۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۵
کد خبر: ۵۶۲۱۷۳
دبير جامعه روحانيت كاشان:

مبارزه با شرك و كفر دائمي است

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: جهاد و مبارزه با باطل و كفر و شرك يك مسأله دائمي است و در حال تكرار است، چرا كه كفار و يهود هميشه و در همه حال با مسلمانان دشمن هستند و دست از دشمني خود بر نمي دارند.
حجت الاسلام شاه فضل

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل يكشنبه شب در جلسه تفسير قرآن كه در مسجد باب الحواج كاشان برگزار شد با تبريك اعياد شعبانيه، گفت: در ماه شعبان به سه عمل مستحبي روزه، صدقه و ذكر شريف صلوات در ماه شعبان تأكيد شده است.

وي با اشاره به تفسير آيه 84 سوره مباركه توبه كه مي فرمايد، ‹‹وَلَا تُصَلِّ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْهُمْ مَاتَ أَبَدًا وَلَا تَقُمْ عَلَىٰ قَبْرِهِ ۖ إِنَّهُمْ كَفَرُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَمَاتُوا وَهُمْ فَاسِقُونَ›› گفت: در آيات قبل اين سوره بحث در باره منافقين بودكه به بهانه هاي مختلف از شركت در جنگ با دشمن خودداري مي كردند و به پيامبر وعده حضور در جنگ هاي آينده را مي دادند و خداوند نيز به پيامبر مي فرمايد، اگر اجازه حضور در جنگ هاي بعدي را خواستند اجازه ندهيد.

حجت الاسلام شاه فضل افزود: خداوند در آيه 84 به پيامبر مي فرمايد ‹‹وَلَا تُصَلِّ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْهُمْ مَاتَ أَبَدًا›› اگر يكي از منافقين از دنيا رفت نبايد برايش نماز بخوانيد ‹‹ وَلَا تَقُمْ عَلَىٰ قَبْرِهِ›› و سر قبر منافق نيز حضور نداشته باشيد چرا كه ‹‹إِنَّهُمْ كَفَرُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَمَاتُوا وَهُمْ فَاسِقُونَ›› آنها با نفاق خود به خدا به خدا و پيامبر كفر ورزيده و از دنيا رفتند درحاليكه فاسق بودند.

وي بیان کرد: تأكيد مستقيم اين آيه بر اين است كه براي منافق نماز نخوانيد و بر سر قبر آنها نيز حاضر نشويد و اين در حالي است كه سالهاي گذشته برخي بر سر قبر محمدرضا شاه در مصر حاضر شده و فاتحه خوانده بودند.

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: تأكيد غير مستقيم اين آيه نيز براين است كه اگر مومني از دنيا رفت در نماز مومن مسلمان شركت كنيد و اين تفاوت بين مومن مسلمان با منافق است در حالي كه اهل سنت اعتقاد دارند بر سر قبر نبايد حاضر شد.

حجت الاسلام شاه فضل با اشاره به اينكه حضور بر سر قبر مومن و قرائت فاتحه سبب خواهد شد تا انسان ياد مرگ باشد افزود: امروز حضور بر سر قبر مردگان محلي براي غيبت بندگان شده است و اصل حضور كه تذكر براي انسان فراموش شده است.

وي ابراز کرد: خداوند در آيه 85 سوره مباركه توبه مي فرمايد، ‹‹وَلَا تُعْجِبْكَ أَمْوَالُهُمْ وَأَوْلَادُهُمْ ۚ إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ أَنْ يُعَذِّبَهُمْ بِهَا فِي الدُّنْيَا وَتَزْهَقَ أَنْفُسُهُمْ وَهُمْ كَافِرُونَ›› اگر خداوند به منافقين مال و ثروت و فرزند و جايگاهي داده است از اينكه رحمت خداوند شامل آنها شده است تعجب نكنيد.

دبير جامعه روحانيت كاشان ادامه داد: در برخي از آيات قرآن آمده است وقتي مومنين مشاهده كنند رحمت خداوند شامل حال منافقين شده است مأيوس مي شوند در حاليكه خداوند مي خواهد با رحمت خود منافقين آنها را در همين دنيا عذاب كند.

حجت الاسلام شاه فضل با بيان اين كه امروز نيز حبس برخي مسؤولان از همه جناح ها كه پيش از اين از جايگاه و موقعيتي برخوردار بوده اند رايج شده است ابراز داشت: اگرانسان معمولي به حبس محكوم شود تعداد انگشت شماري از آن اطلاع داشتند اما آنهايي كه سالها مسؤوليت داشته و همه كشور از آنها شناخت دارند اگر به حبس محكوم شوند هر لحظه آروزي مرگ خود را دارند.

وي افزود: اگر منافق داراي مال و ثروت و مقام و موقعيت اجتماعي شود براي اين است كه خداوند اراده كرده است ‹‹يُعَذِّبَهُمْ بِهَا فِي الدُّنْيَا›› تا با مال و ثروت و موقعيتي كه به او داده است او را عذاب و نابود كند، ‹‹وَتَزْهَقَ أَنْفُسُهُمْ وَهُمْ كَافِرُونَ›› و بدترين عذاب براي آنها اين است كه در حال كفر از دنيا مي روند.

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: با مشاهده وضعيت زندگي منافقين بايد پيش از اينكه از خدا درخواست مال و ثروت و موقعيت كنيم بايد از خدا بخواهيم عاقبت بخير باشيم و اگر قرار است مال و ثروت و موقعيت به انسان بدهد، همراه با خير و بركت و عاقبت بخيري باشد.

حجت الاسلام شاه فضل ادامه داد: انسان هميشه بايد مراقب باشد و متوجه باشد كه آنچه خداوند از رحمت خودش  به انسان مي دهد يك شمشير دو لبه است كه هم ممكن است براي او خير و هم ممكن است برايش شر باشد.

وي افزود: خداوند در آيه 86 سوره مباركه توبه  عكس  آن را مي فرمايد، ‹‹وَإِذَا أُنْزِلَتْ سُورَةٌ أَنْ آمِنُوا بِاللَّهِ وَجَاهِدُوا مَعَ رَسُولِهِ اسْتَأْذَنَكَ أُولُو الطَّوْلِ مِنْهُمْ وَقَالُوا ذَرْنَا نَكُنْ مَعَ الْقَاعِدِينَ›› مومنيني كه همراه با پيامبر هستند با مال و جان خود در جهاد شركت مي‌كنند، آنهايي كه توانايي جسماني دارد در جنگ حضور دارند و آنها كه توانايي جسمي ندارند با كمك و مال و ثروت خود از پيامبر پشتيباني مي كنند و خداو ند براي آنها خيرات و بهشت را  قرار مي دهد.

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: جهاد و مبارزه با باطل و كفر و شرك يك مسأله دائمي است و در حال تكرار است، چرا كه كفار و يهود هميشه و در همه حال با مسلمانان دشمن هستند و دست از دشمني خود برنمي دارند از اين رو مومنين هميشه بايد آماده مبارزه با كفر و شرك و در راه خدا با جان و مال خود جهاد كنند./1307/پ203/ب1

ارسال نظرات