۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۳
کد خبر: ۵۶۱۹۶۰

نقض حقوق بشر در عربستان صدای آمریکا را هم درآورد

میانگین گردن زدن در عربستان در سه ماه اول سال ۲۰۱۸ میلادی در عربستان افزایش یافته به گونه‌ای که در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۷ درصد رشد داشته است.
گردن زدن در عربستان نقض حقوق بشر در عربستان

به گزارش خبرگزاری رسا، طبق اعلام مخالفان حکومت سعودی، نیروهای امنیتی رژیم در سه ماهه اول سال 2017 میلادی 22 نفر را گردن زدند، اما در سه ماه اول سال 2018 39 نفر را گردن زدند که این امر نشان از افزایش 27 درصدی شمار افراد گردن زده می‌دهد.

از مجموع 39 فرد گردن زده شده در سه ماهه اول سال 2008 میلادی، 21 نفر تابعیت عربستان و 17 نفر تابعیت کشورهای دیگر از پاکستان، مصر، نیجریه، اردن، لبنان و سوریه داشتندد. یک نفر نیز جزء افراد بدون تابعیت بود که به «بدون» معروفند.

«سازمان اروپایی -عربستانی حقوق بشر» با اشاره به اجرای حکم اعدام علیه زندانیان سیاسی در عربستان افزود: اشکالات و نواقص ریشه‌ای در ساختار عدالت در عربستان و نبود گسترده اصول محاکمه‌های عادلانه در این کشور وجود دارد و مسؤولان سعودی اعدام را درباره یک سری اتهامات اجرا می‌کنند که در قوانین حقوقی بین المللی جزء اتهامات بسیار خطرناک به شمار نمی‌رود.

براساس گزارش این سازمان، 53 درصد اعدام‌های انجام شده در سه ماهه اول سال 2018 میلادی، به خاطر اتهاماتی بود که در جرگه اتهامات سنگین به شمار نمی‌رورد.

این سازمان خاطر نشان کرد: 1254 مورد اجرای اعدام را از سال 2004 تا فوریه سال 2018 در عربستان ثبت کرده است که بیش از 30 درصد آنها به خاطر اتهاماتی بود که در قوانین بین المللی سنگین به شمار نمی‌رود.

سازمان اروپایی - سعودی حقوق بشر افزود: با وجود اعتراف گیری مسؤولان سعودی از متهمان از طریق شکنجه و اجبار و محروم کردن آنها از حق دفاع از خود، این مسؤولان شروط و اصول محاکمه عادلانه را نیز در پرونده‌هایی که برای آنها حکم اعدام صادره شده رعایت نکرده و آن را نقض کرده‌اند.

این سازمان تصریح کرد: آمارهای سه ماهه اول سال 2018 میلادی تایید می‌کند که مسؤولان سعودی اصرار بر اجرای احکام اعدام بیشتری دارند که این امر نگرانی‌های جدی را - درباره پرونده‌هایی به این سازمان توانسته آنها را ثبت کند و از جزئیات آن مطلع شود – ایجاد می‌کند.

به گفته این سازمان، هم اکنون 42 نفر با خطر اعدام روبرو هستند که از جمله آنها، متهمان به جرایم غیرخطرناک در ارتباط با آزادی بیان یا مشارکت در تظاهرات هستند.

این سازمان از جمله به پرونده «هسته شایستگان» اشاره کرد که 12 نفر در ارتباط با آن با اتهامات مبهم، کلی و بی اساس با خطر اعدام روبرو هستند. رژیم سعودی این افراد را که از شخصیت‌های نخبه بارز در داخل عربستان به شمار می‌رود و از دانشگاهی گرفته تا علمای دینی و پزشکان و بازرگانان را شامل می‌شوند؛ به زعم خود متهم به آنچه آن را "جاسوسی برای ایران و گسترش تشییع" خوانده، کرده است.

این درحالی است که گزارشگران ویژه سازمان ملل خواهان حفاظت از این افراد در برابر خطر اعدام شده‌اند.

در بین 42 زندانی در صف اعدام در عربستان، 8 کودک و نوجوان دیده می‌شود که با توجه به صدور حکم نهایی اعدام آنها، ممکن است هر لحظه سر آنها از بدنشان جدا شود. این احکام اعدام علیه کودکان و نوجوانان درحالی است که عربستان منشور حقوق کودکان را امضا کرده که اعدام کودکان را قاطعانه ممنوع کرده است.

سازمان اروپایی - سعودی حقوق بشر به طور خلاصه گفت: سه ماه اول سال 2018 میلادی با خطرات جدی درخصوص جان شمار رو به افزایش شهروندان سعودی و اتباع خارجی مقیم این کشور پایان یافت که روزانه به صف های گردن زدن ملحق می شوند.

وضعیت حقوق بشر عربستان صدای هم پیمان آمریکایی ریاض را در آورد

با توجه به گستردگی موارد نقض حقوق بشر در عربستان، دولت آمریکا به عنوان هم پیمان منطقه‌ای عربستان هم نتوانست چشم خود را به روی نقض حقوق بشر در این کشور ببندند.

بر اساس گزارش روسیا‌الیوم، وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود درباره وضعیت حقوق بشر در منطقه را منتشر و در آن به بازداشت‌های خودسرانه و ظالمانه در عربستان اشاره کرد.

در این گزارش آمده است که مسؤولان سعودی مخالفان سیاسی و رهبران دینی را به طور خودسرانه و ظالمانه بازداشت کرده‌اند و شاهزادگان و بازرگانان سعودی خارج از چارچوب قانونی بازداشت شده‌اند.

این گزارش افزوده است که برای این شاهزادگان و بازرگانان بازداشت شده در عربستان هیچ گونه محاکمه‌ای انجام نشده است./۸۴۷/ب۱۰۳/ف

منبع: تسنیم

ارسال نظرات