۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۲
کد خبر: ۴۷۷۳۴۰
آيت الله نمازي:

جایگاه شعر در نظام توحيدي در راستاي تکامل جامعه است

نماينده ولي فقيه در كاشان گفت: براي شکر نعمت قدرت شعر سرودن بايد از آن براي تکامل خود و خدمت به جامعه بهره برد چرا که جايگاه شعر در نظام توحيدي در راستاي رسالت انسان که به کمال رسيدن جامعه است، قرار مي گيرد.
آيت الله عبدالنبي نمازي آيت الله عبدالنبي نمازي شب شعر انقلاب دركاشان به ميزباني آيت الله نمازي شب شعر انقلاب دركاشان به ميزباني آيت الله نمازي شب شعر انقلاب دركاشان به ميزباني آيت الله نمازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، آيت الله عبدالنبي نمازي دوشنبه شب، در شب شعر انقلاب که در حسينيه حضرت علي اکبر(ع) برگزار شد، گفت: ملکه انشاي شعر يکي از نعمت هاي الهي است که بايد در جهت هستي و آفرينش که همانا به کمال رسيدن انسان و جامعه است به کار گرفته شود.

وي با يادآوري معناي واژه شعر، خاطرنشان کرد: شعر در لغت به هر وجودي که به سختي قابل رويت باشد گفته مي شود، بر اين اساس اين واژه براي سخنان لطيف و نغزي که سرايش آن از عهده هر کسي بر نمي آيد مورد استفاده قرار گرفته است.

امام جمعه کاشان در ادامه به جنبه معرفتي شعر نيز پرداخت و گفت: ملکه شعر در اين زمينه يکي از آيات الهي و کاشف وجود هستي و علم، قدرت و حکمت ربوبي محسوب مي شود و بر اين اساس بايد در مسير صحيح کمال انسان جريان داشته باشد.

آيت الله نمازي با يادآوري شعر در دوره عصر جاهليت و همچنين برهه پيش از انقلاب، بيان کرد: در دوره قبل از انقلاب شاهد بوديم که برخي شعرها مبتني بر کاربردهاي غيراخلاقي بودند اما پس از پيروزي انقلاب اسلامي به دليل عنايت امام راحل و رهبرمعظم انقلاب به حوزه شعر روند در اين زمينه تغيير يافت.

وي با اشاره به تأکيد رهبر معظم انقلاب نسبت به رسالت خطير شاعران و اديبان، تصريح کرد: براي شکر نعمت قدرت شعر سرودن بايد از آن براي تکامل خود و خدمت به جامعه بهره برد چراکه جايگاه شعر در نظام توحيدي در راستاي رسالت انسان که به کمال رسيدن جامعه است، قرار مي گيرد.

همچنين در اين مراسم حميدرضا شکارسري، شاعر و منتقد ادبي با بيان اينکه شکل گيري انقلاب اسلامي علاوه بر تغيير نظام سياسي موجب تحول جريان شعري کشور نيز شد، عنوان کرد: در دوران پس از انقلاب شعر از يک محدوده صرفا محفلي و روشنفکري به جامعه تسري پيدا کرد و مخاطب آن را عموم مردم تشکيل مي دادند.

وي گرويدن انبوهي از علاقه مندان به انتشار اشعار که حرفه شان شعر سرودن نبود را يکي از نمونه هاي تحول نظام شعري قلمداد و بيان کرد: اين افراد نه به دليل ايجاب شغلي و حرفه اي به شعر سرودن روي آوردند بلکه به دليل التزام ايدئولوژيکي و اعتقادي به اين زمينه ورود پيدا کردند و بر اين اساس نام اين دوره را مي توان «جمهوري شعري» تلقي کرد.

اين شاعر حاشيه رفتن شعر کلاسيک و رواج پيدا کردن شعر نو را يکي از جريانات مرسوم دوره پيش از انقلاب دانست و گفت: پيدايش انقلاب موجب به متن آمدن مجدد شعر کلاسيک از حاشيه و انزواي دوره هاي اخيرش بود که نمونه هاي برجسته آن را مي توان در شعر استاد مشفق کاشاني مشاهده کرد.

در ادامه عبدالرضا مدرس زاده، استاد زبان و ادبيات فارسي نيز با اذعان به تحولات شعر در قبل و بعد از انقلاب، بيان کرد: حتي افرادي که به انقلاب اسلامي از منظر اعتقادي و تفکري علاقه اي ندارند نمي توانند منکر تحول زباني به ویژه در حوزه شعر در دوره پس از انقلاب شوند.

وي با تأکيد بر اينکه انقلاب اسلامي تکليف جامعه شعري را به روشني مشخص کرد، متذکر شد: در اين فضا ديگر نمي توان از ميهن و سرزمين مقدس سخن گفت اما نسبت به شهادت و رشادت فرزندان ملت در عرصه دفاع از تماميت ارضي بي تفاوت بود و اين امکاني بود که با پيروزي انقلاب اسلامي به وجود آمد.

پرويز بيگي حبيب آبادي نيز در اين مراسم به ذکر خاطرات خود با استاد مشفق کاشاني پرداخت و از نحوه تدوين کتاب در مورد شخصيت اين شاعر برجسته معاصر سخن گفت.

شايان ذكر است، در اين آيين ادبي از اميرمسعود کي منش فرزند شاعر برجسته فقيد مرحوم استاد مشفق کاشاني تقدير به عمل آمد.

لازم به ذكر است، شب شعر انقلاب به ميزباني آيت الله نمازي نماينده ولي فقيه دركاشان و به همت فرهنگسراي علامه فيض کاشاني سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري کاشان با حضور آيت الله نمازي نماينده ولي فقيه دركاشان، همراه با آيين تکريم مقام شاعر فقيد مرحوم استاد مشفق کاشاني و با شرکت و شعرخواني شاعران، اديبان و اهالي علم و فرهنگ شهرستان و با همراهي برخي از مديران شهري و مسؤولان اجرايي كاشان برگزار شد./1307/202/ب2

ارسال نظرات