۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۹
کد خبر: ۵۰۳۶۰۸
امام جمعه موقت كاشان:

كمال واقعي انسان در دين شناسي و سالم سازي ديني است

امام جمعه موقت كاشان گفت: كمال واقعي اين است كه انسان دين شناس باشد و از راه دانش و آگاهي و مطالعه و همنشيني با علما و دانشمندان، دين خود را سالم سازي كند.
حجت الاسلام اسلامي تبار

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار بعد از ظهر امروز در جلسه تفسير مسجد آيت الله رضوي كاشاني، با اشاره به اينكه خداوند قرآن را كتاب هدايت، رحمت، موعظه و نسخه شفاعت قرار داده است، گفت: دو نوع هدايت پيش روي انسانها است يكي نشان دادن راه و آدرس است و ديگري ايصال الي المطلوب، رسانيدن به هدف است.

وي با تأكيد بر استفاده از روشهاي تربيتي قرآن از سوی قرآن پژوهان، افزود: يكي از روش‌هاي تربيتي قرآن، ارائه الگو است تا انسانها عبد صالح خدا باشند، بنابراين انسان چه بخواهد و نخواهد عبد هستند، اما خدا دوست دارد بندگانش عبد صالح باشند.

حجت الاسلام اسلامي تبار عبد صالح را بالاترين افتخار براي انسان، دانست و افزود: حضرت يوسف در حاليكه در اوج قدرت قرار داشت از خداوند خواست تا او را به صالحان ملحق كند كه اين امر بيانگر اين است كه مقام صالح  مقام خيلي والايي است كه پيامبر خدا با چنين جايگاه و قدرتي از خداوند خواستار قرار گرفتن در زمره بندگان صالح خدا است.

وي يادآور شد: يكي از جلوه هاي تشكر خدا از بندگان صالح اين است كه روزي 5 بار در نماز بايد گفت، السلام علينا و علي عباد الله الصالحين و اين امري تشريفاتي نيست بلكه هم تشكر است و هم ياد دادن تشكر است.

امام جمعه موقت كاشان گفت: اگر انسان بخواهد بنده صالح خدا باشد، دين انسان، بايد دين سالمي باشد، بنابراين خداوند بنده متديني را دوست دارد كه دين سالمي داشته باشد نه اينكه دين او معيوب باشد.

حجت الاسلام اسلامي تبار سالم سازي دين را يكي از ويژگي هاي انسان صالح  دانست و افزود: انسان صالح كسي است كه دين خود را از راه علم و آگاهي سالم كند و خود را مجهز به فهم دين كند، از اين رو امام باقر(ع) مي فرمايد، كمال واقعي اين است كه انسان دين شناس باشد و از راه دانش و آگاهي و مطالعه و همنشيني با علما و دانشمندان، دين خود را سالم سازي كند.

وي، افزود: پيامبراكرم(ص) مي فرمايد، انسان صالح كسي است كه انصاف داشته باشد و آنچه را كه براي خود دوست دارد براي ديگران هم دوست داشته باشد و آنچه را براي خود دوست ندارد براي ديگران هم دوست نداشته باشد.

امام جمعه موقت كاشان يادآور شد: اميرمومنان(ع) در نهج البلاغه در نامه خود به امام حسن(ع) مي فرمايد، بين مردم بايد انصاف داشته باشيد و چنانچه رفتار ما بر اساس انصاف باشد همه مشكلات برطرف خواهد شد، از اين رو در روايتي مي فرمايد ‹‹سيد الاعمال الانصاف›› انصاف سيد اعمال انسان است.

حجت الاسلام اسلامي تبار با اشاره به برخي از نشانه هاي اعمال صالح، گفت: اصلاح ارتباط بين خود و خدا، سالم سازي دين از راه علم و آگاهي و هركاري كه انسان براي خودش دوست داشته باشد براي مردم نيز دوست داشته باشد از جمله نشانه هاي اعمال صالح است.

وي ادامه داد: خداوند در قرآن مي فرمايد ‹‹مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثي‏ وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً›› زن و مرد مومني كه عمل صالح انجام دهد به او حيات طيبه مي‌دهيم، از اين رو در يك قائده كلي مي توان گفت عمل صالح، عملي است كه ذاتا خوب باشد.

به گفته وي، عمل صالح، عملي است كه همراه با اخلاص باشد و چنانچه انجام امور ديني همراه با ريا باشد از سوي خدا پذيرفته شدني نيست.

امام جمعه موقت كاشان با اشاره به اينكه عمل صالح عملي است كه همراه با علم و آگهي باشد، اظهار داشت: انسان جاهل، اهل افراط و تفريط است از اين رو انسان نسبت به علم و آگاهي در دين به شدت سفارش كشده است.

حجت الاسلام اسلامي تبار گفت: عمل صالح هميشه بايد استمرار باشد چرا كه عملي صالح است كه تداوم و استمرار داشته باشد و تنها انجام هر عمل صالح مقطعي و بدون تداون و استمرار عمل صالح نيست./202/1307/ب1

ارسال نظرات