۲۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۶
کد خبر: ۵۹۴۰۷۳
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مطرح کرد؛

لزوم تکمیل و پالایش سند پیشرفت از سوی جامعه نخبگانی کشور

لزوم تکمیل و پالایش سند پیشرفت از سوی جامعه نخبگانی کشور
حجت الاسلام شاکرین با اشاره به مبانی ساختار سند الگوی پیشرفت بر لزوم تکمیل و اصلاح و پالایش این سند از سوی جامعه نخبگانی کشور تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست تبیین فرایند تدوین و مزیت های نسبی سند الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت در سالن نشست های انجمن های علمی حوزه علمیه قم برگزار شد.

حجت الاسلام حمیدرضا شاکرین دانشیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشۀ اسلامی در این نشست با اشاره به پیش زمینه های تدوین مبانی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اظهار داشت: مسأله مهم آن است که این مبانی چطور به پیشرفت وصل می شود که در این باره باید به دو نکته اساسی توجه کنیم.

وی افزود: یکی این که وقتی نگارش مبانی مورد عنایت قرار گرفت منطقی طراحی شد و مبانی با نگاه سلسه مراتبی در نظر گرفته شد به همین جهت مبانی زیر ساختی و مبانی عرصه ای در آن مدنظر قرار گرفته است ولی هنوز نیازمند کارهای جدی در این زمینه هستیم که اندیشکده ها باید در این زمینه فعال شوند.

حجت الاسلام شاکرین اضافه کرد: سندی که ملاحظه می کنید یک تحقیق پشتیبان دارد که حدود 700 صفحه است که در هر بخشی یک محقق و متخصص متکفل آن بود؛ وقتی این مبانی طراحی شد در ادامه اصولی ارائه شد و ما براساس این 16 یا 17 اصل به تدوین مبانی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت روی آوردیم.

وی خاطرنشان کرد: در ادامه آن اصول به محققین داده شد و هریک در حوزه خودش که مبانی را تحقیق می کرد مکلف بود بعد از این که مبانی را استخراج کرد توضیح بدهد که این مبنا چه نقشی در پیشرفت دارد؟ چه اقتضائات و الزاماتی دارد؟ و در همین راستا یک الگوی سه مؤلفه ای را ارائه کردیم.

عضو گروه علمی تدوین سند الگوی پیشرفت با بیان این که وقتی مبانی را به دست می آوریم هر مبانی باید به سه سؤال اساسی پاسخ بدهد، گفت: سؤال اول این است که این مبنا چه نقشی در هدف سند دارد؟ چه نقشی در اصول تحلیلی وضع موجود دارد:؟ و سوم آن که چه اصل عملی و کاربردی را در چگونگی گزار از وضع موجود به وضع مطلوب ارائه می دهد؟

وی ادامه داد: در طرف دیگر نیز پاسخ در این حوزه را جمع آوری کردیم که وقتی این ها تجمیع شد متوجه شدیم شاید پنج مبنا یک نتیجه ای بدهد و در آن محور روند گذار این ها تجمیع و وارسی شد و اصول راهبردی که 16 مورد بود مورد مداقه بیشتری قرار گرفت که همکاران ما در جلسات مرکز این اصول را مهم می دانستند و خیلی ها نظرشان این بود که آنها بعدا در سند ارائه شود.

حجت الاسلام شاکرین در پایان خاطرنشان ساخت: بنابراین ارتباط مبانی با حوزه های دیگر مورد توجه بوده تا جایی که توانستیم تلاش کردیم که این ارتباط رت برقرار کنیم که این مبانی در اصول عملی و راهبردی منعکس شده که اگر ان شاء الله در جامعه نخبگانی قرار بگیرد تکمیل و اصلاح و پالایش خواهد شد./1330/پ203/ج

ارسال نظرات