۱۲ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۴
کد خبر: ۴۷۱۱۶۲
آيت الله نمازي:

نخستين و آخرين هنرمند خدا است

نماينده ولي فقيه در کاشان با اشاره به شباهت هنرمند به عنوان خالق هنر و آفريننده هستي، گفت: نخستين و آخرين هنرمند خدا است و اگر ما فردي را به عنوان هنرمند خالق اثري هنري ناميديم در حقيقت به جلوه اي از هنر الهي در او اشاره مي کنيم.
آيت الله عبدالنبي نمازي آيت الله عبدالنبي نمازي آيت الله عبدالنبي نمازي آيت الله عبدالنبي نمازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، آيت الله عبدالنبي نمازي شنبه شب در ديدار با هنرمندان نمايش سلطانعلي نخستين سفير ولايت و اعضاي ستاد برگزاري دوازدهمين جشنواره ملي تئاتر مهر کاشان، گفت: امروز اسلام در رويارويي با جبهه کفر با يک جنگ سخت فرهنگي مواجه است و در شرايط حاضر در مقابل تهاجم فرهنگي جبهه استکبار قرار گرفته ايم.

وي با اشاره به شباهت هنرمند به عنوان خالق هنر و آفريننده هستي، خاطرنشان کرد: نخستين و آخرين هنرمند خدا است و اگر ما فردي را به عنوان هنرمند خالق اثري هنري ناميديم در حقيقت به جلوه اي از هنر الهي در او اشاره مي‌کنيم.

نماينده ولي فقيه در کاشان افزود: گر چه شخص هنرمند در نظام توحيدي وجه شبه آفريدگار هستي است اما نبايد از اين نکته غافل شد که همه هنرمندان و هنر آنان توسط خدا آفريده شده و تمام استعدادهاي درون هنرمند متعلق به ذات اقدس ربوبي است.

آيت الله نمازي با بيان اينکه جايگاه هنر در نظام توحيدي هدايت انسان ها و جامعه است، گفت: هنر هنرمند آن است که سوژه هاي اجتماعي را احصا کرده و براي هدايت و صيانت جامعه از اين سوژه ها بهره بگيرد.

وي، کارکرد هنر در نظام طاغوتي را مبتني بر منحرف کردن انسان ها به سوي ويرانگري، جنگ و خونريزي دانست و عنوان کرد: دشمنان با ابزاري چون انيميشن در حال تصوير کردن رويارويي جبهه کفر با اسلام و تأثيرگذاري آن روي کودکان هستند.

عضو مجلس خبرگان رهبري مکتب اهل بيت(ع) را سرشار از سوژه هاي ناب اخلاقي، تربيتي و خانوادگي خواند و تصريح کرد: اين موضوعات نيازمند انجام عمليات هنرمندانه است تا بتوان مسائلي چون خانواده و رابطه زن و مرد، صله ارحام که بخشي از جامعه به واسطه فقدان روحيات اخلاقي از آن رنج مي برد را بيان کند.

آيت الله نمازي آموزه ها و داستان هاي قرآن کريم را نيز منبع مناسبي براي استفاده در هنر دانست و عنوان کرد: قصص قرآني نظير ماجراي حضرت يوسف(ع) در قالب روايت به بيان فضايل مانند صفات پيامبران و رذايل اخلاقي همچون حسد، بخل  مي پردازد که بسيار مايه عبرت است.

خسين حيدريان، رييس شوراي اسلامي شهر کاشان نيز در ادامه، اجراي نمايش سلطانعلي نخستين سفير ولايت و برگزاري دوره دوازدهم جشنواره ملي تئاتر مهر را دو اتفاق قابل تقدير در حوزه هنر نمايش ناميد و تلاش هاي هنرمندان و مجموعه مديريت شهري را در رقم زدن آن ستود.

وي با تأکيد بر لزوم القاي هنرمندانه پيام به مخاطب گفت: هنرمندان به عنوان بخشي از جامعه هستندد که با دريافت هوشمندانه مسائل و پردازش آنها، وظيفه انتقال آن را به مخاطب برعهده مي گيرند.

حيدريان با اشاره به ظرفيت بالاي هنر به خصوص در ترسيم مسائل اجتماعي و شهروندي افزود: مي توان با زبان هنر بسياري از اين چالش ها را در عرصه هاي مختلف نظير حمل و نقل، ترافيک، آپارتمان نشيني تحليل کرده و براي فرهنگ سازي مناسب آن اهتمام ورزيد.

مجتبي رضا زاده، مديرعامل سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري کاشان نيز در اين ديدار با يادآوري طراحي و اجراي نمايش «سلطانعلي نخستين سفير ولايت» به عنوان اولين اثر هنري در موضوع اين امامزاده بزرگوار و استقبال مخاطبان در مناطق مختلف نظير فرهنگسراي ارسباران تهران بيان کرد: يکي از نشانه گذاري ها در اجراي اين نمايش در پايتخت، ضمن بر معرفي شخصيت حضرت علي بن امام محمد باقر(ع) طرح نام مشهد اردهال در جايگاه «کربلاي ايران» بود.

وي اجراي اين نمايش در مشهد مقدس را نيز متذکر شد و افزود: شهرهاي مذهبي چون قم، مشهد و کاشان مي توانند بستر مناسبي براي معرفي بيش از پيش هنر آييني به خصوص آثار نمايشي تأثيرگذار در حوزه معارف اهل بيت باشند.

رضا زاده در ادامه به برگزاري دوازدهمين جشنواره ملي تئاتر مهر کاشان از 17 استان و 54 شهر کشور در هفته وحدت در اين شهرستان اشاره و تأکيد کرد: جامعه محوري يکي از رويکردهاي اساسي اين جشنواره در سال جاري به شمار مي رفت چنانکه بخش قابل توجهي از 288 اثر رسيده به دبيرخانه جشنواره را مباحث و آسيب هاي اجتماعي تشکيل مي دادند.

مشاور شهردار کاشان همچنين با اشاره به برخي از شاخصه هاي جشنواره دوازدهم نظير ثبت ملي در تقويم تئاتر کشور، برگزاري نخستين رقابت نمايشنامه نويسي اولويت مضمون هايي چون اقتصاد مقاومتي، دفاع مقدس، شهداي مدافع حرم، عفاف و حجاب و موضوعات شهروندي را در اين رويداد هنري يادآور شد.

رضازاده، وظيفه سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري کاشان را در آموزش هاي شهروندي در دو حوزه کالبدي و نرم افزاري خاطرنشان ساخت و بر لزوم استفاده از زبان هنر به خصوص  تئاتر براي تبيين اين موضوعات تأکيد کرد./1307/202/ب2

ارسال نظرات