۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۸
کد خبر: ۵۳۷۶۷۵
دبير جامعه روحانيت كاشان:

مسؤوليت، فرصتي براي خدمت به مردم است

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: پست و مقام فرصتي براي خدمت مسؤولان به مردم است كه بايد از اين فرصت نهايت بهره برداري را داشته باشند چرا كه شايد در آينده ديگر چنين فرصتي براي خدمت فراهم نشود.
حجت الاسلام شاه فضل

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل، يكشنبه شب در مسجد امام خميني(ره) در ادامه در تفسير آيه 29 سوره مباركه توبه گفت: در سالهاي پاياني عمر پيامبراكرم(ص) وضعيت آمادگي و  روحي مسلمانان براي مبارزه خيلي مساعد نبود.

وي افزود: مسلمانان از حضور درجنگ بهانه مي آوردند و مانند سالهاي نخست شور و شوق مبارزه نداشتند، هرچند در سالهايي كه شور وشوق مبارزه  هم داشتند مبارزه آنها تنها براي جهاد في سبيل الله نبود بلكه براي غنيمت هايي جنگي بود.

حجت الاسلام شاه فضل گفت: خداوند در اين آيه ‹‹إِلاَّ تَنْفِرُوا يُعَذِّبْکُمْ عَذاباً أَليماً›› مسلمانان را تهديد كرد اگر آماده مبارزه با دشمن نباشيد خداوند شما را عذاب خواهد كرد ‹‹وَ يَسْتَبْدِلْ قَوْماً غَيْرَکُمْ›› و از بين خواهد برد و افراد ديگري را جايگزين شما خواهد كرد ‹‹وَ لا تَضُرُّوهُ شَيْئاً›› و شما نمي توانيد به خداوند و يا پيامبر ضرر برسانيد چرا كه ‹‹وَ اللَّهُ عَلي‏ کُلِّ شَيْ‏ءٍ قَديرٌ›› خداوند بر هركاري آگاه است.

وي افزود: خداوند مجازات سنگيني براي افرادي كه توان مبارزه با دشمن را داشته باشند اما از مبارزه شانه خالي كنند در نظر گرفته است، چرا كه مبارزه اي كه در آن به قيمت از دست دادن جان انسان تمام مي شود سخت و طاقت فرسا است.

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: خداوند در آيات ديگر قرآن براي مبارزه كردن مشوق هايي را مطرح كرده بود كه اگر كسي در مبارزه كشته شد، خداوند لطف و رحمت خودش را به او مي دهد كه از هر آنچه ديگران دارند ارزشمند تر است.

حجت الاسلام شاه فضل ادامه داد: خداوند بر عكس آياتي كه براي مبارزه تشويق مي كند در اين آيه آنهايي را كه از مبارزه كردن شانه خالي مي‌كنند تهديد مي كند اگر به هر دليلي با دشمن مبارزه نكنيد ‹‹يُعَذِّبْکُمْ عَذاباً أَليماً›› در دنيا و آخرت عذاب سنگيني در انتظارشما است.

وي با تأكيد بر اينكه دين اسلام، دين گزينشي نيست و نمي توان برخي دستورات اسلام را اجرا و برخي ديگر را اجرا نكرد، افزود: كسي كه خدا و اسلام را قبول داشته باشد بايد همه دستورات اسلام را نيز بپذيرد، نه اينكه برخي از دستورات اسلام و خدا را اجرا و برخي ديگر را جرا نكند.

به گفته وي، خداوند بندگانش را براي كارهاي خوبي كه انجام داده اند به بهشت نمي برد، بلكه براي كارهايي كه انجام نداده اند به جهنم مي برد، چرا كه كارهايي را هم كه انجام داده به تبعيت از خدا نبوده كه اگر با تبعيت از خدا بود، همه دستورات خدا را انجام مي داد نه اينكه دستورات خدا را گزينشي انجام دهد.

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: خداوند در آيه 16 سوره مباركه انفال براي افرادي كه از ترس كشته شدن از ميدان مبارزه فرار مي كنند مي فرمايد ‹‹وَ مَنْ يُوَلِّهِمْ يَوْمَئِذٍ دُبُرَهُ َقَدْ باءَ بِغَضَبٍ مِنَ اللَّهِ›› گرفتار غضب الهي مي شود و ‹‹وَ مَأْواهُ جَهَنَّمُ›› خدا او را به جهنم مي برد و اين در حالي است كه اهل نماز و روزه بودند اما چون از مبارزه كردن و كشته شدن ترسيد جاي آنها در جهنم است.

حجت الاسلام شاه فضل در ادامه به دلايل سختگيري اسلام در مبارزه با دشمن اشاره كرد و بیان داشت: از ‌‌آيات قرآن اينگونه استنباط مي شود كه مسلمانان به دليل اينكه از مسير حق جانبداري مي‌كنند هميشه مخالفاني دارند.

وي افزود: يكي از ابزارهاي دشمن براي از ميدان به در كردن طرف مقابل، كشتن و مبارزه است و اگر مسلمانان نتوانند آماده مبارزه باشند دشمن بر آنها پيروز خواهد شد و دين آنها را خواهد گرفت.

به گفته وي، جامعه اي كه آماده شهادت نباشد و شهادت طلب نباشد نمي تواند دين داشته باشد،  چرا كه با هر تهديدي از سوي دشمن تسليم خواهد شد، از اين رو اگر مسلمانان در برابر دشمن ذليل باشند دين خود را از دست خواهند داد.

دبيرجامعه روحانيت كاشان اجراي مانورهاي نظامي با هزينه گزاف را براي ترسانيدن دشمن دانست و افزود: در زمان پيامبر اكرم(ص) نيز دستور مي داد ديگهاي فراواني را روي اجاق بگذارند تا دشمن تصور كند تعداد لشكريان اسلام زياد است.

به گفته وي، مسلمانان بايد مانورهاي نظامي داشته باشند تا دشمن متوجه قدرت مسلمان شود و از حمله به مسلمانان ترس وحشت داشته باشد.

حجت الاسلام شاه فضل، ادامه داد: آمادگي براي مبارزه يك مسأله حياتي براي حفظ دين است و نمي توان دين منهاي مبارزه را خواست، از اين رو دين كشورهاي تحت سلطه آمريكا، دين ارزشمندي نيست و برخي ظواهر دين را رعايت مي كنند اما خيلي از مسائل دينداري را رعايت نمي كنند.

وي با ابراز تأسف از اينكه برخي مسؤولان عنوان مي كنند در 8 سال دفاع مقدس جوانان خود را از دست داديم و عمر خود را تلف كرديم، گفت: اين افراد دين را نشناخته و نسبت به قرآن و معارف ديني معرفت ندارند، چرا كه جواناني كه في سبيل الله به شهادت رسيدند تا به پيروزي رسيديم چيزي را از دست نداده اند.     

دبير جامعه روحانيت كاشان، گفت: شهدا در مبارزه با دشمن جان خود را دادند اما تا ابد زنده هستند و نزد خدا داراي جايگاه هستند و از اينكه به شهادت رسيدند ضرر  نكردند اما كساني ضرر كردند كه از جنگ فرار كردند و يا نسبت به جنگ بي تفاوت بودند.

به گفته وي، خداوند دنيا را بعنوان ابزاري براي امتحان بندگانش آفريده است و بيماري و سلامتي و پول و درد و درمان و  نعمت هاي دنيا همه براي امتحان بندگان خدا است تا ببيند نسبت به اين مسائل و جريانات چه كسي در مسير دين و تبعيت از خدا قرار دارند، از اين رواگر انسان ثروت همه دنيا را هم داشته باشد اما در مسير خدا نباشد ضرر كرده است.

حجت الاسلام شاه فضل، گفت: اگر امروز عراقي ها هرچه در خانه دارند در طبق اخلاص گذاشته و آن را براي زائران كربلا هزينه مي كنند به دليل داشتن معرفت آنها است و هركس در كار خيري شركت داشته است فرصتي است كه خدا در اختيار او گذاشته است و نبايد از اين فرصت غفلت كند.

وي افزود: پست و مقام و مسؤوليت براي مسؤولان فرصتي براي خدمت به مردم است كه بايد از اين فرصت نهايت بهره برداري را داشته باشند، چرا كه شايد ديگر چنين فرصتي براي خدمت به مردم برايش فراهم نشود.

دبير جامعه روحانيت كاشان، گفت: خداوند در انتهاي آيه 29 سوره مباركه توبه تير خلاص را مي زند و مي فرمايد ‹‹وَ اللَّهُ عَلي‏ کُلِّ شَيْ‏ءٍ قَديرٌ›› اگر تهديد مي كنم در مبارزه شركت كنيد بريا اين است كه مي خواهم به شما لطف كرده باشم تا در اين مبارزه مشاركت داشته باشيد./1307/پ۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات