايي از آن شهر در اذهان عمومي تداعي مي شود به همان اندازه نيز نام كاشان همراه با شاعران و نويسندگان برجسته و صاحب نام همراه است.

جوادي با اشاره به اينكه كاشان در حوزه كتاب ميراث دار علامه فيض كاشاني است كه حدود 300 كتاب را در عمر با بركت خود نوشته است، گفت: در اواسط دوره قاجاريه تعداد مؤلفين و نويسندگان كاشاني از نويسندگان و مؤلفان همه شهرهاي كشور نيز بيشتر بوده است كه اين امر بيانگر اين است كه كاشان ريشه در فرهنگ و تاريخ و تمدن اسلامي دارد.

وي تلاش براي انتخاب كاشان بعنوان پايتخت كتاب كشور را يكي از راه هاي جذب گردشگران فرهنگي و مذهبي دانست و اظهار داشت: گردشگران فرهنگي و مذهبي به عنوان گردشگران كم حاشيه هستند.

رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان با اشاره به اينكه كتاب امروز تنها به عنوان يك كالاي فرهنگي مطرح نيست و به عنوان يك كالاي گردشگري نيز مي تواند مطرح باشد، گفت: كتاب ضمن كاربردهاي فراواني كه دارد مي تواند به عنوان يك كالاي كارآفريني نيز مطرح باشد و فعالان در حوزه نشر و ويراستاري از اين راه كسب درآمد دارند كه بايد از اين ظرفيت ها استفاده كرد.

جوادي، استفاده حداكثري از ظرفيت بخش خصوصي در حوزه كتاب را يكي از اولويت هاي اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان دانست و عنوان كرد: مراكز اقامتي سنتي، فرهنگسراها و پاركها را مي توان بعنوان محلي براي كتاب و كتابخواني معرفي كرد و از اين مكانها  بعنوان مكانهاي دو منظوره استفاده كرد.

به گفته وي، در شهرستان كاشان، انجمن هاي ادبي در قالب سعدي خواني و كليم خواني در بحث كتاب فعاليت دارند ضمن اينكه مثنوي خواني و حافظ خواني به صورت خودجوش مردمي برگزار مي شود.

رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان نشست هاي كتابخواني در كتابفروشي‌ها، رونمايي هفتگي از كتاب، برگزاري همايش كشوري ملك الشعراي بهار و كنگره بين المللي محتشم كاشاني را از جمله فعاليتهاي فرهنگي در كاشان خواند و يادآور شد: اين برنامه ها دستاوردهاي توجه به حوزه كتاب و كتابخواني در كاشان است.

جوادي در ادامه با تأكيد بركتابخواني از رده سني پايه، گفت: سال گذشته صبحگاه هفتگي كتاب در بيش از 70 مدرسه شهرستان كاشان برگزار شد و امسال نيز مدارس كاشان  يك روز از هفته را به صبحگاه كتاب اختصاص داده اند تا دانش آموزان با كتاب و كتاب خواني انس بگيرند.

وي در ادامه به فعاليتهاي بخش كتاب دركاشان اشاره كرد و گفت: اكثريت كتابخانه هاي كاشان به غير از يك  يا دو كتابخانه توسط بخش خصوصي و مردمي اداره مي شود.

رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان همچنين به برنامه هاي هفته كتاب و كتابخواني در شهرستان كاشان اشاره كرد و افزود: بازديد مديران و مسؤولان شهرستان از كتابخانه ها و كتابفروشي‌ها، رونمايي هاي متعدد از كتاب، برگزاري نمايشگاه كتاب دركانون جوانه ها، برگزاري نمايشگاههاي كتاب در برخي از مدارس كاشان، جشن امضای نويسندگان و نشست معرفي بانوان مؤلف كاشان از جمله برنامه هفته كتاب و كتابخواني در كاشان است.

جوادي، سخنراني هاي ده دقيقه اي بين دو نماز در مساجد با موضوع كتاب با همكاري امور مساجد كاشان و تقدير از ياوران كتاب را از ديگر برنامه هاي هفته كتاب و كتابخواني در كاشان اعلام كرد.

رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان وارد شدن هيئات مذهبي كاشان به حوزه كتاب را يكي از رخدادهاي مهم فرهنگي خواند و افزود: بيش از 10 هيأت مذهبي كاشان امسال در زمينه رونمايي كتاب، نذر كتاب، ديواركتاب و نمايشگاه كتاب فعاليت داشتند.

جوادي ابراز اميدواري كرد، با توسعه فرهنگ كتاب و كتابخواني در جامعه به درجه اي از تكامل برسيم كه هيئات مذهبي كاشان در كنار ظرف غذاي جسم، ظرف غذاي روح مردم را نيز تأمين كنند.

به گفته وي، امسال، طرح تقريظ كتاب، ‹‹كتابهايي كه رهبر معظم انقلاب بر آن تقريظ نوشته بودند››  كتابهايي كه عمدتا در حوزه دفاع مقدس بود توسط هيأت مذهبي عشاق الحسن كاشان معرفي و به مردم اهدا شد.

وي ترويج كتابخواني را كار جهادي در حوزه فرهنگ دانست و گفت: يكي از راههاي مقابله با آسيب‌هاي اجتماعي  افزايش توليدات حوزه كتاب وتشويق و ترغيب به مطالعه و كتاب خواني است.  

به گفته وي، با مطرح شدن بحث پايتخت كتاب، افزايش كتابفروشي ها را در شهرستان كاشان به همراه داشته است كه اين امر بيانگر توجه مردم به كتاب و كتابخواني است، اما با همه تلاش‌هاي انجام شده متأسفانه سرانه مطالعه در كشور ايده آل نيست.

رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان در ادامه، سرانه مطالعه كاشاني ها را بيشتر از سرانه مطالعه كشور دانست و يادآور شد: اگر سرانه مطالعه در كشور 5 دقيقه باشد، سرانه مطالعه در كاشان بين 11 تا 12 دقيقه است كه اين ميزان در مقايسه با سرانه مطالعه كشورهاي پيشرفته و فرهنگي، آمار كمي است.

لازم به ذكر است، شهرستان كاشان با حدود 400 هزار نفر جمعيت از 70 كتابخانه مساجد و بيش از 10 كتابخانه عمومي بهره مند است./1307/پ202/ب1

ارسال نظرات