۰۸ آذر ۱۳۹۶ - ۰۱:۲۸
کد خبر: ۵۴۰۶۵۳
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

بروزرسانی فقه بدون دانستن پارادایم فکری دیگر جوامع دشوار است

حجت الاسلام والمسلمین اسلامی گفت: فقه می تواند مسائل خود را به سبک جدید ارائه دهد، یعنی سیستماتیک شدن و برقراری ارتباط فقه با علوم انسانی؛ باید پارادایم فکری سایر نقاط جهان را بدانیم.
حجت الاسلام رضا اسلامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین رضا اسلامی در نشست علمی «سبک زندگی» با موضوع «حوزه علمیه و چالش های مواجه با مسأله سبک زندگی»  که شامگاه هفتم آذر در تالار شیخ طبرسی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم برگزار شد، با اشاره به اینکه مسأله سبک زندگی برای جامعه بسیار مهم ضروری است، گفت: اگر این کلان مسأله به خوبی تبیین نشود، فرد با خود می پندارد در اثر انفجار و تکامل ذرات به وجود آمده است و محدود در حس و تجربه می شود.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به تبیین فرصت ها و تهدیدهای سبک زندگی در عرصه گفتمان فقهی پرداخت و اظهار داشت: فرصت های موجود در این زمینه عبارتند از اینکه فقه می تواند مسائل خود را به سبک جدید ارائه دهد، یعنی سیستماتیک شدن فقه و برقراری ارتباط فقه با علوم انسانی؛ باید پارادایم فکری سایر نقاط جهان را بدانیم و با ادبیات روز، مسائل فقهی را به آنها منتقل کنیم.

وی ادامه داد: فقیه باید ابتدا الگوی دینی را با درنظرگرفتن مسائل روز و علوم انسانی ارائه دهد و بر اساس آن نیاز جامعه را حل کند.

حجت الاسلام والمسلمین اسلامی تهدیدهای موجود در زمینه سبک زندگی را این گونه توصیف کرد: اولین آسیب ورود ناشیانه به این عرصه است، چراکه شخص ذهنیت خود را به گونه ای می چیند که به هنگام ورود به این بخش دچار سردرگمی شده و غریزه خود را به جای هدف زندگی گذاشته و معنای زندگی را نمی دانند.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اضافه کرد: تهدید دیگری که در این عرصه وجود دارد این است که هر شخصی از فقه برداشتی خاص دارد و طبق آن نسخه دینی می دهند؛ اگر این نسخه ضعیف باشد به هنگام صدور آن به سایر نقاط جهان سبب می شود افراد آن سبک را قبول نکنند و به فقه و دین بدبین شوند.

وی در پایان یادآور شد: سبک زندگی می تواند فقه را نوسازی کرده و مسائل مستحدثه را با مبنای دینی به ادبیات امروزی بیان کند./841/پ202/س

ارسال نظرات