۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۸
کد خبر: ۴۸۰۶۶۲

کتاب سبک زندگی رضوی؛ سنن الرضا در بازار نشر

هشتمین جلد از کتاب سبک زندگی رضوی با عنوان سنن الرضا علیه السلام از سوی انتشارات بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا علیه السلام چاپ و روانه بازار شد.
کتاب سبک زندگی رضوی؛ سنن الرضا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، هشتمین و آخرین جلد از کتاب سبک زندگی رضوی با عنوان سنن الرضا علیه السلام نوشته محمدتقی فعالی از سوی انتشارات بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا علیه السلام چاپ و روانه بازار شد.

در بخشی از دیباچه این کتاب می خوانیم: «مفهوم سبک زندگی از جمله مفاهیم جدیدی است که پژوهشگران حوزه جامعه شناسی و مطالعات فرهنگی برای بیان رفتارشناسی انسان ها بیان می کنند. دامنه بکارگیری این مفهوم تا جایی رواج یافته که امروزه جانشین بسیاری از مفاهیم و واژگان سنتی شده است.

اصطلاح سبک زندگی، پیوند نزدیکی با مجموعه ای از مفاهیم دارد نظیر فرهنگ، جامعه، ذهن، رفتار، معنا، شخصیت، محیط، وراثت، نیاز، سلیقه، مد، منزلت و سنت. مفهوم سبک زندگی از یک سو جزئی ترین رویدادهای حیات بشر و از سوی دیگر تا اعماق وجود آدمی را در بر می گیرد، لذا هم شامل و هم عمیق است.

این کتاب در 19 فصل گردآوری شده است که برخی از فصول شامل مواردی همچون «روابط میان فردی»، «آیین دوستی و همنشینی»، «روابط اجتماعی»، «سفر و اوقات فراغت»، «مؤلفه ها و بایسته های روابط اجتماعی»، «ازدواج؛ سنت مقدس»، «کارکردها و راهکارهای رشد و کارایی خانواده» و «بهداشت، سلامت و مدیریت بدن» می شود.

«زرّین نامه سلامت»، «خوراکی ها، بایسته ها و نسخه ها»، «بهداشت و رساله زرّین سلامت»، «بهداشت فردی»، «بهداشت محیط زیست»، «رسم بندگی»، «بخشش و نیایش»، «خداشناسی»، «راهنماشناسی»، «امام شناسی» و «معادشناسی» از عناوین دیگر فصول این کتاب هستند.

در قسمتی از کتاب با عنوان سبک زندگی پدیده ای تدریجی آمده است: مدل های سبک زندگی به صورت ناگهانی ایجاد نمی شوند تا بتوان به صورت دفعی و ناگهانی تغییر داد. اگر رفتاری پایدار در انسان به صورت ملکه و پایدار درآمده باشد این امر نشان از پیشینه ای به نسبت طولانی دارد. نهادینه شدن یک رفتار و تثبیت یک فعالیت، صبوری و تحمل می طلبد.

اگر بخواهیم مثلا جایگزینی برای فرهنگ فست فود بیابیم و آن الگو را جامعه پذیر کنیم، لازم است الگو، بدیل، جذاب و پذیرفتنی باشد و با استفاده از روش ها و فنون موثر، آن را در زمانی مناسب نهادینه کرد.

حاصل آنکه سبک زندگی جنبه های فردی و اجتماعی را به صورت یکسان در بر می گیرد. سبک زندگی، از بینش ها و ارزش های انسان ها تأثیر می پذیرد، شرایط اقلیمی و جغرافیایی در آن نقش آفرینند، شامل رفتارهای درون جوش و درون زا است، به صورت تدریجی حاصل می شود و مهم ترین نکته این که عمدتا ناظر به رفتارهای انسانی است؛ البته رفتارهای به نسبت پایدار نه رفتارهای گذرا و موقتی.

در قسمت دیگری از کتاب با عنوان نقش دین در سبک دهی می خوانیم: در عصر جدید بخش قابل توجهی از مطالعات درباره فنون زیستن، به نقش دین در مفهوم سبک زندگی باز می گردد. یکی از مهم ترین ابعاد مفهوم سبک زندگی این است که دین می تواند به عنوان نیروی برتر، نقش حیاتی در الگوی حیات  و نحوه زیستن آدمیان بر روی زمین ایفا کند.

دین به عنوان نظامی از باورها، ارزش ها و رفتارها می تواند به آدمی برای دستیابی به سبک الهی در زندگی کمک کند. در این میان اسلام از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

براساس معارف عمیق اسلامی که ریشه در آیات قرآن، احادیث معتبر، مفاهیم مربوط به ادعیه و سیره بزرگان دارد، می توان الگویی برای سبک زندگی در این جهان تعریف کرد، به گونه ای که آدمی را آماده ورود به زندگی ابدی و زیستن بی پایان کند. مفاهیم مربوط به سبک زندگی در منابع اسلامی بسیار فراوان اما به ندرت استخراج شده است.

هشتمین و آخرین جلد از کتاب سبک زندگی رضوی با عنوان سنن الرضا علیه السلام نوشته محمدتقی فعالی از سوی انتشارات بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا علیه السلام با شمارگان 2000 جلد و به قیمت 16000 تومان در 280 صفحه منتشر شده است./907/پ202/ق

ارسال نظرات