۳۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۶
کد خبر: ۵۱۲۹۴۲
آيت الله نمازي مطرح کرد؛

ضرورت ارتقاي سطح آگاهي افكار عمومي نسبت به مسأله تغذيه

آیت الله نمازی گفت: يكي از كارهاي جهادي كه خيران سلامت، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي بايد در دستور كار خود قرار دهند، ارتقاي سطح آگاهي افكار عمومي جامعه نسبت به مسأله مهم تغذيه است.
آيت الله عبدالنبي نمازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، آيت الله عبدالنبي نمازي ظهر امروز در ديدار مجمع خيرين سلامت كاشان، از ديدگاه قرآن سلامت و عافيت را يكي از مسائل مهم معرفت شناسي دانست و گفت: بيشترين روايتي كه از اهل بيت(ع) نيز به ما رسيده است در رابطه با عافيت و سلامت است.

وي سلامت و تندرستي جامعه را معلول دانست و افزود: اگر فرد و جامعه اي به بيماري مبتلا شد بايد به دنبال دلايل ابتلاي به بيماري بود، چرا كه هر نوع بيماري در فرد و يا جامعه، معلول است و دلايلي سبب شده است تا به بيماري مبتلا شود.

به گفته وي، مسأله عافيت و سلامت درجامعه داراي سه ضلع و عنصر، بيمار و طبيب و دارو و درمان  است، كه هرسه عنصر بايد مورد مطالعه و كنكاش و پژوهش قرار داشته باشد.

آيت الله نمازي گفت: برخورد با معلول بيماري، علت بيماري و چگونگي بيماري و درمان آن كار روتيني است كه انجام مي‌شود، اما در كنار اين كار بايد فرهنگ سازي سلامت به عنوان يك كار اصلي ديگر در  نظام سلامت توحيدي انجام شود تا مردم، خودكار در برنامه ريزي معاش و تغذيه خود به گونه اي برنامه ريزي كنند كه بيمار نشوند.

وي، تغذيه را اساس سلامت جامعه دانست و با تأكيد بر اينكه سلامت جامعه در سايه تغذيه سالم است، عنوان كرد: علت و اساس همه بيماريها تغذيه نا سالم است، بنابراين يكي از برنامه ها و اهداف مجمع خيرين سلامت بايد فرهنگ سازي تغذيه سالم باشد و در اين راه افكار عمومي جامعه را بايد به گونه اي هدايت كنند تا بدانند چه چيزي را بايد بخورند، چقدر بايد بخورند و چه زماني بايد بخورند.

به گفته وي، جامعه به اين سه مؤلفه مهم و اساسي در تغذيه توجه ندارد و به دليل شهوت در غذاخوري، پرهيز از برخي غذاها كه سبب افزايش فشار خون، چربي خون و قند خون مي‌شود به حاشيه مي رود.

نماينده ولي فقيه در كاشان با اشاره به روايتي از پيامبراكرم(ص) كه مي فرمايد، دستگاه گوارش خانه هرنوع بيماري است و منشأ همه بيماري ها غذا است، گفت: يكي از كارهاي جهادي كه خيرين سلامت، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي بايد در دستور كارخود قراردهند، ارتقاي سطح آگاهي افكارعمومي جامعه نسبت به مسأله مهم تغذيه است.

آيت الله نمازي گفت: ما بايد جامعه را به گونه اي آموزش بدهيم كه بلد باشند چه چيزي بخورند، چقدر بخورند و چه زماني بخورند، نه اينكه جامعه را در تغذيه آزاد گذاشته و بعد از اينكه به بيماري مبتلا شد به دنبال درمان باشيم كه اين تفكر تنها برخورد با معلول است.

وي پيشگيري را مقدم بر درمان دانست و اظهار داشت: ما در زمينه مسائل فرهنگي، جرائم و جرم شناسي بايد فرزندان جامعه را به گونه اي تربيت كنيم كه به سمت و سوي جرم كشيده نشوند نه اينكه اگر وقتي مجرم شدند پليس بخواهد برخورد كند و مجازات كند.

