۱۶ آذر ۱۳۹۶ - ۰۰:۱۷
کد خبر: ۵۴۲۰۳۵
دبير جامعه روحانيت كاشان:

تبلیغ دین اسلام با عمل به سیره پیامبر عملی می شود

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: اگر بتوانيم بخش هايي از سيره پيامبر اكرم(ص) در زندگي خود پياده كنيم، تبليغ اسلام را كرده ايم.
حجت الاسلام عليرضا شاه فضل

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل، چهار شنبه در جلسه تفسير قرآن كه در مسجد جامع مسكن مهر كاشان، برگزار شد، با اشاره به  سيره و سبك زندگي پيامبر اكرم(ص) از نگاه قرآن، گفت: قرآن در مورد پيامبر مي فرمايد ‹‹إِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِيمٍ›› پيامبر خلق بسيار بزرگي دارد به طوريكه مجمسه اخلاق بود.

وي افزود: پيامبراكرم(ص) بعد از اينكه مبعوث شد مي فرمايد ‹‹اني لعدو لاتمم مكارم الاخلاق›› من مبعوث شدم تا كرامت‌ها و خلصت هاي اخلاقي را به حد اعلاي خودش برسانم.   

حجت الاسلام شاه فضل گفت: مردم منطقه حجاز در دوره جاهليت شيفته علم و مطالب تاريخي و دستورات ديني و جنگ هاي پيامبر نشدند، بلكه اين اخلاق پيامبر اكرم(ص) بود كه توانست همه را جذب خودكند، چرا كه عرب جاهليت از فضل و دانش بهره اي نداشتند كه جذب دانش پيامبر اكرم(ص) شوند، بلكه رفتار و اخلاق پيامبر بود كه مردم را جذب مي‌كرد.

وي افزود: مشركين اجازه نمي دادند افراد غريبه با پيامبراكرم(ص) ملاقات كنند، چرا كه اعتقاد داشتند همين كه افراد غريبه با پيامبر اكرم(ص) ملاقات كنند، هيچ مانعي نخواهد توانست مانع جذب آنها به پيامبر شود، از اين رو مشركين حتي اجازه نمي دادند ديگران صداي پيامبر را بشنوند.

دبير جامعه روحانيت كاشان با تأكيد بر آشنايي مسلمانان با سيره و سبك زندگي پيامبراكرم(ص) و پياده سازي آن در زندگي خود، گفت: امروز اگر مشاهده مي شود پدر و مادر اهل نماز و مسجد هستند اما فرزند آنها اهل مسجد نيست براي اين است كه پدر و مادر اهل نماز و مسجد هستند اما اخلاق ندارند و رفتار مناسبي درخانه ندارند.

حجت الاسلام شاه فضل اظهار داشت: اگر بتوانيم بخش هايي از سيره پيامبر اكرم(ص) در زندگي خود پياده كنيم، تبليغ اسلام را كرده ايم، روايت است مردم را با زبان دعوت نكنيد، بلكه با عمل به كار خيردعوت كنيد تا مردم با ديدن عمل شما جذب اسلام شوند نه اينكه رفتار ما بر خلاف گفتارما باشد.

وي در ادامه با اشاره به بخش هايي از سيره پيامبراكرم(ع) از نگاه قرآن، گفت: يكي از آيات معروف در باب سيره پيامبراكرم(ص) آيه 159 سوره مباركه آل عمران است كه خداوند خطاب به پيامبر مي فرمايد ‹‹فَبِما رَحمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنتَ لَهُم ۖ وَلَو كُنتَ فَظًّا غَليظَ القَلبِ لَانفَضّوا مِن حَولِكَ›› به دليل رحمتي كه به تو داشتم با مردم نرم خو شدي و به جاي اينكه با مردم با تندي برخورد كني و مردم از تو دور شوند با مردم با مهرباني رفتار كردي و سبب شدي مردم جذب تو شوند.

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: اگر حرف و عمل انسان حق باشد نيازي به عصبانيت و داد و فرياد و برخورد تند ندارد و افرادي كه خيلي داد مي زنند قصد دارد ناحقي را با داد و فرياد حق جلوه بدهد، از اين رو شيطان مي گويد انسان عصباني مانند توپ بازي در دستان من است و هركاري بخواهم مي توانم انجام دهم.

وي افزود: نجات يك كشتي در درياي طوفان زده و لابلاي صخره ها خيلي آسان تر از نجات يك انسان عصباني است، بنابراين خداوند به پيامبراكرم(ص) مي فرمايد، بايد نرم خو باشي و عجيب است كه چنين پيامبر نرم خويي مي فرمايد، هيچ پيامبري به اندازه من اذيت نشد و حضرت فاطمه زهرا(س) نيز مي فرمايد، آن قدر مصيبت به من وارد شد كه اگر به روز وارد شده بود تبديل به شب مي شد.

حجت الاسلام شاه فضل گفت: خداوند به پيامبر مي فرمايد، اگر تندخو و خشن و اهل داد و فرياد بودي، مردم از اطراف تو پراكنده مي شدند و كسي از تو تبعيت نمي كرد، بنابراين اگر امروز نيز برخي افراد تنها هستند و ترد شده اند به دليل تندخويي و بداخلاقي آنها است.

وي افزود: در روايات تأكيد زيادي شده است تا هر گونه برخورد زشت و خشن و ناپسندي را با مهرباني و اخلاق نيكو پاسخ دهيد و بدي ديگران را به بهترين روش جوابگو باشيد نه اينكه برخورد بد را با برخورد بدتر پاسخگو باشيد.

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: هنر انسان اين است كه پاسخ بدي را با خوبي پاسخگو باشد به طوريكه با يكديگر دوست شويد كه اين سفارش قرآن و پيامبر اكرم(ص) است، بنابراين پيامبر اكرم(ص) با گفتار و رفتار خودش حتي دشمنان خود را جذب مي كرد، مشركين با وجود اينكه با پيامبر مبارزه مي‌كردند اما پيامبر را دوست داشتند و جنگ آنها با پيامبر به دليل منافع خودشان بود اما قلبا او را دوست داشتند.

حجت الاسلام شاه فضل در ادامه با اشاره به اينكه آنهايي كه هنوز قرآن و پيامبر و اسلام را درك نكرده اند نسبت به حصر سران فتنه معترض هستند و معتقدند پيامبر اكرم(ص) در مكه عفو عمومي اعلام كرد و شما هم سران فتنه را ببخشيد، يادآور شد: عمل به سيره پيامبر اكرم(ص) نيازمند آشنايي با سيره پيامبر است تا متوجه شويد پيامبراكرم(ص) كجا عفو كرد و كجا انتقام گرفت.

وي ادامه داد: جايي كه پيامبراكرم(ص) انتقام گرفته است نمي توانيم عفو كنيم و جايي كه عفو كرده است نمي توانيم انتقام بگيريم، بنابراين پيامبر اكرم(ص) جايي كه بايد برخورد كند به شدت برخورد مي‌كرد، حضرت با متخلف مزدور به شدت برخورد مي كرد اما انسان جاهل و خاطي را عفو مي‌كرد كه اين موضوع بايد در سيره پيامبر اكرم(ص) مد نظر باشد در غير اين صورت انسان به خطا خواهد رفت./1307/پ۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات