۰۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۱
کد خبر: ۵۲۸۲۱۱
امام جمعه موقت کاشان:

لازمه زندگي سعادتمندانه وفاي به عهد است

امام جمعه موقت كاشان، لازمه زندگي سعادتمندانه را وفاي به عهد دانست و گفت: خداوند در قرآن به مسأله وفاداري به عهد و پيمان انسانها تأكيد بسيار كرده است؛ چرا كه امروز بيشتر روابط براساس عهد و پيمان بين انسان است.
حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار صبح امروز در مراسم زيارت عاشورا كه  در مسجد آيت الله رضوي كاشاني برگزار شد، شركت در مجالس اهل بيت(ع) را سبب خشنودي اهل بيت(ع) دانست و گفت: خشنودي اهل بيت(ع)  از سبك زندگي ما براساس معيارهايي است كه آنها براي ما تعيين كرده اند.

وي، خشنودي امام حسين(ع) و امام صادق(ع) و چهارده معصوم و رضايت خداوند از سبك زندگي شيعيان را براساس معيارهاي اين بزرگواران دانست و افزود: امام صادق (ع) در روايتي مي فرمايد، زندگي سعادتمند نيازمند پنج ويژگي است كه اگر حتي يكي از اين پنج ويژگي وجود نداشته باشد، انسان سعادتمند نخواهد شد.

حجت الاسلام اسلامي تبار، ادامه داد: انسان در دنيا فقط مي خواهد زندگي كند نه اينكه فقط زنده باشد، امروز در دوره اي قرار داريم كه در دنيا همه فقط زنده هستند، هيچكس زندگي ندارد چرا كه بشر هميشه در حال جنگ و خون ريزي و ظلم و ستم و فساد و آوارگي است و بشريت فقط زنده است اما زندگي ندارد، از اين رو از مسير دين خارج شده و راه را گم كرده است.

به گفته وي، ما شيعيان نيز به هراندازه از مكتب اهل بيت(ع) دور شويم و فاصله بگيريم، سختي ها و مشكلات زندگي نيز بيشتر خواهد شد و به هرميزان كه به مكتب اهل بيت(ع) نزديكتر باشيم زندگي بهتر و با كيفيت‌تري خواهيم داشت.

امام جمعه موقت كاشان در ادامه يكي از پنج ويژگي سعادتمندانه را وفاي داري و وفاي به عهد دانست و ادامه داد: خداوند در قرآن به مسأله وفاداري به عهد و پيمان انسانها تأكيد بسيار كرده است، چرا كه امروز بيشتر روابط براساس عهد و پيمان بين انسان است.

وي عهد و پيمان بين زن و شوهر را يك از نمونه از عهد و پيمان بين انسان نام برد و اظهار داشت: ازدواج عهد و پيمان بين مرد و زن است كه تا آخر عمر با يكديگر و دركنار يكديگر زندگي‌كنند اما در صورت عدم پايبندي به عهد و پيمان زناشويي، به يكديگر وفادار نخواهند بود و زندگي را براي يكديگر تلخ خواهند كرد.

حجت الاسلام اسلامي تبار گفت: يكي از ويژگي هاي ابوالفضل العباس كه در روز عاشورا جلوه داشت، وفاداري حضرت به امام حسين(ع) بود كه دشمن قصد داشت او را از لشكر امام حسين(ع) جدا كند اما حضرت به پاي عهد و پيمان خود ايستاد.

وي، بدبيني و عدم اعتماد را نتيجه عدم وفاي به عهد و پيمان در تعهدات مالي، ديون، چك و سفته و ديگر مسائل اجتماعي و ديني دانست و گفت: اگر امروز چك اعتبار خودش را از دست داده است به دليل عدم اعتماد مردم نسبت به عهد و پيمان يكديگر است و به آنچه كه تعهد كرده اند عمل نمي‌كنند.

امام جمعه موقت كاشان، با بيان اينكه تا خود را اصلاح نكنيم زندگي با كيفيتي نخواهيم داشت، اظهار داشت: عدم اعتماد به يكديگر نتيجه بي وفايي انسان به يكديگر است و كمرنگ شدن قداست زندگي زناشويي نيز به دليل عدم وفاداري زن و شوهر به يكديگر است.

حجت الاسلام اسلامي تبار از ‹‹حيا›› به عنوان دومين ويژگي زندگي سعادتمندانه  نام برد و گفت: بدحجابي و بي حجابي، بي بندباري، فساد و فحشا، شكسته شدن حريم محارم، بي احترامي به پدر و مادر و بي احترامي به استاد از جمله مواردي است كه نتيجه عدم حيا و بي حيايي در نزد انسان است.

وي، حيا را بزرگترين مانع سد راه گناه خواند و از فضاي مجازي، ماهواره، فيلم هاي مبتذل، موسيقي، شرب خمر و قمار به عنوان مهمترين ابزار و امكانات بي حيايي در جامعه و از بين رفتن ارزشها نام برد.

امام جمعه موقت كاشان، نتيجه خروج از دين را ورود به حيوانيت خواند و عنوان كرد: يكي از ويژگيهاي حيوانات برهنگي است، از اين رو شهيد مطهري مي فرمايد اگر بي حجابي و بدحجابي تمدن است، حيوانات از ما متمدن تر هستند، بنابراين حجاب تنها براي زن نيست، مردان نيز بايد حجاب داشته باشند و حجاب خود را حفظ كنند.

حجت الاسلام اسلامي تبار، گفت: امام هفتم مي فرمايد، خلاصه و عصاره تمام فرمايشات انبيای الهي اين است كه اگر حيا نداريد براي انجام هر كار عملي آزاد هستيد چرا كه از  انسان بي حيا انتظار هيچگونه كار خيري وجود نداردكه هيچ، بلكه بايد انتظار هر نوع بدي را نيز از او داشت.

وي با بيان اينكه نهايت حيا اين است كه انسان حداقل از خودش حيا كند، افزود: انساني كه مدعي انسانيت است نبايد مرتكب رفتارهاي حيواني شود، از اين رو عدم انجام ارتكاب امور غير اخلاقي، نتيجه حياي انسان است.

امام جمعه موقت كاشان همچنين با اشاره به دو حياي خوب و بد در وجود انسان، گفت: حياي خوب در نزد انسان عدم ارتكاب انسان به گناه است؛ اما حيای بد همان رودربايستي است كه سبب مي شود انسان از بيان حقيقت به دليل حيا و خجالت خودداري كند./1307/پ۲۰۲/ب۲  

ارسال نظرات