۱۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۹
کد خبر: ۴۶۵۹۳۱
امام جمعه شهرستان آران و بيدگل:

ايجاد شبکه ارتباطي وکالت، راهبرد امام حسن عسكري در برابر دشمنان بود

امام جمعه شهرستان آران و بيدگل با اشاره به شرايط سياسي و خفقان دوران امام يازدهم، گفت: ايجاد شبکه ارتباطي وکالت، راهبرد امام حسن عسكري(ع) در برابر دسيسه حکام عباسي بود.
حجت الاسلام سيد محمد موسوي

حجت الاسلام سيد محمد موسوي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، با تسليت سالروز شهادت امام حسن عسكري(ع) شرايط دوران اين امام را شرايط ويژه اي خواند و افزود: با توجه به روايات متعدد که مولود امام عسکري(ع) بساط ظلم و طاغوت و تاج و تخت حاکمان ظالم را نابود خواهد کرد، خلفاي عباسي امام را در شرايط دشوار، زندان و حصر خانگي قرار داده بودند.

به گفته وي امام در آن شرايط دشوار بايد شيعيان را که در سراسر جهان پراکنده بودند هدايت و راهنمايي مي کرد و وجود امام زمان (عج) را براي امامت مخفي نگه مي داشت.

وي به راهبرد مبارزاتي امام عسکري(ع) در مقابل دسيسه هاي حکام عباسي اشاره کرد و افزود: در آن دوران، مراکز تجمع شيعيان پراکنده و نيازمند تشکيلات منسجم هدايتي با حوزه امامت بود تا ارتباطات برقرار شود و امام در اين زمينه شبکه ارتباطي وکالت را فعال کرد و نمايندگاني از ميان شخصيت هاي برجسته شيعيان در مناطق متعدد منصوب کرد و از طريق آنان با مردم در ارتباط بود.

حجت الاسلام موسوي به شرايط سياسي و اختناق شديد آن دوران اشاره کرد و اظهار داشت: مکاتبه و ارسال نامه هاي فوري، يکي ديگر از روش هاي امام براي ارتباط با پيروانش بود و از اين طريق، آنان را در زير چتر هدايت خود قرار مي داد.

استاد درس خارج فقه حوزه علميه قم، فعاليت هاي سري سياسي را از ديگر راهبردهاي مبارزاتي امام عسکري(ع) دانست و تصريح کرد: تقويت، حمايت و توجيه سياسي رجال مهم شيعه از ديگر اقدامات امام  بود و حتي بعضي شيعيان خدمت امام مي رسيدند و اوامر امام را دريافت مي کردند و انتقال مي دادند.

امام جمعه شهرستان آران و بيدگل تصريح کرد: تربيت شاگرداني همچون احمد بن اسحاق، عثمان بن سعيد، پشتيباني مالي از شيعيان، آماده سازي شيعه براي عصر غيبت و معرفي امام غايب به بعضي خواص شيعه از ديگر راهبردهاي امام در آن دوران خفقان حکومت خلفاي عباسي بود.

حجت الاسلام موسوي خاطرنشان کرد: با وجود تنگناها و محدوديتهاي متعددي که خلافت عباسي براي امام(ع) ايجاد کرده بود، آن حضرت همواره با شيعيان در ارتباط بوده و از اين طريق به امور مختلف رسيدگي مي‌كرد.

وي افزود: سرانجام با دسيسه دشمنان، امام حسن عسکري(ع) در سن ۲۸ سالگي به شهادت رسيدند اما با شهادت امام، خط امامت متوقف نشد و تاج امامت بر رأس مبارک ذخيره الهي و يگانه هستي، وجود مقدس حضرت مهدي(ع) نهاده شد و امام زمان هدايت جوامع بشري و سکانداري نظام خلقت را به اذن الهي بر عهده گرفتند./302/1307/ب1

ارسال نظرات