۲۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۳
کد خبر: ۵۲۶۳۶۱
دبير جامعه روحانيت كاشان:

آيات قرآن براي مسلمانان راهبرد است

دبير جامعه روحانيت كاشان با اشاره به اينكه اين آيات قرآن براي مسلمانان يك راهبرد است، گفت: قرآن مي فرمايد مسلمانان براي كسب درآمد و ريشه كني فقر اجازه ندارند احكام ديني را زير سؤال ببرند.
حجت الاسلام شاه فضل

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل، يكشنبه شب در مسجد امام خميني(ره) در تفسير آيه 28 سوره توبه كه مي فرمايد ‹‹يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنَّمَا الْمُشْرِکُونَ نَجَسٌ فَلا يَقْرَبُوا الْمَسْجِدَ الْحَرامَ بَعْدَ عامِهِمْ هذا›› گفت: آيات ابتدايي سوره مباركه توبه در خصوص برائت پيامبر از مشركين بود و چهار فرصت به مشركين داده شده تا در شهر بمانند و بعد ازچهار ماه تصميم بگيرند يا شهر مكه را ترك كنند و يا اسلام را قبول كنند.

وي افزود: در ادامه آيات برائت، در اين آيه به پيامبرمي فرمايد، به دليل اينكه مشركين نجس هستند از امسال به بعد آنها حق ندارند به مسجد الحرام نزديك شوند، بنابراين در اين آيه نگفته است ‹‹لاَ يَقْرَبُوا الْمَسْجِدَ الْحَرَامَ ›› داخل مسجد الحرام نشوند بلكه مي فرمايد ‹‹لا يَقْرَبُوا الْمَسْجِدَ الْحَرامَ›› حتي نبايد نزديك مسجد الحرام شوند.  

حجت الاسلام شاه فضل گفت: از اين آيه و يكي از روايات، برخي از مراجع تقليد معتقدند مشركين نجس هستند و حق ورود به هيچ مسجدي را ندارند و حتي برخي گفته اند مشركين حق ورود به شهر مكه را ندارند و بيشتر فقها اعتقاد دارند آنهايي كه اهل كتاب و يهودي و مسيحي هم هستند ناپاك هستند و حق ورود به مساجد را ندارند، اما برخي از مراجع نيز اهل كتاب را  نجس نمي دانند و آنها پاك مي دانند.

وي ادامه داد: خداوند در ادامه اين آيه مي فرمايد ‹‹وَ إِنْ خِفْتُمْ عَيْلَةً›› عيله به معني فقر است چرا كه  مسلماناني كه در مكه مشغول به كسب و كار داشتند نگران شدند اگر اجازه ورود مشركين به مكه داده شود كسب و كار آنها كساد خواهد شد، از اين رو بلافاصله اين آيه نازل شد كه ‹‹وإن خفتم عَيْلَةً›› اگر از فقر و كسادي كسب و كار مي ترسيد نگران نباشيد ‹‹فَسَوْفَ يُغْنيکُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ›› چون كسي كه روزي رسان شما است مي داند از چه طريقي روزي شما را برساند، اما اگر خدا بخواهد روزي شما را قطع كند با آمدن مشركين نيز روزي شما را قطع خواهد كرد، بنابراين حضور مشركين را نشانه كسب رزق و روزي ندانيد بلكه براي كسب رزق و روزي روي فضل خدا حساب بازكنيد.

مسؤول نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاه علوم پزشكي كاشان گفت: بعداز پيروزي انقلاب اسلامي در ايران يكي از مباحثي كه تا به امروز وجود دارد بحث آمدن و نيامدن توريست است كه برخي از توريسم بعنوان صنعت نام مي برند و معتقد هستند ما نيز مانند بقيه كشورها نبايد متكي به پول نفت باشيم بلكه بايد زيرساخت هاي گردشگري كشور را براي جذب توريسم خارجي فراهم كنيم.

وي يادآور شد: كشور توريستي مسلمان مالزي كه توريست زيادي را جذب كرده و درآمد بسيار بالايي را از صنعت توريسم جذب مي‌كند براي اين است كه اين كشور مسلمان به توريست هاي خارجي آزادي مطلق داده است كه دستاورد آزادي توريسم در كشور مسلمان مالزي افزايش آمار ايدز در اين كشور به اندازه اي زياد است كه جرأت اعلام آمار رسمي آن را ندارند.

