۱۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۳
کد خبر: ۵۲۳۳۴۷
دبير جامعه روحانيت كاشان:

غفلت از قرآن بزرگ ترین خسران است

دبيرجامعه روحانيت كاشان،گفت: ما از قرآن كه منبع خير و بركت است غفلت كرده ايم و اين در حالي است كه زمان و وقت براي انجام هر كاري داريم اما براي تلاوت قرآن وقت نداريم.
حجت الاسلام عليرضا شاه فضل

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل، چهارشنبه شب در مسجد جامع  مسكن مهر كاشان با تبريك ميلاد امام هادي(ع) در تفسير آيه 29 سوره انسان  كه مي فرمايد ‹‹كِتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَيْكَ مُبارَكٌ لِيَدَّبَّرُوا آياتِهِ وَ لِيَتَذَكَّرَ أُولُوا الْأَلْبابِ›› گفت: در اين آيه به بركت قرآن اشاره شده كه خطاب به پيامبر مي فرمايد، اين كتابي كه به سوي تو نازل شده كتاب مباركي است.

وي با اشاره به اينكه ديدن هر معجزه اي براي انسان مهم است، گفت: قرآن كتاب معجزه است ‹‹كِتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَيْكَ مُبارَكٌ›› و يكي از معجزات قرآن بركت قرآن است و روايت است كسي كه مي خواهد معناي بركت را درك كند به گوسفند نگاه كند كه يك قلو و دو قلو زا است اما تعداد آن بيشتر از ساير حيوانات است.

حجت الاسلام شاه فضل، گفت: درآمدهاي افراد در جامعه نيز متفاوت است و اين در حالي است كه بركت  زندگي برخي از افراد كم درآمد جامعه بيشتر از افرادي است كه درآمدهاي كلان دارند كه اين مفهوم بركت است و خير زيادتر از آنچه هست كه انسان تصور مي كند.

وي با اشاره به اينكه در قرآن چندين چيز را با بركت معرفي كرده است، گفت: يكي از چيزهايي كه در قرآن از آن به عنوان بركت نام برده شده است زمين است چرا كه برخي از زمين ها بركت بيشتري نسبت به زمينهاي ديگر دارد ‹‹سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَىٰ بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ›› ما بيت المقدس را سرزمين مبارك قرار داديم و يكي از دلايل اينكه دعواي امروز بر سر بيت المقدس است به اين دليل است كه سرزمين پربركت و حاصلخيزي است.

دبير جامعه روحانيت كاشان همچنين برخي از زمان ها را نيز مبارك دانست و افزود: شب قدر يكي از زمانهاي مباركي است كه قرآن مي فرمايد ‹‹إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةٍ مُّبَارَكَةٍ›› ما قرآن را در يك شب پربركت نازل كرديم و اگر يك لااله الا الله را كه در شبهاي قدر گفته مي شود اثر زيادتري نسبت به شبهاي ديگر دارد و يا اينكه بركت شب جمعه از شبهاي ديگر بيشر است.

حجت الاسلام شاه فضل، ادامه داد: بركت ايام ميلاد اهل بيت(ع) و اعياد مذهبي بيشتر از زمانهاي ديگر است، از اين رو  برخي از زمانها مبارك است ضمن اينكه برخي از افراد نيز افراد مبارك و پربركتي هستند و حضرت عيسي مي فرمايد، خداوند مرا كه هركجا باشم پربركت قرارداده است و آنهايي كه با من در ارتباط باشند زندگي آنها بركت بيشتري خواهد داشت.

وي افزود: يكي از چيز هايي كه بركت دارد قرآن است ‹‹كِتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَيْكَ مُبارَكٌ››  قرآن بركت دارد چرا كه اگر يك ساعت بهترين كتاب را مطالعه كنيد و يك ساعت نيز قرآن را تلاوت كنيد، اثر يك ساعت تلاوت قرآن از  اثر يكساعت مطالعه كتاب بيشتر است، بنابراين اگر قرآن را دركيف و يا ماشين و خانه بگذاريد بركت خواهد داشت.

به گفته وي، زبان افرادي كه قرآن را تلاوت مي كنند بركت دارد و چشمي كه به قرآن نگاه مي كند بركت پيدا مي كند و گوشي كه قرآن را مي شنود بركت پيدا مي كند.

حجت الاسلام شاه فضل يادآور شد: ما از قرآن اين منبع خير و بركت غفلت كرده ايم و اين در حالي است كه زمان و وقت براي همه كاري داريم اما براي 5 دقيقه تلاوت قرآن وقت نداريم كه اين از عدم توفيق انسان است كه از منبع پرخير و بركت قرآن غفلت مي‌كند و توجه  او بيشتر به چيزهايي است كه نه تنها خير و بركت ندارد بلكه شر نيز در آن وجود دارد.

وي با تأكيد بر اينكه قرآن منبع پر خير و بركت است، گفت: قرآن مي فرمايد، اگر كسي با زبان خود گناه كرده است اگر قرآن را تلاوت كند گناهان زبان او پاك خواهد شد و اگر با چشم خود گناه كرده باشد به قرآن نگاه كند گناهان چشم او پاك خواهد شد و يا باگوش خود گناه كرده باشد، قرآن را گوش كند تا گناهان گوش پاك شود.

دبير جامعه روحانيت كاشان، گفت: خداوند در قرآن مي فرمايد هرچه مي توانيد قرآن را تلاوت كنيد چرا كه برخي بيمار و يا در مسافرت و يا در حال جهاد هستيد اما در هر صورت هرچه مي توانيد قرآن را تلاوت كنيد به اين معني كه جهاد في سبيل الله و مسافرت و بيماري نبايد مانع از تلاوت قرآن شود.

وي آيات قرآن را داراي حيات دانست و با اشاره به اينكه انس با قرآن سبب كمك به انسان مي شود، گفت: قرآن به دليل اينكه داراي روح و حيات است انسان مي تواند از قرآن استمداد بگيرد، بنابراين قرآن شفاعت كننده افرادي است كه با قرآن انس دارد و آن را درك مي كنند.

حجت الاسلام شاه فضل، افزود: قرآن معجزه الهي است و خدا به ما توفيق داده است تا به قرآن نزديك باشيم و قرآن در دسترس ما باشد و وظيفه ما اين است كه قرآن را تلاوت كنيم و آن را بفهميم و به آن عمل كنيم./1307/پ۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات