۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۳:۴۳
کد خبر: ۷۰۹۶۳۰

دغدغه های دانشجویی در خوابگاه ها

دغدغه های دانشجویی در خوابگاه ها
مشکلات خوابگاه‌های دانشجویی و مسائل مربوط به آن هفته‌ای را به خود اختصاص داده و هر ساله در اردیبهشت ماه با بهانه هفته خوابگاه‌ها فرصتی ایجاد می‌شود تا به مشکلات و موارد مربوط به خوابگاه‌های دانشجویی رسیدگی شود.

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هرکسی که دوران تحصیلات دانشجویی را طی کرده، واژه خوابگاه دانشجویی به گوشش آشناست. اگر دانشجو خودش هم ساکن خوابگاه دانشجویی نبوده، اما حتما با دانشجویانی مواجه شده که در طول دوران تحصیل در خوابگاه ساکن هستند.

خوابگاه دانشجویی معمولا برای دانشجویانی تدارک دیده شده که برای تحصیل از شهری به شهر دیگر می‌روند. ماهیت اصلی خوابگاه‌های دانشجویی کمک به کمتر شدن هزینه‌های دانشجو در دوران تحصیل است تا دانشجو بدون دغدغه هزینه‌های اسکان بتواند به تحصیل خود ادامه دهد، اما این مواردی که از خوابگاه‌های دانشجویی بیان شد شاید در سال‌های چندان دور ماهیت خودش را حفظ کرده بود، اما در حال حاضر با افزایش هزینه‌های زندگی، تحصیل و تورم‌های شدید اقتصادی حالا دیگر دانشجویان ساکن خوابگاه‌ها هم دغدغه‌های بیشتری علاوه بر هزینه‌های اسکان و محلی برای سر پناه امن خود دارند.

کاهش ظرفیت خوابگاه‌ها در سال‌های اخیر

یکی از مسائلی که دانشجویان در سال‌های اخیر همواره با آن مواجه بودند کاهش ظرفیت خوابگاه‌های دانشجویی بود، خوابگاه‌هایی که در طول زمان یا با فرسوده شدن ساختمان‌ها از سیستم خدمات رسانی به دانشجو خارج شدند و یا با تغییر کاربری باعث کاهش ظرفیت پذیرش شدند.

در دو، سه سال اخیر هم بیماری کرونا و تعطیلی دانشگاه‌ها باعث شد که این ظرفیت‌ها کاهش پیدا کند و دانشگاه‌ها دغدغه‌ای برای افزایش ساختمان‌های خوابگاهی نداشته باشند. تغییر کاربری ساختمان‌ها در دانشگاه‌ها نیز کمبود خوابگاه‌ها را تشدید کرد و چه بسا فضا‌هایی که در سال‌های قبل از کرونا، به عنوان خوابگاه دانشجویی استفاده می‌شد، اما حالا تغییر کاربری داده و استفاده دیگری از آن می‌شود.

 

منتشر نشود////خوابگاه دانشجویی؛ سرپناهی امن برای دانشجویان / مهمترین دغدغه هایی که یک دانشجویی خوابگاهی دارد

رسیدگی به مشکلات دانشجویان نباید محدود به هفته خوابگاه‌ها شود

دانشجوی ساکن خوابگاه‌های دانشجویی در پاسخ به مهمترین دغدغه یک دانشجوی خوابگاهی گفت: هفته خوابگاه‌های دانشجویی فرصتی است که مسئولان دانشگاه به نیاز‌های دانشجویان خوابگاهی توجه کنند، اما رسیدگی به مشکلات این دانشجویان باید در طول سال تحصیلی اتفاق بیفتد.

وی افزود: مهمترین دغدغه دانشجوی خوابگاهی این است که بتواند تا پایان تحصیلات خود در خوابگاه حضور داشته باشد، اما مسئولان دانشگاه برای اسکان دانشجو در خوابگاه شرایط سختی را در نظر گرفته اند و برای اینکه یک دانشجو بتواند ساکن خوابگاه شود مراحل سختی را باید طی کند که بسیاری از دانشجویان پس از طی کردن این مراحل نیز نمی‌توانند در خوابگاه ساکن شوند و یا اولویت سکونت در خوابگاه را ندارند.

این دانشجو اضافه کرد: خواسته ما از مسئولان دانشگاه‌ها این است که ظرفیت خوابگاه‌های دانشجویی را افزایش دهند؛ چرا که با شرایط فعلی کشور در حوزه اقتصادی و افزایش قیمت‌ها دانشجو نمی‌تواند بدون حمایت دانشگاه به تحصیل خود ادامه دهد.

