۰۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۳
کد خبر: ۶۸۸۱۳۷
حجت الاسلام حاجیانی تشریح کرد؛

جزئیات بخش کنشگران عاشورایی نخستین سوگواره بین المللی ملت امام حسین

جزئیات بخش کنشگران عاشورایی نخستین سوگواره بین المللی ملت امام حسین
تهران - حجت الاسلام حاجیانی در نشستی خبری جزئیات بخش کنشگران عاشورایی نخستین سوگواره ملت امام حسین(ع) را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری رسا در تهران، حجت الاسلام مرتضی حاجیانی «مدیرکل فضای مجازی معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی» در نشست خبری بخش کنشگران عاشورایی نخستین سوگواره بین المللی ملت امام حسین(ع) به ارائه گزارشی از روند شکل گیری این سوگواره پرداخت و گفت: امسال در هشتمین سال برگزاری «سوگواره اشراق» قرار داریم و تصمیم گرفته ایم با پرهیز از موازی کاری با هم افزایی نهادهای مختلف نخستین سوگواره بین المللی ملت امام حسین(ع) را برگزار کنیم.

وی ادامه داد: سوگواره های اشراق، مهر محرم و بوی سیب در نخستین سوگواره بین المللی ملت امام حسین(ع) شرکت کرده و از موازی کاری پرهیز کرده اند؛ در حال حاضر بخش عکاسی و ویدئو به «مهر محرم»، بخش های آفرینش های ادبی و کنشگران عاشورایی به «اشراق» و بخش های صوت و پادکست نیز به «بوی سیب» سپرده شده است.

مدیرکل فضای مجازی معاونت مهر دفتر تبلیغات اسلامی ابراز کرد: مجموعه هایی همچون بسیج رسانه نیز به ما پیوسته اند و با راه اندازی «خادمین رسانه های حسینی» امکانی را فراهم کرده اند تا خبرنگاران نیز تولیدات رسانه ای مربوط به ماه محرم خود را بتوانند برای ما ارسال کنند.

وی خاطرنشان کرد: بخش بین الملل نخستین سوگواره بین المللی ملت امام حسین(ع) نیز توسط «شبکه جهانی ولایت» مدیریت می شود و در همه زمینه ها پذیرای آثار ارسالی است.

حجت الاسلام حاجیانی به تشریح روند فعالیت های بخش «کنشگران عاشورایی» نخستین سوگواره بین المللی ملت امام حسین(ع) پرداخت و عنوان کرد: در این حوزه دو بخش در حال فعالیت است که نخستین آنها، بخش «مردمی» است و طبق آن هر بزرگواری که با هشتگ «#ملت_امام_حسین» پستی را بارگذاری می کند توسط سیستم داده کاوی جمع آوری می کنیم و در نهایت با رأی داوران جوایزی را به آنها اهدا خواهیم کرد؛ همچنین باید دانست که از همه شبکه های اجتماعی و در همه زبان ها اعم از عربی، انگلیسی، ایرانی و هوسا آثار را جذب خواهیم کرد.

وی ادامه داد: بخش تخصصی کنشگران عاشورایی نیز با داده کاوی تخصصی به فعالیت خود ادامه می دهد و ما با ضوابطی که وجود دارد برترین ها را مشخص کرده و با رأی داوران جوایزی را به آنها اهدا خواهیم کرد؛ ما در این بخش از طریق سیستم داده کاوی آثار بارگذاری شده در فضای مجازی را گردآوری و ثبت می کنیم و گفتنی است که سال گذشته در این بخش از میان 5 میلیون اثر، حدود 500 هزار اثر برتر را در سوگواره اشراق به ثبت رساندیم که در نهایت حدود 140 اثر به مرحله نهایی راه پیدا کرده و با رأی نهایی داوران از 5 اثر برگزیده تقدیر به عمل آمد.

مدیرکل فضای مجازی معاونت مهر دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه 15 مهرماه آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه نخستین سوگواره بین المللی ملت امام حسین(ع) بوده و اختتامیه نیز در دی ماه سال جاری برگزار خواهد شد، ابراز کرد: حجت الاسلام والمسلمین شهاب مرادی، حجت الاسلام والمسلمین احسان بی آزار تهرانی و خانم امینیان هیأت داوران بخش کنشگران عاشورایی این سوگواره بین المللی را تشکیل می دهند.

وی به تشریح دستاوردهای سوگواره اشراق طی سال های گذشته پرداخت و خاطرنشان کرد: سال های گذشته ما با هدف تربیت فعالان هنر و رسانه های نوین و ظرفیت شناسی آنها سوگواره را برگزار می کردیم و امسال نیز همین هدف گسترده تر شده است؛ در تلاش هستیم با هم افزایی میان نهادهای متولی، نوعی شبکه سازی میان فعالان عرصه هنر و رسانه های نوین داشته، آنها را با فضای جدید رسانه آشنا ساخته و مورد هدایت و راهبری قرار دهیم.

حجت الاسلام حاجیانی عنوان کرد: رسالت اصلی ما تقویت بدنه و شبکه فعالان عرصه هنر و رسانه های نوین،  ظرفیت شناسی و معرفی این ظرفیت ها به جامعه رسانه ای کشور برای بهره گیری هر چه بیشتر از آنها است.

مدیرکل فضای مجازی معاونت مهر دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به مصادیق فعالیت در عرصه فضای مجازی، ابراز کرد: تولیدگر، توزیع گر، فناور، مرجع پاسخگو، سفیر، پیشران و مدیر از جمله نقش هایی هستند که در فضای مجازی وجود دارند و ما باید در الگوی شهر مجازی از آنها استفاده کنیم.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به جوایز این سوگواره گفت: در بخش مردمی و عمومی 5 جایزه 1 میلیون تومانی و در بخش تخصصی 5 جایزه 3 میلیون تومانی به برگزیدگان اهدا خواهد شد.

در ادامه خانم خسروی، «دبیر بخش کنشگران عاشورایی نخستین سوگواره بین المللی ملت امام حسین(ع)» به تشریح جزئیات این بخش پرداخت و گفت: «محرم و آمادگی در عصر انتظار»، «فرهنگ عاشورایی و گام دوم انقلاب اسلامی»، «اخلاق و عقلانیت هیأت و زندگی حسینی»، «محرم و مدافعان سلامت»، «پرتره مدافعان حرم و خانواده های زینبی»، «محرم، خانواده، کودک و نوجوان»، «همزیستی با ویروس منحوس کرونا و شیوه های عزاداری» از محورهای مهم ما در این بخش است.

وی ادامه داد: شاخصه های عام کنشگری عاشورایی عبارت از «رعایت اختصار»، «روان نویسی»، «تعامل مناسب با مخاطب و نیازهایش»، «بازنشر مناسب آثار دیگران» و «استفاده از ابزارهای مختلف انتقال محتوا» هستند.

خسروی تأکید کرد: همچنین «تناسب کنش با شرایط روز»، «روایت درست و منصفانه از ایام عزاداری»، «رعایت منطق و ادب و اخلاق در ارائه محتوای تاریخی»، «خلاقیت در ارائه محتوا» و «تعامل مناسب با پرسشگر» نیز از جمله شاخصه های خاص ما در بخش گنشگران عاشورایی نخستین سوگواره بین المللی ملت امام حسین(ع) است./841/د101/

ارسال نظرات