۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۱
کد خبر: ۵۶۱۹۷۰
چند خبر از دنیای نشر؛

از آغاز ثبت‌نام "بن‌کتاب" اساتید تا برگزاری آیین اختتاميه طرح "عيدانه كتاب"

آغاز ثبت‌نام بن‌کتاب اساتید، برگزاری آیین اختتاميه طرح «عيدانه كتاب»، رونمایی از چهار مجموعه شعر در مکتب تهران و نقد کتاب «دانش‌نامه‌ متفکران معاصر عرب» از عناوین اخبار کوتاه دنیای نشر هستند.
اخبار کوتاه دنیای نشر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آغاز ثبت‌نام بن‌کتاب اساتید، برگزاری آیین اختتاميه طرح «عيدانه كتاب»، رونمایی از چهار مجموعه شعر در مکتب تهران، نقد کتاب «دانش‌نامه‌ متفکران معاصر عرب» و برگزاری مجموعه درس‌گفتارهای سنایی از عناوین اخبار کوتاه دنیای نشر هستند.

آغاز ثبت‌نام بن‌کتاب اساتید دانشگاه‌ها و سازمان‌ها و نهادها از اول اردیبهشت

امیرمسعود شهرام‌نیا؛ قائم مقام سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به زمان ثبت‌نام اساتید دانشگاه‌ها برای دریافت بن خرید کتاب گفت: اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها می‌توانند از اول تا چهارم اردیبهشت ماه نسبت به ثبت‌نام از طریق سایت www.bon.tibf.ir اقدام کنند.

وی افزود: بن خرید کتاب اساتید و هیات علمی دانشگاه‌ها 2،500،000 هزار ریال است که 750،000 هزار ریال آن به عنوان یارانه کتاب توسط معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تامین خواهد شد و الباقی نیز توسط شخص دریافت کننده پرداخت می‌شود.

قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران تصریح کرد: بن کارت‌های خرید کتاب فقط در مدت برگزاری نمایشگاه اعتبار خواهند داشت و نحوه ثبت‌نام در سایت به خوبی توضیح داده شده است.

شهرام‌نیا همچنین درباره مشارکت سازمان‌ها و نهادها برای دریافت بن خرید کتاب نیز گفت: بر اساس دستوالعمل صادر شده از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میزان مشارکت هر یک از سازمان‌ها و نهادها مشخص شده است. از این رو سازمان‌ها و نهادها نیز فرصت دارند از اول اردیبهشت ماه تا پایان نمایشگاه نسبت به مشارکت و دریافت بن خرید کتاب اقدام کنند.

وی ادامه داد: کار بررسی درخواست‌ها از تاریخ 3 اردیبهشت ماه خواهد بود و از تاریخ 8 اردیبهشت ماه نیز در صورت موافقت با درخواست‌ها بن‌های خرید کتاب به متقاضیان ارایه خواهد شد.

گفتنی است، سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

نشست هم‌انديشي كتابفروشان و آئين اختتاميه طرح «عيدانه كتاب»

  نشست هم‌اندیشی کتابفروشان و آئین اختتامیه طرح «عیدانه کتاب» به مناسبت روز جهانی کتاب، یک‌شنبه (دوم اردیبهشت ماه) در کاشان، پایتخت کتاب ایران برگزار می‌شود.

نشست هم‌انديشي با حضور كتابفروشان موفق و كتابفروشان مناطق كم‌برخوردار طرح «عيدانه كتاب» با هدف تبادل افكار و آرا،  انتقال تجربه و گسترش همكاري‌هاي دو جانبه همزمان با آئين اختتاميه طرح «عيدانه كتاب» يك شنبه (دوم ارديبهشت ماه) در باغ فين كاشان با حضور جمعي از كتابفروشان، ناشران و اهالي قلم برگزار مي‌شود.

همچنين در اين آئين، نمايشگاهي از كتاب‌هاي پرفروش طرح «عيدانه كتاب» در معرض نمايش علاقمندان قرار مي‌گيرد.

نشست شوراي شهرها و روستاهاي دوستدار كتاب و برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي پايتخت كتاب ايران از ديگر برنامه‌هايي است كه سوم و چهارم ارديبهشت ماه در قمصر كاشان برگزار مي‌شود.

علاقمندان مي‌توانند براي حضور در آئين اختتاميه طرح «عيدانه كتاب» ساعت ۲۰ به باغ فين كاشان واقع در كاشان، خيابان اميركبير مراجعه كنند.

 رونمایی از چهار مجموعه شعر در مکتب تهران

 انتشارات روزنه مراسم رونمایی از سری نخست مجموعه‌‌ شعرهای خود را برگزار می‌کند

انتشارات روزنه به تازگی چهار مجموعه شعر روانه بازار کرده است. «غزل برای غزل»، سروده احمد ابومحبوب، «زیبایی‌ات به وقت محلی»، سروده مرتضی بخشایش، «معجزه در ساعت ۵ عصر»، سروده سجاد روشنی و «رگباد»، سروده سپیده نیک‌رو چهار مجموعه‌ای هستند که روز جمعه ۳۱ فرودین ۹۷ در مکتب تهران رونمایی می‌شوند.

به گفته فاضل ترکمن دبیر نشر، انتشارات روزنه در نظر دارد پس از این نیز انتشار مجموعه‌های شعر را با در نظرگرفتن تمام گرایش‌های فعال در حوزه شعر پی ‌بگیرد.

حضور در این مراسم برای عموم آزاد و رایگان است و علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت 17 و 30 دقیقه تا 19 روز جمعه 31 فروردین به مکتب تهران واقع در خیابان آبان جنوبی، کوچه کیوان، پلاک ۸ مراجعه کنند.

کتاب «دانش‌نامه‌ متفکران معاصر عرب» نقد و بررسی می‌شود

 کتاب «دانش‌نامه‌ متفکران معاصر عرب» در مرکز فرهنگی شهر کتاب مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد.

کتاب «دانش‌نامه‌ متفکران معاصر عرب» سه‌شنبه ۴ اردیبهشت در قالب نشست هفتگی شهر کتاب، در مرکز فرهنگی شهر کتاب مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.

فکر و اندیشه در جهان معاصر عرب با چه بحران‌هایی روبه‌رو است؟ تغییر و تحولات پی‌درپی و پیچیده در جامعه و اندیشه‌ عربی چه بحران‌هایی را ایجاد کرده است؟ ارتباط تحولات فکری در جهان عرب چه ارتباطی با جریان فکری غرب دارد؟ پرسش‌هایی است که در این کتاب به آن‌ها پاسخ داده شده است.

کتاب «دانش‌نامه‌ متفکران معاصر عرب» نوشته‌ عبدالله السید ولد اباه به تازگی با ترجمه‌ مجید مرادی توسط دانشگاه مفید منتشر شده که برای معرفی متفکران برجسته‌ اندیشه‌ عربی به خواننده‌ فارسی‌زبان مفید است. آشنایی اجمالی با پروژه‌ فکری متفکران عرب و نحوه‌ نگریستن به دغدغه‌های مشترک ایرانی ـ‌عربی از ویژگی‌های این کتاب است.

نشست هفتگی شهر کتاب این هفته به نقد و بررسی کتاب مورد اشاره اختصاص دارد که با حضور حمیدرضا شریعتمداری و مجید مرادی همراه خواهد بود.

این برنامه سه‌شنبه ۴ اردیبهشت از ساعت 16 و 30 دقیقه در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار می‌شود.

حدیقه سنایی و مقالات شمس

بیست‌ویکمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهای سنایی در شهرکتاب بهشتی برگزار می‌شود.

حدیقه‌الحقیقه سنایی اولین مثنوی بلندِ عرفانی در زبان فارسی است و تأثیری گسترده و منحصر به فرد بر منظومه‌های عرفانی پس از خود داشته است. از این بین، تأثیر سنایی و حدیقه‌اش بر مقالات شمس که مرشد مولاناست بسیار و آشکار است. شمس با اینکه نام بیشتر گذشتگان را با نوعی انتقاد یاد می‌کند، و سنایی را هم در این میان بی‌نصیب نمی‌گذارد، اما از آثار او، به‌ویژه حدیقه، بسیار تأثیر می‌پذیرد.

بیست‌ویکمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ سنایی به «حدیقه‌ سنایی و مقالات شمس» اختصاص دارد که در روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ساعت ۱۶:۳۰ با سخنرانی مهدی سالاری‌نسب در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار می‌شود.

 در این‌ درس‌گفتار، وجوه گوناگون نفوذ ابیات و مضامین حدیقه در مقالات شمس بررسی خواهد شد تا هم جلوه‌ای دیگر از جایگاه و تأثیرات سنایی در ادب فارسی و عرفان اسلامی واکاوی شود، و هم گامی در شناخت شمس پیش برویم که بدین سبب قدری بر معرفت ما نسبت به مولانا هم افزوده خواهد شد./۹۹۸/پ۲۰۴/ش

ارسال نظرات