 

منتشر نشود////خوابگاه دانشجویی؛ سرپناهی امن برای دانشجویان / مهمترین دغدغه هایی که یک دانشجویی خوابگاهی دارد



هفته خوابگاه‌ها فرصتی برای طرح مشکلات دانشجویان خوابگاهی

مشکلات خوابگاه‌های دانشجویی و مسائل مربوط به آن هفته‌ای را به خود اختصاص داده و هر ساله در اردیبهشت ماه با بهانه هفته خوابگاه‌ها فرصتی ایجاد می‌شود تا به مشکلات و موارد مربوط به خوابگاه‌های دانشجویی رسیدگی شود.

هفته‌ای که بعد از دو سال کرونا و تعطیلی خوابگاه‌های دانشجویی امسال دوباره فعالیت خود را آغاز کرده و تا ۳۰ اردیبهشت ماه با برگزاری برنامه‌ها، جلسات آسیب شناسی و بازدید‌های مسئولان از خوابگاه‌های دانشجویی ادامه دارد.

شعار «خوابگاه دانشجویی، مشارکت اجتماعی و سلامت جمعی» محوریت هفته خوابگاه‌های دانشجویی و به ترتیب شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ با نام امید آفرینی و همدلی در پسا کرونا، یکشنبه ۲۵ اردیبهشت، نشاط، ورزش و تندرستی، دوشنبه ۲۶ اردیبهشت، تنوع فرهنگی و مشارکت اجتماعی، سه‌شنبه ۲۷ اردیبهشت، بهداشت سلامت جمعی و تغذیه سالم، چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت، مشارکت خیرین و خوابگاه‌سازی، پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت، اوقات فراغت خودباوری و خودسازی و جمعه ۳۰ اردیبهشت، مهارت محوری و سبک زندگی ایرانی اسلامی نام گذاری شده است.

 

منتشر نشود////خوابگاه دانشجویی؛ سرپناهی امن برای دانشجویان / مهمترین دغدغه هایی که یک دانشجویی خوابگاهی دارد

 

حمایت دانشگاه‌ها از دانشجویان خوابگاهی

وجهی، معاون دانشجویی دانشگاه تهران با اشاره به هفته خوابگاه‌های دانشجویی و مهمترین دغدغه این دانشجویان گفت: مهمترین دغدغه دانشجویان در مجموع، شغل آینده است که بیشتر آن در اختیار دانشگاه‌ها نیست هر چند که حرکت‌هایی آغاز شده تا شرایطی که برای دانشجو در دوران تحصیل ایجاد می‌شود بتواند زمینه اشتغال را برایشان فراهم کند این دغدغه را در هفته خوابگاه‌ها نمی‌توان برای آن‌ها کاری انجام داد.

وی افزود: دانشجوی خوابگاهی، امکاناتی نیاز دارد که کمبود این امکانات دانشجو را دچار مشکلاتی کرده که دانشگاه تهران این امکانات و تجهیزات را آماده سازی کرده و این مشکلات به مرور کاهش پیدا می‌کند.

معاون دانشجویی دانشگاه تهران اضافه کرد: یکی از مسائلی که مشکلات خوابگاه‌ها را اضافه می‌کند تورم اقتصادی است که دانشگاه نیز دور از این مسئله نیست، اما بیشتر این مشکلات متوجه دانشگاه است و دانشجویان کمتر آسیب می‌بینند. با توجه به اینکه مواد غذایی افزایش قیمت پیدا کرده است و تقریبا دو یا سه برابر شده، اما هزینه غذای دانشجویی تا پایان ترم افزایشی نخواهد داشت و این هزینه‌ها به دانشگاه تحمیل می‌شود بنابراین دانشجویان با همان قیمت قبلی که ابتدای ترم تحصیلی اعلام شده، غذای دانشجویی را دریافت می‌کنند.

وی در خصوص افزایش ظرفیت خوابگاه‌های دانشجویی در دانشگاه تهران گفت: سه خوابگاه در حال بازسازی و تجهیز است که یکی از خوابگاه این هفته تحویل داده می‌شود و دو خوابگاه دیگر نیز تا پایان تابستان آماده اسکان دانشجو می‌شود که حدود ۶۰۰ نفر ظرفیت اسکان خوابگاه‌های مجردی دانشگاه تهران را افزایش خواهد داد.


شاید برگزاری هفته خوابگاه‌های دانشجویی با طرح شعار و موارد طراحی شده شاید بتواند هفته‌ای پرنشاط برای این دانشجویان ایجاد کند، اما مهمترین مسئله این است که هفته خوابگاه‌های دانشجویی زمینه‌ای باشد برای حل مشکلات دانشجویان خوابگاهی که این دانشجویان بتوانند با دغدغه‌های کمتری به تحصیل خود بپردازند.

ارسال نظرات