۰۷ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۴
کد خبر: ۵۴۰۶۴۳
آیت الله مکارم شیرازی:

مبلغان بر اساس نیاز و شناخت مخاطب به تبلیغ دین بپردازند

حضرت آیت الله مکارم با بیان این که مبلغان باید با استفاده از آموزه های قرآن و اهل بیت(ع) تبلیغ کنند، گفت: مبلغان باید مخاطب خود را شناخته و مطابق آن تبلیغ خود را انجام دهند.
مکارم حضرت آیت الله مکارم شیرازی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید امشب در چهارمین همایش انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه علمیه قم که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، با تبریک آغاز امامت حضرت ولی عصر(عج) گفت: با استعانت از حضرت باید به وظایف سنگینی که در این زمان داریم عمل کنیم.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره علامه طباطبایی افزود: علامه طباطبایی مفسر برجسته قرآن مجید و دارای علوم مختلف در سر حد عالی بود، علامه طباطبایی پسری نداشت که جای او را بگیرد اما اگر خدا بخواهد نام کسی جاویدان بماند این کار را خواهد کرد، کما این که نام علامه با تبدیل منزل ایشان به دارالقرآن جاودانه تر شد.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با تقدیر از فعالیت های دارالقرآن علامه طباطبایی اظهار داشت: خوشبختانه در این مرکز فعالیت ها و برنامه های قرآنی، تبلیغی، فرهنگی و حوزوی برگزار می شود که همه این ها از روح پاک علامه طباطبایی سرچشمه می گیرد.

وی در ادامه به ارائه بحثی قرآنی درباه خطابات این کتاب الهی پرداخت و ادامه داد: قرآن کریم خطابات مختلفی دارد که مطابق هر مخاطبی برنامه ارائه داده است و این موضوع از اصول فصاحت و بلاغت است؛ در تبلیغ نیز انسان باید مخاطب خود را شناخته و مطابق آن خطاب و تبلیغ خود را انجام دهد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به انواع خطاب های قرآنی ابراز داشت: قرآن مجید مطابق هر خطاب بیانی دارد، خطاب«یاایهاالناس» غالبا مربوط به کلیات دعوت پیامبر اسلام می شود، خطاب «یا بنی آدم» برای مسائل مربوط به آفرینش انسان است؛ «یا ایهاالذین امنوا» نیز غالبا برای بیان احکام است، همچنین قرآن در مسائل عقلی و منطقی از خطاب« یا اولی الالباب» استفاده می کند.

وی عنوان کرد: قرآن کریم در خطاب به افراد گناهکار به آن ها امید می دهد و این افراد را به راه حقیقت و توبه دعوت می کند، این خطاب قرآن برای این است که فرد گناهکار نگوید که خداوند متعال به او توجه ندارد و نگاه نمی کند، قرآن کریم در این خطاب تأکید می فرماید که انسان نباید از رحمت الهی مأیوس شود.

این مرجع تقلید با اشاره به آیه«یَا أَیَّتُها النَّفسُ المُطمَئِنَّة» خاطرنشان کرد: وقتی کسی صاحب نفس مطمئنه شد قرآن کریم خطاب ویژه ای برای آن دارد، خطابات قرآنی بسیار اهمیت دارند و کاملا حساب شده هستند، مطالعه و پژوهش در این زمینه انسان را با عظمت و فصاحت و بلاغت قرآن آشناتر می کند.

وی اضافه کرد: فایده دوم بحث این است که علما، فضلا و دانشمندان باید ابتدا مخاطب خود را بشناسند و بر اساس شناخت برنامه هایی پیاده کنند بنابراین با همه مخاطبان به یک صورت نمی توان نگاه کرد، کما این که اهل بیت(ع) ابتدا مخاطب را می شناختند و سپس بر اساس فهم و درک آن ها پاسخ سؤالان را می دادند.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که مبلغان باید با استفاده از آموزه های از قرآن و اهل بیت(ع) باید با هر جمعیتی متناسب با آن سخن بگویند، گفت: با هر گروهی باید متناسب با نیازها و شرایط آن سخن گفت، مبلغان با سرلوحه قرار دادن قرآن و سیره اهل بیت(ع) که خطابات را متناسب وضع مخاطب ارائه کردند، باید بتوانند بر اساس شرایط مخاطب مسائل را ارائه دهند که در این صورت موفق خواهند شد./1323/پ۲۰۲/ق

ارسال نظرات