۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۹
کد خبر: ۴۶۵۶۴۳
حجت الاسلام عالي:

شبكه وكالت از زمان امام رضا راه اندازي شد

استاد حوزه علميه با اشاره به اينكه اهل بيت(ع) با ايجاد شبكه با شاگردان خود ارتباط داشتند، گفت: از زمان امام رضا(ع) شبكه وكالت راه اندازي شد كه در اين شبكه شاگردان خالص اهل بيت(ع) بودند و هركدام در يك منطقه اي به عنوان واسطه اهل بيت(ع) با مردم بودند، مانند مرجعيت امروز كه مردم به آنها رجوع مي كنند.
حجت الاسلام مسعود عالي

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام مسعود عالي سه شنبه شب در سوگواري شهادت امام حسن عسکري(ع) هيأت فرهنگي امامين عسکريين(ع) که در بيت العباس خيابان آيت الله طالقاني كاشان برگزار شد، گفت: در روزهايي كه قرار داريم روزهاي امامت امام زمان است و امام زمان ما امام حي است و بين ما زندگي مي كند، اما اين روزها شهرها بوي امام زمان را ندارد.

وي با اشاره به اينكه امام عسکري(ع) در دوره سوم مأموريت اهل بيت(ع) بودند، گفت: اگر بخواهيم مأموريتهاي اهل بيت(ع) را در طول حدود 260 سالي كه بودند و زمان بروز و ظهور اهل بيت(ع) بود را دسته بندي كنيم تقريبا دوره مأموريتهاي اهل بيت(ع) سه دوره بود.

حجت الاسلام عالي افزود: دوره اول مأموريتهاي اهل بيت(ع) دوره تثبيت اصل ولايت و دين حق بود كه اين دوره از زمان اميرمؤمنان(ع) آغاز شد و تا دوره امام حسين(ع) كه اصل دين خدا و اصل ولايت مورد هجوم سنگين جبهه كفر قرار گرفت و همه تلاش اين بزرگواران در مقابل اين هجوم سنگين براي حفظ دين بود كه اين دوره با شهادت امام حسين(ع) تمام شد، ادامه داشت.

استاد حوزه علميه اظهار داشت: شهادت امام حسين(ع) اصل نور خدا را تا قيامت حفظ كرد و كاري كرد كه كسي نتواند اصل دين را نابود كند و اين برادر و خواهر كاري كردند كه دين بماند، از اين رو شهادت امام حسين(ع) و عاشوراي اباعبدالله الحسين(ع) ختم دوره اول مأموريت اهل بيت(ع) بود.

حجت الاسلام عالي از تثبيت دين خدا و تثبيت اصل ولايت به عنوان دوره دوم مأموريت اهل بيت(ع) نام برد و با اشاره به اينكه دوره دوم مأموريت اهل بيت(ع) از دوره امام سجاد(ع) آغاز و تا دوره امام رضا(ع) ادامه داشت، يادآور شد:  دوره دوم ماموريت اهل بيت(ع) دوره بازسازي و گسترش فرهنگ شيعه و دوره اي  بود كه قرار شد كار فرهنگي انجام شود.

وي افزود: در ادامه اصل ولايت در دوره اول تثبيت شد، در دوره دوم فرهنگ ولايت و تشيع بايد گسترش پيدا كند، بنابر اين كار فرهنگي در دوره دوم از زمان امام سجاد(ع) آغاز شد، آن هم نه اينكه در قالب كلاس باشد بلكه امام(ع) دعاها و معارف را بيان مي‌كردند كه اوج اين دوره  زمان امام صادق(ع) است كه شيعه به عنوان شيعه جعفري مشهور شد و بيش از 70 درصد فرهنگ شيعه از طريق امام باقر(ع) و امام صادق(ع) بود.

استاد حوزه علميه ابراز داشت: در دوره اول، امام حسين(ع) اصل ولايت را حفظ كرد و دوره دوم فرهنگ شيعه آموزش داده شد و آموزش نيز در بستر نور ولايت و علم ولايت انجام گرفت.

حجت الاسلام عالي دوره سوم مأموريت اهل بيت(ع) را از زمان امام رضا(ع)، امام جواد(ع)، امام هادي(ع) و امام عسکري(ع) عنوان كرد و گفت: اين چهار امام بزرگوار گسترش جغرافيايي شيعه را بر عهده داشتند و امام رضا(ع) با آمدن به ايران تشيع را به ايران آورد و امام جواد(ع)، امام هادي(ع) و امام عسکري(ع) با آمدنشان به بغداد و سامرا، تشيع را به عراق آوردند و با ارتباطي كه با شاگردان خود در مناطق مختلف داشتند شيعه در آفريقا، مصر، حبشه، بحرين، يمن، ايران و عراق گسترش يافت.

كارشناس مسائل مذهبي افزود: ما از امام جواد(ع)، امام هادي(ع) و امام عسکري(ع) كمترين اطلاعات را داريم و مي‌گوييم غريب ترين امامها، اين سه امام بودند كه معمولا متدينين نيز اطلاعات زيادي در رابطه با اين سه امام آخري ندارند و يا اطلاعات كمي دارند به طوري كه يك شيعه حتي پنج دقيقه هم نتواند در رابطه با هر يك از اين سه امام صحبت كند و اين در حالي است كه بيشترين و گسترده ترين كار در دوره اين سه امام انجام گرفت.

استاد حوزه علميه با اشاره به اينكه اهل بيت(ع) با ايجاد شبكه با شاگردان خود ارتباط داشتند، گفت: از زمان امام رضا(ع) شبكه وكالت راه اندازي شد كه در اين شبكه شاگردان خالص اهل بيت(ع) بودند كه هر كدام در يك منطقه اي به عنوان واسطه اهل بيت(ع) با مردم بودند، مانند مرجعيت امروز كه مردم به آنها رجوع مي كنند.

حجت الاسلام عالي ادامه داد: در آن زمان اهل بيت(ع) اين شبكه را در مصر، آفريقا، يمن، بحرين، عراق و ايران درست كردند و در عراق و ديگر كشورها افرادي را انتخاب كرده بودند تا شيعيان براي هر مسأله اي مجبور نباشند محضر امام صادق(ع) و يا امام باقر(ع) برسند.

گفتنی است، سوگواره شهادت امام حسن عسکري(ع) به همت هيأت فرهنگي امامين عسگرين(ع) از 16 تا 18 آذرماه به مدت سه شب در بيت العباس كاشان برگزار مي‌شود./1307/202/ب2

ارسال نظرات