دبير جامعه روحانيت كاشان، ادامه داد: در كشور مسلمان مالزي براي كسب درآمد بيشتر توريسم، آزادي هايي را اعمال كرده و احكام اسلامي را زير سؤال برده است و ازيك سو، از اينكه از راه صنعت توريسم كسب درآمد دارند خوشحال هستند، اما از سوي ديگر همه درآمدهاي حاصله از صنعت توريسم را هزينه تبعات حضور توريسم در مالزي مي‌كنند.

وي با اشاره به اينكه آيات قرآن  براي مسلمانان يك راهبرد است، گفت: قرآن مي فرمايد مسلمانان براي كسب درآمد و ريشه كني فقر اجازه ندارند احكام ديني زير سؤال ببرند.  

حجت الاسلام شاه فضل ادامه داد: قرآن در اين آيات، موضوعات اين چنيني را خيلي شفاف بيان كرده است و يك دلگرمي نيز داده است كه اگر كسي در هر زمينه اي به دليل رعايت احكام متضرر شد، خداوند از فضل خودش او را بي نياز مي‌كند و چه خوب است انسان آنقدر به خدا توكل داشته باشد كه به خاطر خدا از كسب پول حرام خود داري كند و از خداوند بخواهد از فضل خودش برايش جبران كند.       

وي ادامه داد: پيام اين آيه اين است كه مسلمانان با مشركين قطع رابطه كنند و با آنها مبارزه كنند و زير بار زورگويي آنها نروند و اگر به دليل قطع رابطه با مشركين با مشكل اقتصادي روبرو شويد نگران نباشيد چرا كه خداوند از فضل خودش بي نياز مي كند.

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: از طرف ديگر اگر كسي از دستورات الهي سرپيچي كند و به منافقين و مشركين و كفار پناه ببرد تا با ارتباط با آنها اقتصاد خود را بهبود ببخشد، خداوند چنين انساني را فقيرتر مي كند و در ادامه مي فرمايد ‹‹إِنَّ اللَّهَ عَليمٌ حَکيمٌ››  خداوند دانا و حكيم بود و دانا بودن خدا بر اين اساس است كه هركس هركاري انجام مي دهد آگاه است و حكمت الهي نيز اقتضا مي كند اگر كسي براي خدا از سود و منفعتي گذشت خداوند نيز با حكمت خودش آن را برايش جبران مي كند.

حجت الاسلام شاه فضل ابراز کرد: نكته مهمي كه مفسرين نيز به آن اشاره كرده اند اين است كه چرا خداوند اجازه نداد مشركين به مسجد الحرام نزديك شوند در حاليكه تا قبل از آن به مسجد الحرام مي رفتند و طواف مي كردند و قرباني مي كردند و اين كار خداوند براي اصلاح آنها بود و به آنها اندازه كافي وقت گذاشت اما آنها قابل اصلاح نبودند.

وي افزود: همشهري بودن و يا همسايه بودن مسلمان با مشركين آفت بزرگي است چون مي تواند به مرور اثر گذار باشند، بنابراين خداوند با اين فرمان از مسلمانان خواست تا صف خود را از صف مشركين جدا كنند و خريد و فروش و رفت آمدها ي خود را از آنها جدا كنند.

دبيرجامعه روحانيت كاشان با اشاره به  قسمت هايي از آيه بعد كه مي فرمايد‹‹وَ لا يَدينُونَ دينَ الْحَقِّ مِنَ الَّذينَ أُوتُوا الْکِتابَ حَتَّي يُعْطُوا الْجِزْيَةَ عَنْ يَدٍ وَ هُمْ صاغِرُونَ›› گفت: خداوند در آيه قبل مي فرمايد،  مشركين به مسجد الحرام نزديك نشوند اما در اين آيه بحث اهل كتاب و معامله مسلمانان با اهل كتاب است كه اگر اهل كتاب مي خواهند در شهرهاي شما زندگي كنند شرط آن اين است كه ‹‹يُعْطُوا الْجِزْيَةَ›› جزيه پرداخت كنند ‹‹عَنْ يَدٍ وَ هُمْ صاغِرُونَ›› حتي اگر كوچك شمرده مي شوند.

حجت الاسلام شاه فضل افزود: خداوند نسبت به مشركين و اهل كتاب تعيين تكليف كرد كه اگر مي خواهند بين مسلمانان زندگي كنند چگونه بايد با آنها معامله شود و به مسلمانان نيز گفت از اينكه به دليل قبطع رابطه با كفار فقير شويد نگران نباشيد كه خداوند شما را بي نياز مي كند./1307/پ۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات