۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۶
کد خبر: ۵۵۵۶۷۶
پژوهشگرمؤسسه دارالعرفان:

استاد انصاریان در تفسیر قرآن کریم آثاری فاخر برجای گذاشته‌اند

حجت الاسلام غضنفری گفت: یکی از دستاوردهای مهم در موسسه دارالعرفان این است که استاد انصاریان در تفسیر قرآن کریم و ترجمه اصول کافی آثاری فاخر بر جای گذاشته‌اند.
دارالعرفان

به گزارش خبرگزاریر سا، حجت الاسلام سید علی غضنفری در سلسله نشست‌های پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب دین در مصلی قم و در نشست معرفی موسسه اهل بیت (ع) و رونمایی از کتاب سید الشهداء تجلی عبودیت ابتدا پیرامون فعالیت‌های علمی و پژوهشی موسسه عنوان کرد:فعالیت‌های موسسه دارالعرفان بسیار گسترده می‌باشد و دو کار ارزشمند در حیطه قرآن و حدیث از جمله کارهای مهم و ارزشمند و توفیقات استاد انصاریان می‌باشد که بنده به عنوان پژوهشگر افتخار حضور در این دو طرح ارزشمند را داشتم.

حجت الاسلام غضنفری افزود:تفسیر حکیم انصاریان در عین مشغله زیاد و سفرهای متعدد تبلیغی توسط استاد به نگارش در آمده است همچنین ترجمه اصول کافی نیز از تلاش‌های علمی ایشان می‌باشد در این باره باید گفت بعد از قرآن کریم، یکی از نمادهای روایات ائمه اطهار (ع) بخش اصول کافی می‌باشد که داری جایگاه بسیار مهمی در تاریخ اسلامی دارد.

وی در مورد تفسیر قرآن اظهار داشت:پس از آن استاد انصاریان توفیق ترجمه قرآن کریم را یافتند و در حال حاضر یکی از پرتیراژترین ترجمه‌ها و ظریف‌ترین و دقیق‌ترین اثر با رویکرد اجتماعی نسبت به قرآن کریم می‌باشد استاد انصاریان تفسیر را به توصیه ای از جانب مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی انجام دادند به طوری که در توصیه ای به ایشان فرمود با توجه به نگاه جامع به جامعه تفسیر قرآن را بنویسید.

این استاد و پژوهشگر قرآنی افزود:استاد انصاریان ایشان بنا نداشتند تفسیر را به طور کامل انجام بدهند اما به مرور تفسیر را کامل کردند و در حال حاضر صفحات آخر را تفسیر می‌کنند و با وجود مشغله زیاد از این برنامه غافل نشدند و در حال حاضر نیز با دقت و پویایی تفسیر را انجام می‌دهند.

وی تصریح کرد: بعد از تفسیر، مسئولیت پژوهش و تحقیق پیرامون تفسیر را بنده عهده دار بودم و سه تا 4 جلد این تفسیر به چاپ رسیده و خود تفسیر در بهار سال 97 رونمایی خواهد شد و به نظر می‌رسد تا 30 جلد نیز برسد.

حجت الاسلام دکتر سید علی غضنفری یادآور شد:یکی از ویژگی‌های استاد توجه به علمیت تفسیر می‌باشد شاید برخی تصور می‌کنند ممکن است تفسیر را عامیانه بنویسد در حالی که با نگاه جامع علمی نگارش شده است نکته بعدی توجه به سایر تفاسیر شیعه و سنی می‌باشد و در حدود 10 تا 12 تفسیر را با دقت ارزیابی می‌کنند و سپس تفسیر می‌نویسند.

وی خاطرنشان کرد:همچنین نکته دیگر توجه به کتاب‌های لغت و محل ابهام آن می‌باشد و گاهی در چندین کتاب دقت لازم را دارند ضمنا توجه به نیازهای جامعه از دیگر ویژگی‌های استاد در تفسیر می‌باشد فردی که بیش از نیم قرن به طور مستقیم با مردم ارتباط داشته است طبق نیاز جامعه تفسیر را نوشته است.

این استاد و پژوهشگر قرآنی در مورد ترجمه اصول کافی نیز گفت:اصول کافی متعلق به مرحوم به کلینی متوفی 329 در ابتدای قرن 4 می‌باشد مرحوم کلینی در زمان امامت امام عسگری (ع) متولد شد وی از شخصیت‌های بزرگ ایرانی است کتابی که ایشان نگارش کرده در زمان غیبت امام زمان (عج) نوشته و نزدیک‌ترین کتاب به زمان اهل بیت (ع) می‌باشد.

وی اظهار داشت:شیخ مفید با آن عظمت و جایگاه علمی در مورد کتاب کافی عنوان کرده است که یکی از برترین و والاترین کتاب‌های شیعه کتاب اصول کافی می‌باشد کافی از سه بخش اصول و فروع و روضه کافی تشکیل شده است.

حجت الاسلام غضنفری بیان کرد:یکی از ویژگی‌های مهم اصول کافی در مورد مسائل اعتقادی دین می‌باشد بر خلاف فروع کافی که در مورد اقوام فقهی است اصول کافی تخصصی نیست و به درد همه افرادی که با اهل بیت (ع) مانوس هستند می‌خورد این کتاب نیز ترجمه شده و با پایان فعالیت‌های تحقیقاتی در آستانه چاپ می‌باشد.

وی گفت: کتاب اصول کافی یکی از کتاب‌های ارزشمند ترجمه و شرح داده شده و تلخیص شده است و مورد توجه خاصی می‌باشد بزرگان زیادی آن را شرح کرده اند اما در این میان ترجمه اصول کافی همواره مظلوم بوده و برخی از ترجمه‌ها نیز در دوران ما دیگر قابلیت استفاده ندارد.

این استاد و پژوهشگر قرآنی بیان کرد:با نگاه به ترجمه های دیگر خلاء هایی برای مخاطب امروز وجود داشته است این اثر ارزشمند کتابی است که برای همه علاقه مندان اهل بیت (ع) قابل مطالعه می‌باشد و به زودی چاپ می‌شود و بنده در این دو حضور داشتم.

وی گفت:کلینی درایت زیادی در تقسیم بندی روایات داشته است تنها فروع کافی تخصصی است و اما اصول کافی دربرگیرنده اصول اولیه و اعتقادی است و در ترجمه‌ها مظلوم واقع شده بود چرا که همه مخاطبان جامعه باید با آن مانوس باشند. /998/د ۱۰۳/ش

ارسال نظرات