۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۵
کد خبر: ۵۳۶۹۸۰
رائفی‌پور در موکب مسجد مقدس جمکران:

هیچ حادثه‌ای مثل عاشورا شیطان را زمین‌گیر نکرده است

پژوهشگر حوزه مهدویت گفت: در این مسیر سفره عظیمی برای بخشودگی پهن و قدم‌ها در آن برای ریزش عظیم گناه به‌واسطه مشارکت در مصیبت بزرگ امام حسین(ع) است.
رائفی پور در موکب جمکران

به گزارش خبرگزاری رسا، علی‌اکبر رائفی‌پور در جمع زائران اربعین حسینی در موکب مسجد مقدس جمکران، با اشاره به ثواب بی‌اندازه پیاده‌روی اربعین اظهار داشت: در این مسیر سفره عظیمی برای بخشودگی پهن و قدم‌ها در آن برای ریزش عظیم گناه به‌واسطه مشارکت در مصیبت بزرگ امام حسین(علیه السلام) است و هیچ حادثه‌ای مثل عاشورا شیطان را زمین‌گیر نکرده است.

وی خاطرنشان کرد: ادب زیارت حکم می‌کند اول بدانیم چه کسی هستیم و به زیارت چه کسی می‌رویم و باید چگونه زیارت کنیم.

پژوهشگر حوزه مهدویت با بیان اینکه ما هرچه می‌کشیم از منیت‌ها بوده و این منیت ناخالصی است، افزود: شیطان در اوج مقام بود، ولی به خاطر منیت و طلب بزرگی از خداوند جایگاه اصلی خود را از دست دارد و زائران هم باید بدانند راه‌حل شدن در مسیر امام حسین(علیه السلام) دور شدن از منیت است.

وی با تأکید بر اینکه انسان کسی نیست که بخواهد برای خداوند شاخ‌وشانه بکشد، ابراز کرد: هرکجا منیت به میان آید فاتحه افراد خوانده می‌شود و کسانی بوده که با یک تلنگر بهشتی می‌شدند ولی سرانجامی خارج از پیش‌بینی‌ها پیدا کردند.

رائفی‌پور با اشاره به رابطه برخی اتفاقات ملکی و ملکوتی عنوان کرد: برخی اتفاقات مانند غیبت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) باوجودآنکه در پس پرده بوده ولی می‌توان از آن بهره‌گیری کرد، که این از اتفاقات عجیب ملکی و ملکوتی است.

وی تنها راه سعادت را مسیر اهل‌بیت(علیهم السلام) دانست و گفت: به تعداد آدم‌ها روش متفاوت برای رسیدن به سعادت وجود داشته ولی تنها راه رسیدن به خداوند اهل‌بیت(علیهم السلام) و فتح باب آن سیدالشهد(علیه السلام) است.

وی ذوب شدن در مسیر امام حسین(علیه السلام) و کنار گذاشتن منیت را دلیل سعادت یاران سیدالشهدا برشمرد و افزود: پیاده‌روی اربعین سفری بوده که انسان به فکر آذوقه، جای خواب و غیره نیست و این مسیر برای دور شدن از منیت‌ها دوباره احیاشده است.

استاد دانشگاه، واژه ایثار را جزء علاقه‌مندی‌های انسان ذکر کرد و گفت: داستانی مانند پتروس فداکار که اصلاً وجود خارجی نداشته و حتی هلندی‌ها هم به آن اعتقاد ندارند، به خاطر ایثار به‌عنوان داستانی مورد علاقه مورد استقبال قرار می‌گیرد، که باید دید چقدر ایثار در کربلا و مواسات فراوان به چشم می‌خورد و با منیت سازگاری ندارد.

وی خاطرنشان کرد: آدم‌های این مسیر چشم‌چرانی و دعوا نمی‌کنند و اعتماد و اخوت در این مسیر موج می‌زند، چراکه مردم با حب امام حسین(علیه السلام) برای شبیه شدن به سیدالشهدا تلاش می‌کنند و با ذکر گفتن و پیاده‌روی برای شبیه‌تر شدن به امام حسین(علیه السلام) حرکت کرده و هرسال در این مسیر خود را به‌روز می‌کند.

پژوهشگر حوزه مهدویت با بیان اینکه ادب انسان را عوض می‌کند، تصریح کرد: حر در کربلا امام زمان(علیه السلام) خود را سردرگم کرده بود و امام حسین(علیه السلام) به وی گفت مادرت به عزایت بنشیند، ولی با لحظه‌ای تفکر توسط خداوند خریداری و آزاده شد و به سپاه امام حسین بازگشت.

وی با تأکید بر اینکه باید علاوه بر توجه به شخصیت امام حسین(ع) به شأن این امام همام توجه شود، اظهار داشت: خداوند در قرآن کمتر به یاد دادن در مقابل یاد انداختن اشاره‌ کرده است، چراکه انسان موجودی فراموش‌کار است و باید مدام شان‌ها یادشان انداخته شود./۸۴۰/د۱۰۳/ی

ارسال نظرات