۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۹
کد خبر: ۷۵۷۴۷۰
آیت الله کریمی جهرمی:

تواضع با مردم ویژگی رفتاری علما است

تواضع با مردم ویژگی رفتاری علما است
آیت الله کریمی جهرمی پوشاندن اسرار مردم را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: موفقیت برای عالمان و مردمانی است که با کمال صداقت، مهربانی و عطوفت و تواضع با مردم رفتار می کنند.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله کریمی جهرمی در دیدار جمعی از طلاب ضمن بیان حدیثی از وجود مقدس امام رضا(ع): لا يكون المؤمن مؤمنا حتى يكون فيه ثلاث خصال: سنة من ربه، و سنة من نبيه، و سنة من وليه، فالسنة من ربه كتمان سره، وأما السنة من نبيه صلى الله عليه وآله فمداراة الناس و أما السنة من وليه فالصبر في البأساء والضراء، به بیان ویژگی های فرد مومن از منظر این امام همام پرداخت.

وی پوشاندن اسرار مردم را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: سنتی که از خدای متعال، مؤمن باید اکتساب بکند و پایبند به آن باشد کتمان سرّ و اسرار است. این روش برای جامعه ما در شرایط فعلی بسیار لازم است. متاسفانه جامعه خو کرده است به ضایع کردن یکدیگر. بسیار لازم است که اسرار افراد را حفظ بکنیم. اگر یک مطالبی از اشخاصی در سابق دیدیم حتی زمان رژیم سابق اگر از آن مواقع از کسی مطلبی سراغ داریم، دیده‌ایم که چه کار می‌کرده است، امروز آن را عَلَم نکنیم، آن را یادآوری نکنیم، اشاعه ندهیم این را و همین طور در ازمنه دیگر،‌ کسانی در زمان سابق مطلب ناروایی، نابجایی بیان کردند، امروز شرایط دیگری پیش آمده است حالا ما بیاییم در این شرایط آن اسراری که خدا کتمان کرده است آن‌ها را افشاء بکنیم.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم اظهار کرد: خدای متعال چقدر بدی‌ها از ما دیده است، چه سخنانی، چه افعال ناروایی، حالا بیاییم برای خاطر این که موضع خود را در جامعه محکم‌تر بکنیم، جای قدم خود را قرص‌تر بداریم حاضر بشویم اسرار مردم را افشا بکنیم!!!  آیا این گونه رفتارها با سیره امام رضا علیه السلام همخوانی دارد؟

آیت الله کریمی جهرمی ابراز داشت: گاهی از اوقات کتابی چاپ می شود، در حوزه یا جای دیگر که آبروی افراد را در غالب بیان خاطرات می برند، این رویه اگر پیش برود برای اسلام و جامعه اسلامی بسیار خطرناک است.

آیت الله کریمی جهرمی سپس با اشاره به شرایط امر به معروف در جامعه گفت: امر به معروف و نهی از منکر همانطور که در فقه آمده برای همه افراد سزاوار نیست که وارد این جریان بشوند مگر این که حکم، موضوع، شرایط زمانی و مکانی را تشخیص بدهند. گاهی از اوقات انسان طوری با مردم برخورد می کند که فرد از دین خدا بر می گردد. باید توجه شود که اگر فردی قرار است این مسئولیت را به عهده گیرد بر مبانی فقهی آگاه باشد و شرایط دقیق آن را در جامعه رعایت کند.

وی مدارا با مردم و جامعه را نکته دوم از حدیث امام رضا(ع) دانست و افزود: آن سنتی که از رسول خدا صلی الله علیه و اله به ما رسیده این است که‌ با مردم با مدارا رفتار بکنیم، و با افراد جامعه رفق و مهربانی داشته باشیم. برای همه ی مردم اهمیت و احترام قائل باشیم. از رهگذر مدارات و مهربانی و رفتارهای خداپسندانه با مردم روبرو شویم و در صدد هدایت آنها برآییم که خود این رفتار به تنهایی ، آنها را به راه اهل بیت علیهم السلام هدایت می نماید.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم سپس به بیان اثرگذارترین راه هدایت مردم پرداخت و گفت: اثر گذارترین راه هدایت، که نیاز به گفتار هم ندارد مهربانی با مردم، گذشت از خطاهای افراد، نادیده گرفتن اشتباهات آنان و  رعایت حرمت انسان ها است. اگر یک سوء رفتاری در باره ما کردند، بکوشیم با مهربانی و اخلاق خوب با آن ها صحبت کنیم و سوء تفاهمات را از بین ببریم.

وی حوزویان را به دقت در برخورد با مردم و جوانان فراخواند و تصریح کرد: یکی از عوامل بزرگ و پر خطر که سبب می شود جامعه از دین رویگردان شود، رفتارهای نامناسبی است که گاهی فردی در لباس روحانیت با مردم می کند و از مسیر خشونت و ناراحت کردن افراد و تحریک احساسات وارد عمل می‌شود. رفتارهایی که نه توجیه شرعی دارد و نه توجیه اخلاقی و انسانی. بدانیم که موفقیت و کسب رضای الهی برای عالمان و مردمانی است که با کمال صداقت، مهربانی و عطوفت و تواضع با مردم رفتار می کنند و  همچون پدری مهربان برای آنها دل می سوزانند .

آیت الله کریمی جهرمی اظهار کرد: همانگونه که رفتار پیامبر ما اینگونه بود وَ إِنَّكَ لَعَلى‏ خُلُقٍ عَظيمٍ چه خُلقی بالاتر از این که کسی بیاید به انسان بدوبیراه بگوید و انسان با او سلام و علیک بکند، اظهار علاقه بکند، اظهار محبت بکند. این راه است که می‌تواند دل‌ها را به اسلام متوجه بکند.

وی با اشاره به سومین نشانه از مومنین گفت: و اما آن سنتی که از ولیّ خدا رسیده است عبارت از این است در مشکلات، ناراحتی‌ها، سوء رفتارها، بداخلاقی‌ها، کارهای ناروایی که انجام می‌شود انسان صبور باشد. بلاهایی که نازل می‌شود انسان متحمل باشد زمانی کار انسان موفقیت‌آمیز هست که صابر باشد؛ بر سختی‌ها، بر مشکلات تحمل بکند.

ارسال نظرات