۲۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۰
کد خبر: ۷۳۲۴۹۳
عضو هیئت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب تبیین کرد؛

چهار عامل وضعیت فعلی حجاب در کشور/نقش حوزه در جلوگیری از این وضعیت

چهار عامل وضعیت فعلی حجاب در کشور/نقش حوزه در جلوگیری از این وضعیت
حجت الاسلام نجاتی زاده وضعیت حجاب در کشور را مورد بررسی قرار داد و به تبیین نقش حوزه در جلوگیری از این وضعیت پرداخت.

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام نجاتی زاده منشی اول مجمع نمایندگاه طلاب و فضلای حوزه در گفت وگویی به موضوع وضعیت فعلی حجاب در کشور و برخی راهکارها اشاره کرد که مشروح آن بدین شرح است:

ضمن تشکر از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید، وضعیت فعلی حجاب کشور را حاصل چه اقداماتی می دانید؟

وضعیت فعلی حجاب نتیجه عوامل متعددی است که به صورت فهرست وار می توان به تعدادی از آنان اشاره کرد. عامل اول اینکه اعلام بحق لزوم رعایت حجاب از سوی حکومت بدون ارائه سیاست ها، برنامه های مورد نیاز و ایجاد زمینه ها و اصلاح الگوی حجاب عامل وضعیت فعلی حجاب است.

عامل دوم، وجود اقشاری هرچند محدود با افکار مخالف حجاب که طبیعتا بازمانده فرهنگ غربی منحط حاکم بر جامعه زمان طاغوت می باشد. شبیخون فرهنگی دشمن، عامل سوم است که از دهه 70 شتاب فزاینده ای به خود گرفت و توسعه و تنوع رسانه و وسائل ارتباط جمعی توانست در گوشه خلوت هر فرد از افراد جامعه و خانواده اعم از جوان و غیرجوان و زن و مرد رخنه کند.

عامل چهارم، عدم توجه سیاست گذاران و کارگزاران نظام اسلامی در معرفی صحیح فرهنگ حجاب از منظر اسلام و تبیین مواردی که از نظر دین ضرورتی برای ایجاد و محدودیت پوشش دیده نشده می باشد؛ مواردی همچون محیط های زنانه، مدارس، یا نوع پوشش و حتی عدم توجه کارگزاران به ورود به عرصه طراحی لباس البته در دهه های گذشته.

مسئولان قوای سه گانه چه نقشی در پیشگیری وضعیت موجود می توانند داشته باشند؟

شکی نیست که ما وسط جنگ فرهنگی تمام عیار قرار داریم که دقیقا همانند یک جنگ نظامی نیازمند شناسایی، فرماندهی دقیق، آشنایی با توانمندی های نیروهای خودی و شناخت نقاط ضعف دشمن، دقت در خصوص ستون پنجم و نفوذی های دشمنان و تأمین لجستیگی و پشتیبانی کامل و تدارکات به موقع و در آخر هم نیازمند تبلیغی و روحیه دفاعی و هجومی است.

مسئوولان به عنوان فرماندهان جبهه تمام عیار باید تمام این موارد را به نحو احسن مدیریت کنند؛ خصوصا روسای قوای سه گانه؛ چرا؟ چون واقعا آنان باید بدانند وضعیت فعلی جامعه، نتیجه عدم توجه و عدم اهتمام به موقع مواردی است که در دهه های گذشته کوچک شمرده شده و امروز به این شکل خود را نشان می دهد.
آنچه در این بین اهمیت دارد موارد چند گانه ای است که عرض می کنم: اولا تذکر و برخورد با افراد متجاهر به بی حجابی و خصوصا افرادی که به هر نحوی مرتبط با دستگاه دولت و حکومت هستند.

دوما تقویت کانون های فرهنگ ساز مردمی و عمومی مثل مساجد و حسینیه ها. سوم توجه ویژه به آموزش اعم از آموزش در مدارس و مراکز آموزشی خصوصا از سطوح پایین تر. چهارم سیاست گذاری و دخالت اجرایی مستقیم در بحث مد و لباس از طراحی گرفته تا تولید و توزیع و فروش. پنجم استفاده نظام مند از پتانسیل دانشگاه ها در همه رشته های مرتبط اعم از روانشناسی، جامعه شناسی، ارتباطات و ... برای ایجاد برنامه و سیاست دقیق برای فرهنگ سازی جامعه.

جایگاه حوزه علمیه در جلوگیری از این وضعیت کجاست و چه کارهایی باید انجام دهد؟

از نظر من حوزه های علمیه در دهه 90 دچار ضعف تبلیغی شده است و ما باید به این مسئله اعتراف نموده و آن را جبران کنیم.حوزویان می بایست مبحث حجاب را از دو منظر عقلی و دینی برای جامعه تبیین کنند؛ چراکه معقتدیم همه احکام الهی تابع مصالح و مفاسد هستند.

حجاب اگرچه باعث سلامت جامعه می شود؛ ولی در واقع اولین قشری که بیشترین و مستقیم ترین استفاده را از آن خواهند برد، جامعه زنان خواهد بود و اولین قشری که از بی حجابی دچار ضرر خواهد شد، خود زنان هستند؛ در واقع اولین حذف زنانگی از زنان، ترویج بی حجابی است که پایان دردآوری برای آنان و همه اقشار جامعه خواهد داشت.

اسلام در برخی احکام، نقطه آغازین را حرام و واجب می نماید که در یک افق دوردست از اتفاق منفی بزرگتری جلوگیری نموده و یا زمینه به وجود آمدن اتفاق مثبت بزرگی را ایجاد کند. از سوی دیگر تبیین این نکته که حجاب در اسلام به عنوان امتیاز و بزرگداشت و اهمیت زن نیز می باشد، بسیار ضروری است و گرنه در موارد معدودی که حجاب ممکن است ضروری نداشته باشد، نوعی کم اهمیتی برای زن از آن استشمام می شود.

از دیدگاه اسلام حجاب مصونیت جامعه زنان و نیز مصونیت کل جامعه بشری را در پی خواهد داشت؛ البته این گونه نیست که عوامل دیگری در ایجاد و ادامه این مصونیت دخیل نباشند؛ ولی حجاب هم یکی از این عوامل است. مسئله دیگر عدم اختصاص حجاب به زنان است؛ هر فرد از افراد جامعه به حسب خود ملزم به رعایت نوعی حجاب می باشد و نکته دیگر آنکه حجاب نه تنها مختص اسلام نیست؛ بلکه همه ادیان بر آن اتفاق نظر داشتند و امری فطری است که مورد عنایت بشریت بوده است؛ الان به هر دلیلی اگر جوامع یا ادیان دیگر دچار بی موالاتی شده اند، ما نباید دچار این اشتباه شویم.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، زنان پرافتخار ایران نشان دادند که حجاب هیچگاه مانع پیشرفت آنان در عرصه های گوناگون علمی، ورزشی و سیاسی و اجتماعی نشده است. با توجه به نکاتی که ذکر شد، وظیفه اصلی حوزه توجه ویژه به جهاد تبیین و همت مضاعف در امر تبلیغ صحیح درست و به روز دین می باشد.

ارسال نظرات