۲۳ تير ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۰
کد خبر: ۱۷۶۱۸۳
معاون امور خانواده جامعه المصطفی:

دینداری برگرفته از محبت اهل بیت، شیطان را به عجز می‌کشاند

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مسائل دینی به بیان خصوصیات رفتاری شیطان پرداخت و با اشاره به آیه «انّ کید الشّیطان کان ضعیفا» ابراز داشت: شیطان با کید و فریب سراغ انسان می‎آید؛ اما با همه قدرتی که دارد در برابر دینداری افراد، ضعیف است.
حجت الاسلام داوود زارع، معاون امور خانواده جامعه المصطفي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام داوود زارع، معاون امور خانواده جامعه المصطفی العالمیه، شب گذشته در ادامه سلسله جلسات خود در مسجد امام صادق(ع) پردیسان قم، به بررسی راهکارهای شیطان برای نفوذ در فکر انسان پرداخت و گفت: با توجه به آیاتی که در قرآن کریم به آن اشاره شده است، شیطان صراحتا مأموریت خود را در این عالم بیان کرده است؛ از این رو بنا دارد بندگان خدا در مسیر عبودیت واقعی قرار نگیرند.
 
وی در ادامه به بیان خصوصیات رفتاری شیطان پرداخت و با اشاره به آیه «انّ کید الشّیطان کان ضعیفا» ابراز داشت: شیطان با کید و فریب سراغ انسان میآید؛ اما با همه قدرتی که دارد در برابر دینداری افراد، ضعیف است. 
 
حجت الاسلام زارع با اشاره به عصیانگری و ستم‏گری شیطان، او را دارای نسل و لشکریان دانست و اظهار داشت: قرآن کریم هشدار میدهد که ذریه شیطان را اولیای خود قرار ندهید. شیطان نسبت به همه مردم قدرت وسوسه و اغواگری دارد.
 
وی با اشاره به فرازی از صحیفه سجادیه مبنی بر این که «خدایا کاری کن که شیطان طمع خود را از ما بردارد»، ادامه داد: گفت و گوی انبیا الهی با شیطان را وقتی بررسی میکنیم، در مییابیم که ابلیس در همه اقشار اغواگری دارد و آیه «الَّذِی یُوَسْوِسُ فِی صُدُورِ النَّاسِ» بر این مدعا دلالت دارد.
 
شیطان از سلب کردن اختیار انسان عاجز است
 
کارشناس مسائل دینی با تأکید بر این که امر به فحشاء و منکر از راهکارهای شیطان در انحراف انسان به شمار می رود، خاطرنشان کرد: شیطان امر میکند؛ اما توانایی ندارد اختیار را از انسان سلب کند، بنابراین کسی نمی تواند در آخرت بگوید شیطان مرا مجبور کرده یا فریب داده است.
 
وی وعده‏های شیطانی را دروغین و غیر قابل تحقق دانست و تصریح کرد: با توجه به آیه نورانی «إِلَّا عِبَادَکَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِینَ» در می یابیم که شیطان نسبت به کسانی که همه وجودشان را برای خدا قرار داده‌اند و به غیر خدا توکل نمیکنند، توانایی نفوذ از او سلب میشود.
 
ولایت شیطان را پذیرفتن بدترین نوع سرسپردگی است
 
وی با اشاره به مباحث شبهای گذشته، شاکرین را افرادی دانست که در برابر شیطان، توانایی استقامت دارند و ادامه داد: سلطه شیطان نسبت به کسانی است که ولایت شیطان را می‏پذیرند؛ از این رو پذیرش وسوسه شیطان به معنای زیر بار رفتن ولایت شیطان است و این بزرگترین خسارت است.
 
زینت بخشیدن اعمال از راه‏های وسوسه شیطان است
 
حجت الاسلام زارع در بخشی دیگری از سخنانش به برنامه‏های شیطان اشاره کرد و با بیان این که زینت بخشیدن اعمال از راه‏های وسوسه شیطان به شمار می‏رود، ابراز داشت: تکفیری‏ها اعتقاد دارند، بهشتی‏اند! شیطان به گونه‏ای اعمالشان را زیبا جلوه می‏دهد که حاضرند خونریزی و ظلم کنند و در راه ظلم جانشان را نیز بدهند که این کار را با میل و رغبت انجام میدهند.
 
تلاش شیطان؛ ایجاد تردید در فقر و ناداری در انسان‏ها
 
وی راه دیگر وسوسه شیطان را ایجاد تردید در فقر و ناداری در انسان‏ها عنوان و تأکید کرد: از وسوسههای شیطان این است که انسان را از آینده نگران میکند و او را نسبت به کار نیکو و انفاق باز میدارد. این ایجاد تردید و نگرانی اقتصادی از سوی شیطان سبب میشود انسان اهداف خیر خود را همچون انفاق و یاری دیگران را به تأخیر بیاندازد.
 
معاون امور خانواده جامعهالمصطفی با تبیین آیه «إن الله وعدکم وعد الحق و وعدتکم فاخلفتم»، خلف وعده را از سنتهای ناشایست شیطان برشمرد و ادامه داد: همه وعدههای شیطان به خلف وعده تبدیل می‏شود. اگر کسی دنیاپرست شد، شیطان به وعده هایش عمل نمیکند. این نشان می‏دهد که شیطان حتی به فکر دنیای انسان نیز نیست!
 
وی تبذیر و فراموشی را از شیوههای انحرافی شیطان یاد کرد و با بیان آیه « إِنَّ الْمُبَذِّرِینَ کانُوا إِخْوَانَ الشَّیاطِینِ» اضافه کرد: کسانی که بیش از حد نیاز خود استفاده میکنند، از برادران شیطان هستند. همچنین ایجاد فراموشی و نسیان از راههایی است که شیطان در برنامههای خود برای اغواگری انسان به کار می برد.
 
تسویف؛ از برنامه‌های پیچیده شیطان
 
کارشناس مسائل دینی، تسویف را از برنامه‌های پیچیده شیطان دانست و گفت: تأخیر در اعمال نیکو و توبه از شگردهای مهم شیطان برای در مسیر قرار نگرفتن انسان است. در روایت هم اشاره شده است که بیشتر اهل جهنم از مسوفین هستند. با وجود این، از سوی اهلبیت طاهرین(ع) توصیه شده است وقتی تصمیم به امر خیر یا توبه کرده‌اید، همان لحظه اقدام کنید.
 
وی در بخش پایانی سخنانش با اشاره به آیه «إِنَّ الشَّیْطَانَ لَکُمْ عَدُوّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوًّا» به تبیین وظیفه انسان در برابر وسوسه‌ها پرداخت و خاطرنشان کرد: انسان هم باید شیطان را دشمن بدارد و بنای مقابله با او را در برنامه‌های زندگی خود داشته باشد؛ بنابراین اگر وسوسه‎های شیطان به سوی انسان آمد، راهش مقابله و پناه بردن به نیروی الهی است.
 
حجتالاسلام زارع با تأکید بر این که کلمه توحید امان مؤمنان است، اظهار داشت: امنیت در توحید و ایمان به خدا نهادینه است؛ اما به این شرط که مؤمن از مسیر محبت اهل بیت طاهرین(ع) حرکت کند و با سرلوحه قرار دادن روایت سلسلهالذهب در قلعه امن الهی جای گیرد./918/پ202/س
ارسال نظرات