۲۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۱
کد خبر: ۴۳۱۸۷۴
امام جمعه آمل:

ترویج فرهنگ وقف امری مهم و اساسی است/ ضرورت اجرای نیت واقفان

امام جمعه ‌آمل با بیان این که ترویج فرهنگ وقف امری مهم و اساسی است، گفت: نگاه واقفان باید اعمال شود حتی اگر آبرو بگذاریم که خدا برای ما آبرو می گذارد.
امام جمعه ‌آمل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، حجت الاسلام سید جلیل مرتضوی، امام جمعه آمل شنبه شب در دیدار  رییس و کارکنان اداره اوقاف و امورخیریه آمل اظهارداشت: وقتی که کاری می خواهد روی نظم و اصول در بیاید تبعاتی دارد.

 

وی افزود: در خطبه های نماز جمعه این هفته عرض کردم مدیری که سالیان سال باشد و کاری انجام ندهد کسی با او کاری ندارد و مدیری بیاید کار کند با او کار دارند.

 

امام جمعه آمل با بیان این که ترویج فرهنگ وقف زمینه ساز خیر و برکت است، بیان داشت: در یک مقطع زمانی وقف معنا و مفهومش را از دست داد و وقف در جای خودش مصرف نمی شد و نیاز واقف را جدی لحاظ نمی کردند و اقدامات سلیقه ای صورت می گرفت اما در این دهه اخیر امروز با نگاه و اشرافیتی که مقام معظم رهبری نسبت به واقفین گام برداشته و نگاه واقف اعمال می شود.

 

حجت الاسلام مرتضوی خاطرنشان کرد: ما اگر می خواهیم نگاه واقف را داشته و زمینه اجرایی کردن آن را فراهم کنیم سبب می شود تا بسیاری از افراد متضرر و منفعت آنان از میان رود.

 

حجت الاسلام مرتضوی با بیان این که ترویج فرهنگ وقف امری مهم و اساسی است، تصریح کرد: نگاه واقفان باید اعمال شود حتی اگر آبرو بگذاریم که خدا برای ما آبرو می گذارد.

 

امام جمعه آمل اظهارداشت: واقفان مردم و ولی نعمت ما هستند که ضرورت دارد نگاه خود واقف اعمال شود و این حرکت زیبا است که هرکسی نمی تواند آن را انجام دهد.

 

حجت الاسلام مرتضوی تصریح کرد: از همه دوستان انتظار داریم با تمام وجود و در منصبی قرارداریم که متعلق به نظام و ولایت مطلقه فقیه هستیم و شما به این جایگاه تن دهید و درمسیر محقق شدن نگاه واقفان گام برداریم که اگر این باشد همه رضایت حضرت حق، امام زمان(عج)، اهل بیت معصومین(ع) و مقام معظم رهبری را داریم.

 

امام جمعه آمل ادامه داد: نگاه من به وقف نگاه واقفان است که ضرورت دارد نگاه واقف به نحوی شایسته و لازم است اجرایی شود.

 

حجت الاسلام مرتضوی ادامه داد: رئیس سازمان اوقاف کشور، استان و شهرستان طبق فرمایش مقام معظم رهبری حرکت می کنند و رهبری نسبت به نگاه واقف بسیار حساس هستند و خدا شما را دوست داشت که درمسیر وقف قرارداد تا هم وقف را احیا کرده و هم نگاه واقفان را اعمال کنید.  

 

حجت الاسلام رسول علیخانی، رییس اداره اوقاف و امورخیریه آمل با بیان این که خدماتی که اوقاف آمل می دهد براساس نیابت واقف است، گفت: همه این تلاش و زحماتی که انجام می شود مدیون تلاش این جمع خالص و با وفا است که درخدمت موقوفات هستند و در کشور رتبه های خوبی را بدست آوردیم.

 

وی با اشاره به این که تعداد 35455 رقبه در شهر آمل وجود دارد، افزود: بنده به لحاظ کاری که در 3 استان کشور کار کردم هیچ استانی به اندازه آمل دارای رقبه نمی باشد که در حال اضافه هم است.

 

رییس اداره اوقاف و امورخیریه آمل با بیان این که  تعداد موقوفات حوزه های علمیه 9 موقوفه، 4232 رقبه، تعداد بقاع متبرکه و اماکن مذهبی 105 و امام زاده عبدالله و امام زاده ابراهیم بقاع شاخص ملی و بقعه متبرکه ناصرالحق که به دستور مقام معظم رهبری و ریاست سازمان اوقاف بازسازی شد.

 

وی با تأکید بر این که در اجرای جی ای اس توانستیم در استان حرف اول را بزنیم، بیان داشت: از سوی واحد اجارات تا به امروز 7 هزار و 515 رقبه در طول بیش از دو سال تنظیم سند اجاره شد و یک کاری جدیدی که در سازمان اوقاف شد جی ای اس یعنی نقطه نمائی بود که 4193 رقبه و 37 بقعه جی ای اس شد که دراستان حرف اول را می زنیم.

 

حجت الاسلام علیخانی با اشاره به گزارش عملکرد واحد بهره وری اقتصادی ادامه داد: 45 پروژه عمرانی شامل ساخت، تجهیز، تکمیل، مرمت و بازسازی تاکنون 3 میلیارد و700 میلیون تومان در12 هزار مترمربع هزینه شد  و از محل نذوراتی که مردم دادند و به غیر از کارهایی که توسط خود خیرین صورت می گیرد همانند بقعه امام زاده حسن لهاش توسط خیری بالغ بر2میلیارد تومان هزینه شده است.

 

 وی با اشاره به این که اداره اوقاف آمل پیشقراول کارهای فرهنگی در شهرستان است، عنوان داشت: در واحد فرهنگی، اجتماعی و قرآنی برنامه های ویژه ازقبیل طرح آرامش بهاری، سوگواری یاس نبوی و بصیرت عاشورایی انجام می شود که مورد استقبال عموم مردم قرار دارد و درخیمه های معرفت درظرف دو سال مورد تشویق سازمان قرار گرفتیم.

 

حجت الاسلام علیخانی اظهارداشت: امسال در طرح آرامش بهاری 9 برنامه ویژه داریم  ،فعالیت های قرآنی طرح حفظ قرآن 5170 نفر شرکت کردند و امسال در مصلی بالغ بر 1600نفر را توانستیم با همکاری آموزش و پرورش گرد هم آوریم که در سال گذشته  تفاهم نامه ای را با آموزش وپرورش بستیم که در 20 مدرسه مربی اعزام کردیم.

 

رییس اداره اوقاف و امورخیریه آمل به دیگر اقدامات از قبیل مسابقات ترتیل، قرائت و مفاهیم با حضور 5800 نفر و اجرای157 خیمه معرفت از هر خیمه از 2 تا 8 غرفه داشتیم مطالبی را بیان داشت و گفت: 67 نفر اعزام مبلغ سازمان اوقاف از قم و175 نفر اعزام مبلغ داشتیم و بالغ بر 40 هزار جوایز بالغ بر190میلیون تومان خریداری شد که بصورت نقدی و غیر نقدی در برگزاری جشن های مناسبتی توزیع شد.

 

حجت الاسلام علیخانی از اعزام 9 نفر به کربلا و23 نفر به مشهد خبرداد و تصریح کرد: بالغ بر 510 خادم افتخاری داریم که با لباس فرم افتخاری مثل خادمان افتخاری امام رضا(ع) خدمت می کنند که تاکنون 24 وقف جدید به ارزش 4 میلیارد داشتیم.

 

وی اشاره کرد: در بخش حقوقی بعضی از موقوفات توسط افراد به تصرف درآمد که متاسفانه سالیان متمادی در اختیار داشتند و الان سند گرفتند که  کل آرای گرفته شد 25میلیارد تومان ارزش احکامی است و اوقاف پس گرفت و از 167رای 20 رای اجرای شد و برخی در حال تفاهم هستیم که بعضی از آرایی که از ورزشگاهها گرفتیم در اختیاراوقاف قرار گیرد می شود در حوزه های علمیه و جاهای دیگر هزینه کرد.

 

حجت الاسلام علیخانی گفت: یکی از راه های حفظ موقوفات اخذ سند مالکیت است که 86 موقوفه، 6077 رقبه به مساحت 6 میلیون و400 هزار مترمربع سند مالکیت گرفتیم که در سال گذشته ازسوی معاون حقوقی سازمان در مجلس مورد تشویق قرارگرفتیم که ارزش تقریبی 280 میلیارد تومان می باشد که 35 بقعه ، مساحت 222 هزارمترمربع به ارزش 666 میلیون تومان جمعا سند مالکیت 121سند، 6112 رقبه با ارزش بالغ بر 289میلیارد تومان جمع مساحت 6 میلیون 422 هزارمترمربع است.  

 

رییس اداره اوقاف و امورخیریه آمل در خصوص اجرای نیات واقف افزود: بعضی می گویند که منابع موقوفات کجا می رود که تقریبا بالغ بر 6 میلیارد تومان اجرای نیت موقوفات در ظرف دوسال در موقو فات متصرفی وغیر متصرفی انجام شد و در بقاع متبرکه 8 میلیارد و378 میلیون تومان هزینه کردیم و در دو سال بالغ بر 764 میلیون تومان در تملک دارائی برای بقاع و مساجد گرفیتیم و امسال 150میلیون تومان تخصیص داده شد.

 

حجت الاسلام علیخانی اضافه کرد: در هزینه های حوزه علمیه 193میلیون تومان به حوزه ابوالحسن(ع) و 34 میلیون تومان به حوزه امام حسن عسکری(ع) پرداخت شد که جمعا  بالغ بر 227 میلیون تومان در حوزه های علمیه هزینه صورت گرفته است.

 

وی بیان داشت: در بقعه متبرکه امام زاده ابراهیم کل منابع فرهنگی 15 میلیون تومان است اما هزینه ای که در بیش از دو سال در حال انجام است در بعضی مواقع بالغ بر100 میلیون تومان بوده که تا الان بصورت مستقیم از رئیس سازمان 540 میلیون تومان اعتبار گرفتیم و با کمک امام جمعه محترم با شناختی که وجود دارد می توانیم اعتبارات بیشتری را از سازمان بگیریم و در این شهر هزینه کنیم.

 

رییس اداره اوقاف و امورخیریه آمل  با تاکید بر این که مراکز فعالیت های فرهنگی قرآنی خط قرمز اداره اوقاف است، ادامه داد: خط قرمز بنده همین مرکز است و خون دل خوردیم تا به مرکز فرهنگی تبدیل کردیم و تاکنون بالغ بر یک میلیارد و پانصد میلیون تومان هزینه شد که در میان استان های مطرح کشور نمونه است.

 

حجت الاسلام علیخانی با بیان این که می شود با کارفرهنگی تولید ثروت کرد، خاطرنشان کرد: در سال 95 هیچ پولی از امام زاده ابراهیم برای این مرکز فرهنگی هزینه نخواهیم کرد و این مرکز با برگزاری کلاس های کامپیوتر، کلاس های زبان های خارجی و دیگر فعالیت ها باید خودش را اداره کند که در سال گذشته بالغ بر 4 هزار نفر در مرکز فرهنگی آمدند.

 

وی ادامه داد: این مرکز فعالیت های قرآنی متعلق به اوقاف نیست و کلیه مسابقات قرآنی توسط دستگاه های اجرایی در آن صورت می گیرد و متعلق به این شهر است تا بتوانیم وقف را تبلیغ کنیم  و به عنوان سرباز قرارگاه فرهنگی حضوری فعال داشته باشیم./1314/201/ب2

ارسال نظرات