۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۶
کد خبر: ۵۶۵۴۵۲
آیت الله مکارم شیرازی:

بعد از انقلاب تفاوت چندانی در وضعیت طلاب به وجود نیامده است | تلاش کنیم که از محرومیت طلاب کاسته شود

حضرت آ‌یت الله مکارم با بیان اینکه طلاب از محروم‌ترین قشرهای جامعه هستند، گفت: برخلاف آنچه عده‌ای تصور می‌کنند بعد از انقلاب تفاوت چندانی در وضعیت طلاب به وجود نیامده است.
آیت الله مکارم در دیدار رییس مرکز خدمات

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خدمات حوزه، حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی امروز در دیدار با رییس و جمعی از مدیران مرکز خدمات با قدردانی از فعالیت‌های این مرکز گفت: فعالیت‌های مرکز خدمات نشان می‌دهد این مرکز حرکتی رو به جلو دارد و با تلاش توانسته تا اندازه‌ای بر زخم‌های طلاب مرهم بگذارد.

این مرجع تقلید با بیان اینکه طلاب و روحانیان از محروم‌ترین قشرهای جامعه هستند، افزود: برخلاف آنچه عده‌ای تصور می‌کنند بعد از انقلاب تفاوت چندانی در وضعیت طلاب به وجود نیامده است؛ البته این محرومیت نقطه قوتی برای طلاب است تا بتوانند حال دردمندان جامعه را درک کنند.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی بیان کرد: من در دوره طلبگی با سخت‌ترین وضع معیشتی رو به رو بودم و امروز وقتی کسی می‌گوید وضعیت مالی خوبی ندارم می‌توانم او را درک کنم. خانواده‌ای که در آن متولد شدم زیر حد متوسط جامعه بود و زمانی که پدرم از دنیا رفت ارثی برای هیچ‌کدام از فرزندانش نگذاشت.

وی تصریح کرد: با همه گرفتاری‌هایی که وجود دارد اوضاعی که امروز مردم جامعه دارند به‌هیچ‌وجه قابل‌مقایسه با گذشته نیست و وضعیت مردم بهبود یافته است به طوری که درگذشته کمتر کسی وسیله نقلیه داشت ولی امروز داشتن وسیله نقلیه بسیار عادی شده است، پس متناسب با این شرایط نیاز است مقداری برای تغییر شرایط طلاب تلاش کنیم تا از محرومیت آنها کاسته شود.

این مرجع تقلید بیان کرد: هسته اصلی انقلاب اسلامی، تشکیل نظام سیاسی دینی است و در کنار آن ساز و برگ‌های بسیاری مانند مراکز قرآنی و پژوهشی و علمی به وجود آمد و مرکز خدمات هم از برکات این انقلاب است.

وی رویکرد تقدم پیشگیری بر درمان را تایید کرد و گفت: طب پیشگیری موفق‌تر، ارزان‌تر و قابل‌قبول‌تر است و این رویکرد مرکز خدمات می‌تواند بسیاری از مشکلات طلاب را کاهش دهد.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی ابراز داشت: نخبگان، سرمایه مهم جامعه هستند و اگر این سرمایه حفظ شود همه‌چیز جامعه حفظ می‌شود. برنامه‌های مرکز خدمات در حمایت از نخبگان قابل‌قبول و مورد تأکید است و ما هم حاضریم امتیازاتی برای نخبگان قائل شویم تا در این کار سهیم باشیم.

وی با استناد به آیه مهاجرت علما در قرآن و با تأکید بر بحث هجرت طلاب از قم به دیگر مناطق کشور، گفت: این که طلاب، علما و فضلا در قم متمرکز باشند و شهرها و روستاها خالی از عالم باشد اشتباه است و مرکز خدمات و نهادهای دیگر باید برای مهاجرت طلاب به شهرهای دیگر تلاش و برنامه‌ریزی کنند، اما متأسفانه ما تنها به بخشی از «آیه نفر» عمل کرده‌ایم.

این مرجع تقلید بیان کرد: با هماهنگی دفتر رهبری در حال برنامه‌ریزی برای اجرای طرحی هستیم که برای حضور طلاب در قم زمان مشخصی تعیین شود و پس از این زمان اگر طلبه استاد حوزه بود یا پژوهشی انجام داد در قم بماند و در غیر این صورت شرایطی فراهم شود که به شهر یا استان خود بازگردد.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با اظهار امیدواری از این که دفاتر مراجع دیگر نیز با این طرح همراهی کنند، افزود: باید تلاش کنیم با اعزام استادان برجسته حوزه به استان‌های مختلف، شرایط علمی مناسبی برای طلابی که مهاجرت می‌کنند فراهم شود تا از امکان تحصیل محروم نشوند.

وی با تأکید بر این که حوزه‌های علمیه با بودجه خود امام‌جمعه، قاضی، عقیدتی سیاسی، استاد دانشگاه و معلمان بسیاری را تربیت کرده و به نظام تحویل داده است و هزینه تربیت این افراد بسیار زیاد است، اظهار امیدواری کرد بودجه مرکز خدمات افزایش یابد تا بتواند بهتر خدمت کند چراکه مقدار بودجه فعلی مرکز خدمات جوابگوی نیازهای حداقلی طلاب هم نیست.

این مرجع تقلید پیشنهاد کرد: هفته‌ای به نام حوزه علمیه نام‌گذاری شود تا صدا و سیما و رسانه‌ها خدماتی را که حوزه در طول جنگ تحمیلی و دیگر عرصه‌ها انجام داده‌اند و نقشی را که در مبارزه با داعش و تکفیری‌ها داشته‌اند به جامعه معرفی کنند.

گفتنی است، در ابتدای این دیدار حجت الاسلام و المسلمین ربانی رییس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه گزارشی از فعالیت‌های این مرکز ارائه کرد./۱۳۲۳/د۱۰۳/ق

ارسال نظرات