۰۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۴
کد خبر: ۵۸۳۷۸۹
دبير جامعه روحانيت كاشان:

آشكار كردن عيوب پنهان ديگران غيبت و گناه كبيره است

دبير جامعه روحانيت كاشان آشكار كردن عيوب پنهان ديگران را غيبت و آن را گناه كبيره دانست و گفت: تا ضرورتي ايجاد نشده است نبايد در ارتباط با ديگران سخني گفته شود.
حجت الاسلام شاه فضل

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل، سه شنبه شب در مسجد ناجي آباد در تفسير سوره حجرات گفت: در اين آيات به صلح بين دو نفر و يا يك قبيله و گروه و پرهيز از مسخره كردن يكديگر توصيه شده است.

وي افزود: خداوند در اين سوره انسانها را به صدا كردن يكديگر به القاب نيكو توصيه كرده است و از آنها خواسته است از گذشته يكديگر سخن به ميان نياورند چرا كه انسان با توبه كردم بايد گذشته او فراموش شود و يادآوري نشود.

حجت الاسلام شاه فضل در ادامه با تفسير آيه 12 سوره حجرات كه مي فرمايد، ‹‹يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کَثيراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ››، گفت: خداوند در اين آيه مي فرمايد، از گمان بد به ديگران پرهيز كنيد و به جاي گمان بد به ديگران گمان خوب داشته باشيد.

وي يادآور شد: در روايت است، اگر 70 گمان خير مي توانيد براي كار خير داشته باشيد به 70 گمان خير توجه كنيد و اگر خيري در آن نديديد، گمان بد داشته باشيد.

حجت الاسلام شاه فضل تهمت به ديگران را از گناهان كبيره دانست و افزود: سوء ظن به ديگران سبب منزوي شدن انسان مي شود و افرادي كه سوظن به ديگران دارند به دليل اينكه هميشه در حال تهمت زدن هستند گناهان آنها زيادتر است.

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: در مسائل گروهي و اجتماعي انسان به افراد بايد ظن خير داشته باشد اما درموضوع مهم ازدواج و تحقيق در آن نبايد ظن خير داشت بايد تحقيق كند اما بعداز عقد ازدواج تحقيق جايز نيست و ظن خير و شر نيز جايگاهي ندارد و تنها بايد ظن خير داشت.

وي افزود: ظن بد جايز نيست و انسان هميشه بايد ظن خير داشته باشد، اما برخي مسائل را بايد مراقبت كند و نبايد نسبت به آن بي تفاوت باشد.

حجت الاسلام شاه فضل گفت: خداوند در ادامه اين آيه مي فرمايد، ‹‹وَ لا تَجَسَّسُوا›› بررسي در زندگي ديگران و جستجو در كار افراد براي كسب اطلاعات شخصي بندگان خدا نداشته باشد، چرا كه هركس به دنبال تجسس و پيداكردن عيوب ديگران است ابتدا بايد به عيوب خود توجه داشته باشد.

وي افزود: تجسس در زندگي ديگران صفت بسيار زشت و ناپسندي است كه اين خصلت در بين بانوان بيشتر رواج دارد و در زندگي افراد تجسس و اظهار نظر مي كنند و سبب فروپاشي زندگي ديگران مي شوند.

دبير جامعه روحانيت كاشان ادامه داد: اعضاي يك خانواده اجازه بررسي تلفن همراه را كه حريم خصوصي افراد قلمداد مي شود را دارند، اما بايد آنقدر با يكديگر صادق بود كه نياز به پنهان كاري تلفن همراه نباشد.   

حجت الاسلام  شاه فضل گفت: زن و شوهر بايد با يكديگر صادق باشند تا نيازي به رمزگذاري گوشي همراه يكديگر نداشته باشند و بهترين راهكار براي زوج جوان اين است كه چند سال نخست زندگي مشترك خود از گوشي هاي هوشمند تلفن همراه استفاده نكنند.

وي افزود: ارسال عكس و فيلم و چت با يكديگر از طريق گوشي هاي همراه هوشمند از مهمترين موضوعات امروز جامعه است كه منجر به سو ظن و اختلاف و درگيري و نهايتا منجر به هم پاشيدن كانون خانواده ها مي شود.

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: در بررسي هاي انجام شده به اين نتيجه رسيده اند كه بيشترين عامل موثر در طلاق و ريشه از هم پاشيدگي زندگي زن و شوهر ها تلفن هاي همراه هوشمند است كه ظن به ديگر به مرحله اي مي‌رسانند كه پيامك هاي 5 سال قبل يكديگر را از مخابرات دريافت مي كنند.

حجت الاسلام شاه فضل گفت: مصداق، ‹‹لا تَجَسَّسُوا›› اين است كه هيچكس اجازه ندارد در زندگي ديگران دخالت كند، اما اگر پدر و مادر احساس كند تغييراتي در اخلاق و رفتار فرزند آنها ايجاد شده است، تجسس پدر و مادر  در چنين شرايطي مانعي ندارد چرا كه اين تجسس با نيت اصلاح است و نبايد آن را تجسس در كار ديگران قلمداد كرد.

وي افزود: خداوند در ادامه اين آيه مي فرمايد، ‹‹وَ لا يَغْتَبْ بَعْضُکُمْ بَعْضاً›› نه تنها در كار ديگران تجسس نكنيد بلكه از غيبت ديگران هم بايد پرهيز كنيد، زماني كه غيبت مي شود و آبروي انساني ريخته مي شود به اين راحتي نمي توان جبران كرد.

دبير جامعه روحانيت كاشان آشكار كردن عيوب پنهان ديگران را غيبت و آن را گناه كبيره دانست و گفت: تا ضرورتي ايجاد نشده است نبايد در ارتباط با ديگران سخني گفته شود.

وي غيبت در برخي موارد را مجاز دانست و افزود: تحقيق در مورد ازدواج، تجارت و خريد و فروش، اگر نياز به دادن اطلاعات باشد به اندازه ضرورت جايز و اطلاعات واجب است./1307/پ203/ب1

ارسال نظرات