۱۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۶
کد خبر: ۵۳۰۰۰۶
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی:

حق گويي از ویژگی های مؤمنان است

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی از شجاعت نظامي و اخلاقي و حق گويي سياسي به عنوان چهار شجاعت انسان مومن نام برد و گفت: شجاعت هميشه شمشير زدن نيست برخي جاها شمشير فرو بردن است و شمشير خوردن است.
حجت الاسلام ناصر رفيعي مراسم سنتي مذهبي قاليشويان مشهد اردهال كاشان  مراسم سنتي مذهبي قاليشويان مشهد اردهال كاشان  مراسم سنتي مذهبي قاليشويان مشهد اردهال كاشان  مراسم سنتي مذهبي قاليشويان مشهد اردهال كاشان  مراسم سنتي مذهبي قاليشويان مشهد اردهال كاشان

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام والمسلمین رفيعي صبح امروز در مراسم سنتي مذهبي قاليشويان اردهال كاشان، گفت: پيامبر اكرم مي فرمايد، آنهايي كه ذريه من را اكرام كنند و آنهايي كه اهل بيت و ذريه مرا احترام كنند، روز قيامت آنها را شفاعت خواهم كرد.

وي افزود: بركت حضور اين شخصيت در اين منطقه سبب شده سالانه ميليونها زائر اين امامزاده واجب التعظيم از آستان مقدس علي ابن باقر بهره مند شوند، ضمن اينكه عنايت ويژه رهبر معظم انقلاب به اين مكان  است كه سال گذشته معظم له با خانواده خود در كنار اين حرم شريف آن كه به منزله كربلا شمرده شده است به اين مكان آمد كه اين نيز بيانگر  توجه خاص رهبر معظم انقلاب به امامزادگان به ويژه برخي از امامزادگان است.   

حجت الاسلام والمسلمین رفيعي با اشاره به دليل پراكندگي امامزادگان در ايران كه بيشتر آنها نيز از نسل امام موسي ابن جعفر(ع) هستند، گفت: شجاعت امامزادگان و ظلم ستيزي و مبارزه با حاكمان ستمگر سبب شد تا اين بزرگواران در سراسر ايران و در كوه ها و روستاها و مناطق دور افتاده به شهادت برسند و در همان محل شهادت مدفون شوند.

به گفته وي، در شهرستان قم حدود چهارصد امامزاده مدفون شده اند كه براساس آماري كه سازمان اوقاف ارائه كرده حدود 8 هزار امام زاده به دليل روحيه ظلم ستيزي و مبارزه با ظلم و كفر و حاكمان ستمگر و خون علوي كه در ذات آنها بود به جوش آمد و در مبارزه با كفر به شهادت رسيدند.

استاد حوزه علميه قم با اشاره به اينكه روحيه ظلم ستيزي امروز در شيعه نيز وجود دارد، گفت: شيعه امروز در سراسر جهان از مظلوم حمايت مي كند و با ظالم مبارزه مي كند و هزينه آن را هم مي پردازد كه مي توان به سيد حسن نصرالله در لبنان، شيخ نمردر عربستان، شيخ زكزاكي در نيجريه، شيخ قاسم دربحرين، شهيد صدر و شهيد حكيم اشاره كرد كه هزينه مبارزه با ظالم و دفاع از مظلوم را پرداختند و مي پردازد.

حجت الاسلام والمسلمین رفيعي در ادامه از شجاعت نظامي و اخلاقي حق گويي سياسي به عنوان چهار شجاعت انسان مومن نام برد و افزود: شجاعت هميشه شمشير زدن نيست برخي جاها شمشير فرو بردن است و شمشير خوردن است.

وي افزود: اميرمومنان(ع) به همسرش جسارت شد و 25 سال خانه نشين در حاليكه اميرمومنان(ع) قهرمان خيبر است كه وقتي به حضرت گفته مي شود شما با اين همه شجاعت چرا اقدام نكردي، مي فرمايد اسلام در خطر بود و به خاطر اسلام و حفظ دين اسلام خودم را شكستم تا اسلام نشكند.

حجت الاسلام والمسلمین رفيعي يادآور شد: اگر حضرت عيسي و حضرت موسي در برخي جاها سكوت كردند براي اين است كه سكوت كردن در برخي اوقات شجاعت است و سكوت به خاطراسلام و حفظ دين بايد انسان خرد شود تا دين خرد نشود.

وي با بيان اينكه مسلمان در شجاعت سياسي نبايد ديوار باشد، بلكه بايد موضع گيري داشته باشد تا مشخص باشد از چه كسي دفاع مي كند، اظهار داشت: در شجاعت اجتماعي نيز تحمل، مقابله به مثل نكردن است و يا ناسزا شنيدن و ناسزا نگفتن است و جهل مردم را با حلم پاسخ دادن است.

حجت الاسلام والمسلمین رفيعي در ادامه با اشاره به اينكه، پيامبراكرم(ص) سه نصيحت صله رحم، حقگويي و نيكي را روي شمشير خود نوشته بود و بعنوان تابلو و تبليغ در جنگها آن را به نمايش مي گذاشت گفت: اين مثلت سه ضلعي، صله رحم و حق گويي و نيكي به كسي كه بدي كرده است انسان را به سعادت مي رساند.

وي با بيان اينكه، بهشت براي انسان فحاش حرام است، افزود: كنترل نشدن خشم سبب شده تا گاهي هيئات مذهبي و مذهبي ها به جان يكديگر مي افتند و بر سر مداح و سخنران و علم و كتل و پرچم با يكديگر دعوا مي كند، شجاعت اين است كه در برابر ناسزا و فحش  خود را كنترل كند، از اين رو بهشت براي انسان فحاش حرام است.

استاد حوزه علميه قم ادامه داد: روايت است، فحش دادن به برادر مومن، سبب خواهد شد تا بركت از زندگي او گرفته شود و خدا او را به خودش واگذار مي‌كند كه اين نشانه اين است خداوند از انسان فحاش بيزار است.

لازم به ذكر است، مراسم سنتي مذهبي قاليشويان مشهد اردهال كاشان كه در دسامبر ۲۰۱۲ در فهرست ميراث فرهنگي و معنوي يونسکو به ثبت رسيد، يکي از کهن‌ترين و قديمي‌ترين آيين‌هاي سنتي مذهبي و ملي ايران است که همه ساله در دومين جمعه مهرماه به منظور بزرگداشت و يادآوري خاطرات شهادت حضرت سلطان علي ابن امام محمدباقر در خطه مشهد اردهال کاشان باحضور انبوه عزاداران برگزار مي‌شود.

شايان ذكر است، حضرت سلطان علي ابن امام محمدباقر در اوايل قرن دوم‌ هجري به دعوت اهالي فين و کاشان از طرف پدر بزرگوارش براي ترويج دين اسلام به‌ ايران ماموريت يافت و پس از سه ‌سال فعاليت و مجاهدت، سرانجام در جنگي نابرابر به همراه جمعي از ياران خود در خطه «اردهال» کاشان شهيد شد و در مراسم خاصي وي و يارانش در مشهد اردهال کاشان که اکنون زيارتگاه مسلمانان ايران و جهان است به خاک سپرده شد.

مشهد اردهال در 45 كيلومتري جنوب غربي شهرستان كاشان واقع شد است./1307/پ۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات