۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۲
کد خبر: ۵۳۶۰۵۰
آيت الله نمازي:

عاشورا فرهنگ فکری ماندگار است

نماينده ولي فقيه دركاشان، گفت: نبايد از جنبه فکري عاشورا غافل شويم؛ چرا كه عاشورا مانند جنگها، يک حادثه تاريخي نيست بلکه يک فرهنگ است که گذر زمان نتوانسته اين فرهنگ را تغيير دهد.
آيت الله عبدالنبي نمازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، آيت الله عبدالنبي نمازي چهارشنبه شب در چهل و پنجمين جلسه شوراي فرهنگي كاشان و چهارمين نشست اين شورا در سال جاري، تهديدهاي فرهنگي دشمن را جدي دانست و گفت: دشمن چراغ خاموش جوانان و نوجوانان که سرمايه و مديران آينده کشور هستند را هدف قرار داده است.

 وي با تأكيد بر اينكه ما مسؤوليت داريم تا از اين امانت‌هاي الهي در مقابل اين تهديدها و آسيبهاي اجتماعي، محافظت کنيم، گفت: ما بايد اين هنر داشته باشيم تا بتوانيم تهديدهاي فرهنگي دشمن را تبديل به فرصت كنيم.

آيت الله نمازي، آيه هاي جهاد در قرآن را آيه هايي آگاهي بخش براي نسل جوان و نوجوان برشمرد و گفت: آمريکا به آل سعود و رژيم مصر دستور داده، است تا اين آيه هاي مبارکه را از کتابهاي درسي حذف کنند از اين رو، رژيم كودتاي مصر بعد از مرسي اين درخواست آمريكا را عملي كرده است.

وي با اشاره به شرايط امروز منطقه و بين الملل که استكبار جهاني با ظلم، جنايت و کشتار بشريت را مورد تهاجم قرار داده است، گفت: جنايت‌هاي دشمنان اسلام در ميانمار و گروهک تکفيري تروريستي داعش داخل سوريه و عراق در تاريخ بشريت کم سابقه است.

آيت الله نمازي گفت: دين مبين اسلام از يک سو مورد تهاجم نظامي دشمن به سرکردگي استکبار جهاني آمريکا و رژيم صهيونيستي قرار گرفته و از سوي ديگر با افزايش شبکه هاي ماهواره اي و سايتهاي اينترنتي و کانالهاي تلگرامي با هجمه فرهنگي شرايط سختي را براي اسلام ايجاد کرده و در واقع در محاصره و تهديدهاي تهاجم فرهنگي قرارگرفته ايم.

وي تاکيد کرد: از يکسو نسل جوان و نوجوان به طور کامل در معرض تهديد اعتياد و مفاسد اجتماعي قرار گرفته و از طرف ديگر، خانواده ها محيط تعريف شده اي براساس اخلاق اسلامي نيست.

به گفته وي رابطه والدين در خانه ها رابطه اي نيست که در محيط خانواده جاذبه ايجاد کند و فرزندان به علت نزاع هايي که در خانه وجود دارد، از خانواده دلخوشي ندارند.

آيت الله نمازي از هم پاشيدگي خانواده ها، نابساماني‌هاي اخلاقي و افزايش طلاق را نشات گرفته از نبود اخلاق اسلامي در خانواده ها دانست و افزود: مديران دستگاه ها و نهادهاي فرهنگي در اين زمينه مسؤوليت دارند چون اين مسائل روي سلامت و امنيت جامعه تاثيرگذار است.

وي با اشاره به اينكه، اين دستگاه ها وظيفه دارند با سياست گذاري و برنامه ريزي از اين آسيبها و مشکلات اجتماعي جلوگيري کنند، گفت: جامعه اسلامي بايد از آسيبها  و مشكلات اجتماعي به دور باشد.

نماينده ولي فقيه دركاشان يادآور شد: اسلام درکنار اين تهديدها، آسيبها و آفتها، سرمايه عظيمي به نام عاشورا دارد كه بايد از عاشورا که سرمايه آسماني است به درستي بهره گيري شود و بيشترين بهره برداري را از عاشورا داشته باشيم.

آيت الله نمازي همچنين با اشاره به اينکه عاشورا جنبه شعاري و فکري دارد، ادامه داد: سينه زني و عزاداري وگريه کردن براي امام حسين(ع) همه قابل قبول و احترام است، اما نبايد از جنبه فکري عاشورا نيز غافل شويم چرا كه، عاشورا مانند جنگها، يک حادثه تاريخي نيست بلکه يک فرهنگ است که گذر زمان نتوانسته اين فرهنگ را تغيير دهد.

آيت الله نمازي، يادآور شد: خداوند سبحان عاشورا را ضامن بقاي استمرار دين اسلام قرار داده است و شرايط امروز جهان به گونه اي است كه روز به روز بر شعاع عاشورا و کربلا که از مرزهاي کشورهاي اسلامي فراتر مي رود، افزوده مي شود.

به گفته وي، ظرفيت عاشورا در اختيار هيچيک از اديان الهي نيست و چون کسي نمي تواند مزاحم نهضت عاشورا شود، بايد از اين ظرفيت بهره ببريم.

آيت الله نمازي همچنين با تأكيد بر اينكه فعايلت هاي فرهنگي بايد به اهل آن سپرده شود، توجه نهادهاي قرآني به ظاهر و باطن قرآن به صورت همزمان، ضروري خواند و گفت: برخي نهادهاي قرآني تنها به ظاهر قرآن توجه دارند و اين درحالي است كه قرآن داراي ظاهر و باطن است.

نماينده ولي فقيه در كاشان همچنين يادآور شد: نشست هاي فرهنگ عمومي را بسيار حائز اهميت و تاثيرگذار دانست و اظهار داشت: شوراي فرهنگي عمومي يک جلسه معمولي نيست بلکه هدف، ايده و مسؤوليت دارد.

عباسعلي قپاني پور معاون سياسي اجتماعي فرماندار کاشان نيز با اشاره به اينكه، اين شهرستان ولايي، دارالمومنين و داراي فرهنگي مذهبي و مردم نيز با فرهنگ يکديگر آشنا هستند، گفت: با وجود داشتن مسجدها، هياتهاي مذهبي و کانونهاي قرآني، آسيب‌هاي فرهنگي کاشان را مي توان در صورت همسو شدن برطرف کرد.

وي با تأكيد بر اينكه نگاه هاي سليقه اي، موازي کاريها و درک نکردن موقعيت حساس جامعه اجازه نداده آسيب‌هاي فرهنگي، آسيب شناسي و بررسي شود، خاطرنشان كرد: موازي کاري نه تنها خروجي مفيد و مشخصي ندارد بلکه هزينه ها را نيز افزايش مي دهد.

وي همچنين از تأسيس‌کانونها و تشکلهايي براي شناسايي دانش آموزان بي بضاعت از تحصيل بازمانده در کاشان خبر داد و گفت: تنها در سال گذشته سه کانون در اين خصوص تأسيس شده است./1307/پ۲۰۲/ب۲

ارسال نظرات