۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۳
کد خبر: ۵۱۶۵۲۱
دبير جامعه روحانيت كاشان:

تفكر بي نيازي به سلاح با هدف رسيدن به پيشرفت، همنوايي با دشمن است

دبير جامعه روحانيت كاشان با اشاره به اينكه دشمن امروز با صراحت مي گويد ما نبايد سلاح و موشك و قدرت نظامي داشته باشيم و اين تفكر را به مسؤولان القا مي‌كند كه اگر سلاح نداشته باشيم پيشرفت بيشتري خواهيد داشت، گفت: تفكر بي نيازي به سلاح با هدف رسيدن به پيشرفت، همنوايي با دشمن است.
حجت الاسلام شاه فضل

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل، يكشنبه شب در مسجد امام خميني(ره) در تفسير آيه نوزدهم سوره مباركه توبه، گفت: در آيات قبل بحث اين بود كه مشركين حق ندارند مساجد خدا را آباد كنند، چرا كه وظيفه عمران و آباداني مساجد بر عهده مومنين است.

وي افزود: خداوند در آيه 18 سوره توبه ويژگيهاي افرادي را كه قصد ساختن مسجد را دارند بيان كرده است كه ايمان به خدا و روز قيامت داشته باشند، نماز بخوانند و زكات بدهند و تنها از خدا بترسند و در ادامه مي فرمايد، چنين انساني ممكن است هدايت شود ضمن اينكه چنين انساني با اين ويژگيها به مرور زمان از دين خارج شود.

حجت الاسلام شاه فضل ادامه داد: خداوند درآيه نوزدهم سوره توبه مي فرمايد، خيلي از افراد در صدر اسلام كليد دار كعبه بودند و آب دادن به حجاج را بر عهده داشتند، اما ايمان نداشتند و مسلمان نبودند، چرا كه كعبه مورد احترام همه اديان آسماني حتي بت پرستان  بوده و براي كعبه احترام قائل بودند.

وي افزود: برخي از كليد داران كعبه مسلمان نبودند اما از اينكه كليددار كعبه هستند افتخار مي‌كردند، بنابراين آيه نازل شد، كساني كه افتخار ساخت و ساز مسجد الحرام را دارند با كساني كه ايمان به روز قيامت دارند و در راه خدا جهاد مي‌كنند مساوي نيستند و خداوند قوم ظالم را هدايت نمي‌كند.

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: اگر فردي در مكان مقدسي مانند مسجد الحرام مسؤوليت دارد به اين معني نيست كه انسان خوبي است،  چرا امكان دارد متولي مكان مقدسي نيز انسان ظالمي باشد و مسؤوليت در مكان مقدس نشانه صالح بودن افراد نيست.

حجت الاسلام شاه فضل افزود: در آيه بعدي خداوند مي فرمايد ‹‹الَّذينَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا في‏ سَبيلِ اللَّهِ بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللَّهِ وَ أُولئِکَ هُمُ الْفائِزُونَ›› اگر كسي ايمان بياورد و في سبيل الله در راه خدا جهاد كند، درجه عظيم تر و بزرگتري نسبت به كساني كه اين ويژگيها را ندارد در نزد خدا دارد.

وي افزود: برخي مي خواهند از اين آيه استفاده كنند و بگويند درجه مومنان اعظم است اما كساني كه ايمان نمي آورند و جهاد نمي‌كنند نيز نزد خداوند درجه اي دارند اما درجه آنها پايين تر از گروه اول است.

دبير جامعه روحانيت كاشان ادامه داد: علامه طباطبايي مي فرمايد، اگر كار انسان خدايي نباشد، حتي اگر بهترين كارها را هم انجام دهد و حتي جان خودش را هم فدا كند، اما در راه خدا نباشد و براي خدا نباشد مورد پذيرش نيست.

حجت الاسلام شاه فضل اظهار داشت: خداوند در اين آيه با وجود اينكه بحث مسجد را مطرح كرده است اما بعد از ايمان، بحث نماز و زكات را مطرح نمي كند، بلكه بحث جهاد مطرح مي كند و اين درحالي است كه بخش زيادي ازآيات سوره مباركه توبه در رابطه با جهاد و منافقين است.

وي با اشاره به حساسيت اسلام در امر جهاد، اظهار داشت: خداوند مي فرمايد، يكي از علائم مومن آمادگي براي جهاد و حضور در ميدان نبرد است و كسي نمي تواند ايمان داشته باشد و همه واجبات نماز و روزه و زكات را انجام دهد اما از جهاد هراس داشته باشد و مرز دفاع از دين را تا جايي كه صدمه اي به جسم او وارد نشود بداند.

دبير جامعه روحانيت كاشان يادآور شد: خداوند در سوره مباركه حشر مي فرمايد يك گروه از مسلمانان از ابتد دعوت به جهاد را پذيرفتند، اما گروهي ديگر با تأخير در جنگ شركت كردند، بنابراين خداوند مي فرمايد ‹‹أُوْلَئِكَ أَعْظَمُ دَرَجَةً مِّنَ الَّذِينَ أَنفَقُوا مِن بَعْدُ وَقَاتَلُو›› اگر اينها از ابتدا در جنگ شركت كردند و از مال خود گذشتند بالاتر از كساني هستند بعد از آنها آمدند و درجنگ شركت كردند.

وي افزود: انسان مومني‌ كه جهاد را قبول نكند و تصورش اين باشد كه از جنگ و كشتن و كشته شدن بيزار است، خداوند ايمان چنين انساني را قبول ندارد و يكي از دلايل آن اين است كه قوام حكومت اسلامي و جامعه اسلامي به اين است كه مسلمانان آمادگي جهاد را داشته باشد و چنانچه گروه مومني بحث جهاد را قبول نداشته باشند خيلي زود دين آنها در معرض خطر قرار مي‌گيرد و دشمن خيلي زود بر آنها مسلط مي شود.

حجت الاسلام شاه فضل گفت: اگر انسان مومن آمادگي جنگ و جهاد را نداشته باشد دشمن بر او مسلط مي شود و دين او نيز در معرض خطر قرار مي گيرد، از اين رو افرادي كه حاضر نباشند داوطلبانه در راه خدا جهاد كنند مطمئنا دشمن او را نابود خواهد كرد، بنابراين جامعه ايماني براي حفظ ايمان خودش هميشه و در همه حال براي جهاد بايد آماده باشد.

به گفته وي، امروز خيلي از كشورهاي دنيا ضمن هزينه براي مسائل علمي و اجتماعي، بخش زيادي از سرمايه خود را در بخش نظامي و توانمندي نظامي خود هزينه مي‌كنند و در حال تقويت بخش نظامي خود هستند چرا كه بدون قواي نظامي قدرتمند دشمن چشم طمع پيدا مي‌كند.

دبير جامعه روحانيت كاشان، يادآور شد: روسيه و آمريكا نيز كه به لحاظ علمي كشورهاي پيشرفته اي هستند اما در بحث نظامي نيز خود را تقويت مي‌كنند تا از بقيه عقب نمانند، اما از طرفي در كشورهاي ديگر از جمله ايران تبليغ مي‌كنند اگر در بحث نظامي سرمايه گذاري نكنيم پيشرفت مي‌كنيم و برخي از ما نيز اين حرف دشمن پذيرفته ايم.

حجت الاسلام شاه فضل با اشاره به اينكه دشمن امروز با صراحت مي گويد ما نبايد سلاح و موشك و قدرت نظامي داشته باشيم و  اين تفكر را به مسؤولان القا مي‌كند كه اگر سلاح نداشته باشيد پيشرفت بيشتري خواهيد داشت، گفت: تفكر بي نيازي به سلاح با هدف رسيدن به پيشرفت، همنوايي با دشمن است.

به گفته وي، اين تفكر خطرناكي است كه برخي از مسؤولين كشور باوركنند،  اگر ما سلاح نداشته باشيم، پيشرفت خواهيم كرد و با غافل شدن از توان نظامي خود دشمن را ترغيب به حمله مي كنيم.

دبير جامعه روحانيت كاشان تأكيد كرد: اسلام براي جهاد و آمادگي جهاد و تهيه سلاح براي جهاد با دشمن بسيار حساس است و بارها نيز در قرآن تأكيد بر هزينه براي تهيه سلاح كرده است تا بتوانيم به لحاظ نظامي قدرتمند باشيم.

حجت الاسلام شاه فضل يادآور شد: اهميت جهاد در راه خدا به اندازه اي مهم است كه اگر كسي جهاد را رها كند، خداوند او را جهنمي مي‌كند و انجام واجبات او بي ارزش قلمداد مي شود.

وي با اشاره به اينكه واژه صلح طلب امروز تبديل به واژه مورد علاقه برخي از ما شده است اما صلح زماني خوب  است كه در جايگاه خودش باشد نه اينكه امتياز دادن براي فرار از جنگ باشد، اظهارداشت: اسلام دين صلح است و دين جنگ نيست،  اما اگر دشمن بخواهد با تهديد و كشتن و ترس از جنگ، به دنبال گرفتن امتياز باشد و برخي از ما آن  قبول كني ترسو هستيم.

دبير جامعه روحانيت كاشان جهاد يكي از اركان دين اسلام دانست و با اشاره به اينكه اگر جهاد نباشد، اعتقاد به جهاد وجود نداشته باشد و آمادگي جهاد نداشته نباشيم، بيانگر اين است كه مابقي اعمال ما نيز مورد قبول قرار نگرفته است، اظهار داشت: قوام نظام اسلامي بر پايه آمادگي جهاد مسلمانان است و اين آمادگي به معني جنگ طلبي مسلمانان نيست./1307/پ202/ب1

ارسال نظرات