۳۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۹
کد خبر: ۵۲۷۳۷۵
امام جمعه موقت کاشان:

تكذيب دين، قيامت و توحيد ريشه همه مفاسد است

حجت الاسلام اسلامي تبار تكذيب دين، قيامت و توحيد را ريشه همه مفاسد دانست و گفت: كسي كه قيامت را قبول نداشته باشد هيچ انگيزه اي هم براي پرهيز از گناه نخواهد داشت.
حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار جمعه شب در جلسه تفسير قرآن كه در مسجد آيت الله رضوي كاشاني در خيابان ملامحسن فيض كاشاني برگزار شد در ادامه تفسير سوره مرسلات، با اشاره به اينكه اين سوره آخرين سوره از جرء 29 قرآن است، گفت: در اين سوره مباركه، خداوند حدود 10 بار ‹‹وَيلٌ يوْمَئِذٍ لِّلْمُکذِّبِينَ‌‹‹ مكذبين را تهديد كرده است.

وي افزود: خداوند هر مطلبي را كه خيلي مهم است در قرآن به طريق مختلف  آن را تكرار مي كند، از جمله مسائل قوم حضرت موسي را در قرآن مكرر تكرار كرده است، چرا كه سرنوشت قوم بني اسرائيل، سرنوشت بسيار عبرت انگيزي بود كه خداوند مكرر بحث قوم حضرت موسي را تكرار كرده است.

تكرار موضوعات قرآ‌ني به دليل غفلت انسان است

حجت الاسلام اسلامي تبار ادامه داد: هر مطلبي كه اهميت و نقش مهمي در هدايت و يا گمراهي انسانها دارد خداوند آن را در قرآن تكرار كرده است، چرا كه تكرار مسائل مهم يكي از راههاي مهم تربيت است و اين تكرار بيانگر اين است كه طبيعت انسان غفلت است و تكرار برخي مسائل در قرآن به  اين دليل نيست كه انسان از آن اطلاع نداشته باشد، بلكه به دليل غفلت انسان است.

به گفته وي، اگر خداوند در قرآن احسان به والدين را تكرار كرده است به دليل اين نيست كه انسان از آن آگهي نداشته باشد، بلكه به دليل اين است كه انسان از احسان به والدين خود غافل نشود.

امام جمعه موقت كاشان گفت: اگر خداوند 10 بار مكذبين را در قرآن تهديد كرده است به دليل اين است كه تكذيب  دين و قيامت و توحيد ريشه همه مفاسد است و كسي كه قيامت را قبول نداشته باشد هيچ انگيزه اي براي پرهيز از گناه نخواهد داشت و انساني‌كه قيامت و دادگاه قيامت را انكار كرد هيچ انتظاري از او نخواهد بود.

حجت الاسلام اسلامي تبار ابراز کرد: خداوند در 15 آيه از سوره مباركه مرسلات مطالبي را بيان كرده است و در پايان اين 15 آيه خداوند مي فرمايد ‹‹وَيلٌ يوْمَئِذٍ لِّلْمُکذِّبِينَ‌» دوباره خداوند شكل مطلب را تغيير داده و بعد از چند آيه بار ديگر ‹‹وَيلٌ يوْمَئِذٍ لِّلْمُکذِّبِينَ‌» تكرار مي كند و تكذبين كنندگان در قيامت تهديد را مي‌كند.

وي افزود: درآيات 16 تا 19 سوره مباركه مرسلات خداوند مي فرمايد ‹‹أَ لَمْ نُهْلِکِ الْأَوَّلينَ ثُمَّ نُتْبِعُهُمُ الْآخِرينَ کَذلِکَ نَفْعَلُ بِالْمُجْرِمينَ وَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِلْمُکَذِّبينَ›› براي اينكه به تكذيب كنندگان قيامت هشدار داده باشد و آنها را از خواب غفلت بيدار كند از مسير ديگر وارد شده است.

امام جمعه موقت كاشان ادامه داد: در آيات ابتدايي سوره مباركه خداوند پنج سوگند را براي كساني معاد را انكار مي كنند ياد كرده كه عذاب آنها در قيامت حتمي است و حقيقت دارد، بنابراين سوگند علامت تأكيد برهر مطلبي سوگند است كه خداوند در قرآن از آن استفاده كرده است و براي اينكه كفار هدايت شوند، از طريق  مختلف موضوع را بيان كرده است.

وي افزود: تمام تلاش خداوند در قرآن اين است كه انسان داوطلبانه هدايت شود چرا كه هرچه داوطبانه و اختياري باشد ارزشمند و پايدار است، بنابراين خداوند به مكذبين مي فرمايد به تاريخ روجوع كنيد و از تاريخ عبرت بگيريد.

تاريخ چراغ راه آينده و معلم انسانها است

حجت الاسلام اسلامي تبار، تاريخ گذشته را چراغ راه آينده دانست و با بيان اينكه تاريخ معلم انسانها است، افزود: انسان مي تواند بخش زيادي از مسير هدايت و كمال را با استفاده از سرنوشت گذشتگان به دست بياورد، بنابراين خداوند در قرآن نيز به تاريخ گذشتگاه زياد اشاره كرده است.

وي افزود: يكي از راه هاي هدايت مكذبين نگاه به گذشته ديگران و نگاه به تاريخ است كه تاريخ مدرسه و كلاس درس و سبب عبرت است، بنابراين اگر تاريخ و تمدن ها و اقوام گذشته كه شمشير مخالفت با خدا را از رو كشيدند و خدا و و معاد و  قيامت را تكذيب كردند بررسي كنيد متوجه مي شويد همه آنها به فسق و فجور افتادند.

امام جمعه موقت كاشان گفت: اگر خداوند اقوام گذشته را به دليل تكذيب قيامت عذاب و نابود مي كند براي اين است كه اين تكذيب سبب جرم شده و دست به جنايت و فسق و فجور مي زند از اين رو مي فرمايد ‹‹أَ لَمْ نُهْلِکِ الْأَوَّلينَ ثُمَّ نُتْبِعُهُمُ الْآخِرينَ کَذلِکَ نَفْعَلُ بِالْمُجْرِمينَ›› ما اقوام گذشته را كه قيامت را تكذيب مي كردند و مجرم بودند به هلاكت رسانيدم و به دنبال آن قوم هاي ديگر نيز به اين سرنوشت دچار شدند.

ميوه تكذيب جرم و فساد است

وي ادامه داد: اگر خداوند مي فرمايد ‹‹کَذلِکَ نَفْعَلُ بِالْمُجْرِمينَ›› براي اين است كه ميوه تكذيب جرم و فساد است و مجرمين نيز نابود خواهند شد و هر قومي كه در مسير مخالفت با خداوند قرار بگيرد و مرتكب فسق و فجور و فساد شود مبتلا به عذاب الهي خواهد شد.

حجت الاسلام اسلامي تبار گفت: انحراف از اعتقادات منجر به جرم و جنايت و فساد خواهد شد و كمتر كسي است كه مشكل اعتقادي نداشته باشد و مرتكب جرم و جنايت و فساد نشود.

به گفته وي، خداوند در اين آيات اينگونه بيان كرده است كه قهر و غضب ما قانونمند است و روي انتقام شخصي با كسي برخورد نمي كنيم  بلكه براي هر كاري قانون حاكم است، بنابر اين پادشاه با كفر مي تواند ماندگار شود اما پادشاهي با ظلم ماندگار نيست و اين سنت خداوند است كه ظلم از جمله گناهي است كه عذاب آن در هيمن دنيا است.

امام جمعه موقت كاشان پاداش كار نيك براي انسان صالح و غير صالح  را يكسان دانست و گفت: پاداش كار نيك براي انسان غير صالح بهشت نيست، چرا كه بهشت مهمانخانه خدا است و داراتي شرط و شروطي است./1307/پ۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات