۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۴
کد خبر: ۴۸۶۷۳۸
آيت الله نمازي:

وظیفه مسؤولان رسيدگي به مشكلات جامعه است

نماينده ولي فقيه دركاشان، گفت: حاكم اسلامي نمي تواند از رسالت و مأموريتي كه برعهده دارد شانه خالي كند بلکه بايد با جديت و تلاش و ياري از خدا مسؤوليتي را كه بر عهده دارد انجام دهد.
آیت الله نمازی

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، آيت الله عبدالنبي نمازي بعد از ظهر امروز در جلسه شوراي اداري شهرستان كاشان كه در سالن اجتماعات اداره بازرگاني اين شهرستان برگزار شد با اشاره به نامه اميرمومنان(ع) به مالك اشتر در ارتباط با مديريت، گفت: در فراز نامه 31 اميرمومنان(ع) به مالك اشتر، مسأله طبقه پايين و نيازمند جامعه را بيان مي‌كند كه به لحاظ مادي طبقه پايين محسوب مي شوند اما به لحاظ معنوي طبقه عالي هستند.

وي با ابراز تأسف از اينكه از گذشته تاكنون تقسيم بندي جامعه هميشه براساس درهم و دينار و ثروت است، گفت: كمكهاي دولت به جامعه براساس دهك يك تا دهك دهم است و آخرين دهك جامعه نيازمندان هستند.

به گفته وي، جامعه براساس دريافتي‌ها و امكانات مادي جامعه طبقه بندي شده است، اما به لحاظ معرفت شناسي و توحيدي، طبقات جامعه بر اساس ميزان معرفت و آگاهي و تعهد و تقوا و انقلابي‌گري دسته بندی می شوند.

آيت الله نمازي، ادامه داد: اميرمومنان(ع) به مالك اشتر مي فرمايد، طبقه محروم و نيازمند، طبقه اي كه برعهده والي و حاكم حق دارند و حاكم بايد اداره زندگي آنها را ساماندهي كند، اين طبقات ضعيف در فرهنگ توحيدي داراي حقوقي هستند كه خداوند براي آنها قوانيني را قرار داده و حاكم اسلامي بايد اين قوانين را براي رسيدگي و حل مشكلات آنها اعمال كند.

وي افزود: اصلاح امر معاش طبقه نيازمند جامعه از جمله مسكن، عافيت و سلامتي و آموزش و بهداشت، حقوقي به شمار می رود كه  بر حاكم جامعه است، حاكم اسلامي نمي تواند از رسالت و مأموريتي كه برعهده دارد شانه خالي كند بلکه بايد با جديت و تلاش و ياري از خدا مسؤوليتي را كه بر عهده دارد انجام دهد.

نماينده ولي فقيه دركاشان، اداي حقوق نيازمندان را كاري سخت و دشوار دانست و افزود: امروز مسأله اشتغال، مسكن و هزينه هاي سنگين بيماريهاي صعب العلاج  در رأس همه مشكلات قرار دارد، بنابراين پاسخگويي به حل اين مشكلات نيازمند قدرت و تدبير و مديريت امكانات را مي طلبد.

آيت الله نمازي، گفت: اميرمومنان(ع) در ادامه نامه به مالك اشتر مي‌فرمايد، حاكم اسلامي و سلسله مراتب حاكميت اسلامي همه مسؤول رسيدگي به مشكلات جامعه هستند.

وي افزود: حاكم اسلامي مگر با همت و تلاش و جهاد در كار و وجدان كاري و ياري گرفتن از خدا نمي تواند از عهده اين مسؤوليت ها برآيد، بنابراين اگر كمك و ياري خدا نباشد، حل مشكلات جامعه نباشد امكان پذير نيست؛ سلسله مراتب حاكميت براي حل مشكلات مردم بايد خودسازي داشته باشد از اين رو،  انجام  چنين مسؤوليت به غير صبوري و تحمل ميسر نخواهد شد.

عضو مجلس خبرگان با اشاره نامگذاري بيستم اسفند ماه به عنوان روز راهيان نور، گفت: راهيان نور يكي از سياست ها و برنامه هايي است كه براساس تدبير رهبر معظم انقلاب  در نظام اداري كشور تدوين شده است؛ امسال براي اعزام بيش از دو ميليون نفر در قالب كاروان هاي راهيان نور به مناطق عملياتي برنامه ريزي شده است.

وي راز و رمز كاروان هاي راهيان نور را همانند احياي عاشورا دانست و عنوان كرد: احياي  عاشورا در مكتب توحيدي و اهل بيت(ع) يك فرهنگ است كه ائمه به تناسب زمان خودشان همه بر احياي مسأله عاشورا تأكيد و توصيه داشتند.

آيت الله نمازي، احياي عاشورا را داراي آثار و دستاوردهاي زيادي دانست و اظهارداشت: اين تفكر توحيدي؛ برنامه ريزي شده، حكيمانه و حساب شده اي است،  چرا كه فرهنگ عاشورا در آينده كره زمين را به تصرف خودش در خواهد آورد و همه بايد در برابر فرهنگ عاشورا كه مبناي بندگي در حد اعلاي ذات اقدس حضرت حق است تسليم باشند.

وي يادآور شد: بعد از اينكه آمريكايي ها عراق را ترك كردند رهبر معظم انقلاب خواستار برنامه ريزي دولت براي رفتن مردم به كربلا شدند تا رابطه ملت ايران با عاشورا و كربلا قطع نشود، بنابراين موج جمعيت بالاي 20 ميليوني پياده روي اربعين حسيني سياست و تدبير رهبري است.

عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به فرمايش امام راحل مبني بر اينكه گريستن براي امام حسين(ع) ضعف شيعه نيست بلكه داراي پيام است خاطرنشان كرد: پيام آن حمايت از مظلوم و مقابله با ظالم است و اين تفكر بايد در جامعه توحيدي و بشري احيا شود.

آيت الله نمازي، در ادامه از وجود امامزادگان در منطقه كاشان و آران و بيدگل و بادرود و نطنز بعنوان يكي از نعمت هاي خداوند براي كشور به ويژه مردم منطقه كاشان نام برد و افزود: در رأس همه امامزادگان منطقه، وجود علي بن باقر(ع) است چرا كه امام باقر(ع) فرزند بلافصل خودش را بعنوان نماينده خود براي هدايت جامعه اعزام كرد.

وي با بيان اينكه، علي بن امام محمد باقر(ع) منصب نيابت و امامت از دو امام معصوم، پدر خود امام باقر(ع) و امام صادق(ع) داشته است، خاطرنشان كرد: بر خلاف ديگر امامزادگان كه با چندين واسطه به امام معصوم مي رسند، امامزاده سلطانعلي بن امام محمد باقر(ع) فرزند بلافصل امام باقر(ع) و برادر امام صادق(ع) و پدر زن امام موسي بن جعفر است و سه سال در منطقه كاشان و فين اقامه نماز جمعه داشته است.

نماينده ولي فقيه دركاشان، مشهد اردهال را كربلاي ايران و شعبه اي از كربلا دانست و با اشاره به شباهت شهادت علي بن امام محمد باقر(ع) و جدش امام حسين(ع) گفت: 27 جمادي الثاني سالروز شهادت علي بن امام محمد باقر(ع) است و مراسم قاليشويان در دومين جمعه مهرماه  براساس يك تحقيق تاريخي تقارن 27 جمادي الثاني با دومين جمعه از مهر ماه بوده و بعنوان يك سنت در دومين جمعه مهرماه ثبت مي شود، اما شهادت حضرت در 27 جمادي الثاني ماه قمري است.

آيت الله نمازي در ادامه بر اجراي پياده روي عاشقان اهل بيت(ع) در 27 جمادي الثاني سالروز شهادت علي بن امام باقر(ع) تأكيد كرد و با اشاره به اينكه نبايد از  پياده روي اين ايام جلوگيري شود،  از فرماندار كاشان خواست براي برگزاري پياده روي 27 جمادي الثاني همكاري كرده و نيروي انتظامی نيز امنيت مسير پياده روي از كاشان تا مشهد اردهال را تأمين كند.

وي جلوگيري از پياده روي 27 جمادي الثاني را هنر ندانست و گفت: هنر اين است كه برنامه ريزي كنيم تا پياده روي 27 جمادي الثاني  بعنوان سنت خوب كه نشأت گرفته از فرهنگ كربلا است را احيا كنيم و آن را بعنوان سنت مذهبي همه ساله برگزاركنيم چرا كه معرفي امامزاده سلطانعلي بن امام محمد باقر(ع) به لحاظ فرهنگي، سياسي و اجتماعي به سود منطقه كاشان است.

نماينده ولي فقيه دركاشان گفت: همانگونه كه براي جذب توريست برنامه ريزي مي كنيم، براي گردشگري مذهبي و توحيدي نيز تدبير و تبليغ كنيم و  حمايت از برگزاري پياده روي 27 جمادي الثاني يكي از راههاي تبليغ گردشگري مذهبي و توحيدي است./1307/پ203/ص

ارسال نظرات