۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۵
کد خبر: ۵۳۲۱۲۲
قديري ابيانه:

تنها دستاورد برجام عدم اطمينان به آمريكا است

سفير سابق ايران در مکزيک و استراليا گفت: اگر برجام تنها يك دستاورد داشته باشد، اين است كه به آمريكا نمي شود اطمينان كرد و همه مردم ايران نيز متوجه اين واقعيت شدند.
محمد حسين قديري ابيانه

محمد حسين قديري ابيانه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري رسا دركاشان، به دلايل کينه توزي هاي مقامات آمريکا عليه جمهوري اسلامي و ملت ايران و نهادهاي انقلابي اشاره كرد و گفت: كينه توزي هاي آمريكا به خاطر اين است كه ايران كه يك لقمه چرب براي آمريكا بوده كه با پيروزي انقلاب اسلامي از گلوي آمريكايي بيرون كشيده شده است.

وي ادامه داد: سلطه بر كشوري كه به لحاظ وسعت بزرگتر از مجموعه كشورهاي اروپايي فرانسه، آلمان، ايتاليا و اسپانيا كه داراي ذخائر نفت و گاز و معادن و موقعيت استراتژايك است از اهميت خيلي بالايي برخوردار است كه انقلاب اسلامي نه تنها توانسته سلطه آمريكا بر ايران را پايان دهد، بلكه موج بيداري در ايران به كشورهاي ديگر نيز سرايت كرده است.

قديري ابيانه گفت: آمريكايي ها از انقلاب ما به دليل ضربه اي كه خورده اند و منافع نامشروع خود را از دست داده مي بينند، اين ترس را دارند كه بعد از ايران منافع نامشروع  آنها در ساير كشورها نيز به خطر بيفتد، از اين رو طبيعي است كه با ملت و كشور ايران دشمني كنند.

به گفته وي، دشمني آمريكا با ملت ايران چيز جديدي نيست و از كودتاي مصدق تا حمايت از رژيم شاه و كمك به ساواك و تجهيز ساواك با ابزار شكنجه و آموزش آنها همه جزء دشمني هاي آنها بوده  است، بنابراين همه موظف هستند تا متحد و يكپارچه حول محور ولايت براي پيشرفت همه جانبه كشور تلاش كنند.

قديري ابيانه با اشاره به اينكه در بخش نظامي پيشرفت های خوبي داشته ايم و قدرت نظامي ايران نيز بازدارنده است، عنوان كرد: ايران به هر ميزان كه در بخش هاي فرهنگي و اقتصادي قوتي تر باشد دشمن در توطئه هاي خود شكست هاي سنگيني را متحمل خواهد شد.

سفير سابق ايران در مکزيک و استراليا تأكيد كرد: همه بايد با هم تلاش كنيم تا دوران گذار و پيچ تاريخي پيش رو را با امنيت و اقتدار طي كنيم و مطمئن باشيد آمريكا روبه افول است و جهان از تك قطبي به چند قطبي تبديل مي شود كه يكي از اين قطب ها جمهوري اسلامي به رهبري ايران در حال شكل گيري است، از اين رو وظيفه مسؤولين، نخبگان، سياسيون و همه مردم تحقق اقتصاد مقاومتي است كه هم به تلاش مسؤولين و هم به تلاش تك تك مردم نياز دارد.

قديري ابيانه در ادامه به مهمترين درس و عبرت هاي برجام و مذاكرات با آمريكا و غرب اشاره كرد و افزود: برخي تصور مي كردند اگر مرگ بر آمريكا نگوييم و با آنها مذاكره كنيم و يا اگر با لحن نرم با آنها برخورد كنيم مي توانيم دشمني آمريكا با ايران را تبديل به دوستي آمريكا با ايران كنيم و براساس منافع متقابل عمل كنيم و از تكنولوژي و سرمايه گذاري آنها هم استفاده كنيم.

وي ادامه داد: اينها شعارهايي بود كه برخي از نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري در سال 92 دادند و چون آنهايي كه چنين شعارهايي دادند مسؤوليت هاي مهمي در نظام داشتند برخي را به شك انداختند كه آيا واقعا مي توان با مذاكره و لبخند آمريكا را از دشمني با ايران منصرف كرد.

سفير سابق ايران در مکزيک و استراليا، يادآور شد: بعد از اينكه دولت روحاني در انتخابات پيروز شد بر انجام مذاكرات اصرار داشت و بر اين باور بودند كه مي توانند در مذاكرات موفق باشند و رفتند مذاكره كردند و امتيازات زيادي را دادند و امتيازات مكتوب كمي هم گرفتند و غربي ها  و آمريكایي ها و ايران هم امضاء كردند و به تصويب شوراي امنيت سازمان ملل متحد هم رسيد اما عمل نكردند.

قديري ابيانه با اشاره به اينكه آنچه رهبر معظم انقلاب براي مذاكرات پيش بيني كرده بود تحقق يافت، گفت: من نيز در مقالات و مصاحبه ها و سخنراني ها گفته بودم به دليل شناختي كه از ماهيت دولت آمريكا و اهداف آمريكا دارم، آمريكا قطعا به تعهدات خود عمل نخواهد كرد و امروز همه ديدند آمريكا نه در دوره اوباما و نه در دوره ترامپ به تعهدات خود عمل نكرد كه هيچ، بلكه هم اوباما و هم ترامپ هر دو بر تحريم ها نيز افزودند.

وي ادامه داد: از سوي ديگر آقاي رییس جمهور يكسال قبل در اولين روز اجراي برجام اعلام كرد تمام تحريم ها لغو مي شود و تأكيد زيادي  هم براي لغو تحريم ها داشت چرا كه باور داشت آنها به وظيفه خودشان عمل مي كنند و اين اطمينان اشتباه به آمريكا تا جايي پيش رفت كه دولت حتي امضاي جان كري را ضمانت برجام تلقي كرد و اين در حالي بود كه نه اوبا به تعهدات خود عمل كرد و نه ترامپ به تعهد داده شده عمل كرد.

سفير سابق ايران در مکزيک و استراليا با اشاره به اينكه كار ترامپ امروز به جايي رسيده است كه با لحن تهديد آميز و تحقير آميز عليه ايران صحبت مي كند، متذكر شد: ايران به تهديدهاي آمريكا توجهي ندارد و آماده است تا اگر آمريكا تهديدي را عملي كند، بلافاصله جواب محكم و دندان شكني به آمريكا بدهد.

قديري ابيانه گفت: برجام ثابت كرد مذاكره با آمريكا هيچ فايده اي ندارد و حتي اگر 4 كشور غربي بعلاوه چين و روسيه هم پاي ضمانت نامه و تعهد نامه اي را امضا كنند و به تصويب شوراي امنيت هم برسد، باز هم آمريكا به راحتي زير آن خواهد زد و اين در حالي است كه حتي اروپائيان هم به وظيفه خود در قبال برجام عمل نكردند و قرار بود تمام تحريم ها لغو شود اما در عمل چنين نشد.

به گفته وي، اگر برجام تنها يك دستاورد داشته باشد، اين است كه به آمريكا نمي شود اطمينان كرد و همه مردم ايران نيز متوجه اين واقعيت شدند كه به آمريكا نمي توان اعتماد كرد و اين دستاورد بزرگي براي ما است.

قديري ابيانه يادآور شد: با وجود اينكه آمريكا و اروپا به تعهدات خود عمل نكردند، اما ايران اصرار دارد همچنان در برجام باقي بماند، بنابر اين تصور آنها اين است كه فشارهای وارد شده بر ايران مؤثر بوده و نبايد اين اهرم فشار را از دست بدهند و اگر فشار بر ايران را افزايش دهند مي‌توانند بار ديگر ايران را پاي ميز مذاكره كشانيده و امتيازات بيشتري بگيرند و ايران را در زمنيه هاي مختلف محدودتر كنند.

وي افزود: اگر ايران نيز قبول كند به پاي ميز مذاكره بيايد و امتيازات بيشتري هم بدهد از كجا معلوم كه آمريكا دوباره به تعهدات خودش پايبند خواهد بود و دوباره دبه درنخواهد آورد، بنابراين تأكيد مي كنم ايران اصلا نبايد مذاكره مجددي بپذيرد بلكه بايد بر اجراي برجام اصرار كند و تهديد كند اگر آمريكا از برجام خارج شود و به قول خودش قرارداد را پاره كند و يا به آن وظايفي كه غربي ها داشتند عمل نكنند و تحريم ها عملا باقي بماند، ايران نيز اين حق را براي خودش محفظ مي داند تا از برجام خارج شود و به هيچ تعهدي پايبند نباشد.

سفير سابق ايران در مکزيک و استراليا، يادآور شد: بايد مراقب باشيم تا آمريكا عامل بر هم خوردن برجام معرفي شود و بايد كاري كنيم كه آمريكا اعلام خروج از برجام كند، چرا كه آمريكا قطعا به برجام عمل نخواهد كرد و تحريم ها را هم تشديد خواهد كرد.

قديري ابيانه گفت: ما براي مقابله با آ مريكا بايد در بُعد نظامي خود را تقويت كنيم، چرا كه هرچه قوي تر باشيم آنها حتي به فكر تهديدكلامي هم نخواهند بود، بنابر اين هم بايد اقتصادي مقاومتي دركشور محقق شود و هم بايد دولت تمام تلاش خود را براي تحقق اقتصاد مقاومتي به كار بگيرد و همه آحاد مردم نيز بايد دولت را در تحقق اقتصاد مقاومتي كمك كنند، چرا كه براي ما خوب نيست كه ايران جزو كم كارترين و مصرف كننده ترين ملتها باشد.

سفير سابق ايران در مکزيک و استراليا در ادامه در تعريف يك جمله اي سپاه پاسداران نيز گفت: در تعريف سپاه پاسداران فقط در يك جمله مي توانم بگويم، سپاهي بودن به اندازه اي مهم و افتخار آميز است كه امام خميني(ره) مي فرمايد، اي كاش من هم يك پاسدار بودم./1307/۳۰۱/ح

ارسال نظرات