نماينده ولي فقيه در كاشان، اسلام را سرشار از آيات و روايات مربوط به تغذيه و پيشگيري از بيماري دانست و گفت: اسلام مصرف انواع و اقسام گوشتها، حيوانات دريايي و زميني و هوايي همه را بيان كرده است و اگر برخي از گوشتها را اسلام حرام كرده است به اين دليل است كه براي بدن انسان مضر است، بنابراين اينها مسائلي است كه در هيچكدام از مكاتب دنيا نمي توان پيدا كرد.

آيت الله نمازي، دست اسلام را در مباحث مختلف از جمله تغذيه پر دانست و با اشاره به اينكه از منابع اسلامي خود استفاده نكرده ايم، يادآور شد: اسلام در زمينه هاي مختلف غذايي از جمله انواع پروتئين‌ها، سبزيجات، لبنيات و مسائل ديگر حرف براي گفتن زياد دارد اما از اين گنجينه مهم اسلام استفاده نشده است.

وي افزود: يكي از كارهاي كه بايد در دستور كار وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي و مجامع خيرين سلامت قرار بگيرد، مطالعه و تهيه اطلاعات براي آگاهي افكار عمومي براي چگونه سالم زندگي كردن است كه منشاء آن نيز آگاهي از تعذيه سالم است.     

نماينده ولي فقيه در كاشان همچنين تأسيس مجمع خيرين سلامت در شهرستان كاشان را كاري پسنديده و داراي حسنات زيادي خواند و گفت: كمك به  بيماران صعب العلاج با هزينه هاي زياد كه براي خانواده هاي متوسط كه قادر به پرداخت آن نيستند مشكل ساز است.

حسين نيكزاد رييس مجمع خيرين سلامت كاشان نيز با گزارشي از فعاليتهاي عمراني و درماني و دارويي مجمع خيرين سلامت كاشان و برنامه هاي آينده اين مجمع گفت: مجمع خيرين سلامت كاشان در ساخت پروژه هاي بيمارستاني و تجهيزات بيمارستاني بيشترين فعاليت را داشته است.

وي افزود: از ابتداي فعاليت اين مجمع تا كنون 44 پروژه بهداشتي درماني را از سال 86 آغاز كرده است كه بيش از 60 تا 70 درصد از اين تعداد پروژه ها آماده و به بهره برداري رسيده است و مابقي پروژه ها نيز بيش از 70 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است كه پيش بيني مي‌شود تا پايان سال جاري افتتاح و به بهره برداري برسد.

نيكزاد، از كلنگ زني بيمارستان بزرگ بقيه الله الاعظم كاشان در بلوار امام رضا(ع) اين شهرستان خبرداد و افزود: اين پروژه براي بهره برداري سريع و جايگزين شدن بيمارستان شهيد بهشتي كاشان به بيست قسمت تقسيم و هزينه ساخت هر يك از اين قسمت‌ها را يكي از خيرين سلامت كاشان بر عهده گرفته است و به هر ميزان كه خيرين سلامت كاشان در ساخت اين پروژه بزرگ بيمارستاني مشاركت داشته باشند به همان ميزان وزارت بهداشت و درمان نيز مشاركت خواهد داشت.

وي همچنين از ساخت، تعمير و بازسازي 48 مركز بهداشتي و خانه بهداشت با مشاركت خيرين سلامت كاشان خبرداد و يادآور شد: اين تعداد پروژه با مشاركت وزارت بهداشت و درمان و خيرين سلامت كاشان در حال اجرا و يا به اتمام رسيده است.

نيكزاد، همچنين از تأسيس مجمع خيرين سلامت زنان كاشان در آينده نزديك خبر داد و افزود: ظرفيت بالقوه اي در بخش خيرين سلامت زنان اين شهرستان است كه تاكنون به طور صد درصد از اين ظرفيت استفاده  نشده است و به دنبال جذب زنان خيركاشان هستيم.

وي درادامه از تأسيس مجموعه دانشكده داروسازي در كاشان بعنوان يكي از اولويت هاي مجمع خيرين سلامت كاشان نام برد و گفت: ساخت داروهاي گياهي و طب سنتي يكي از برنامه هاي خيرين سلامت در اين دانشكده است./1307/پ202/ب1

ارسال نظرات