۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۵
کد خبر: ۵۳۲۰۷۱

دیدار لاریجانی با رؤسای پارلمان پاکستان، کره جنوبی، کویت و گینه بیسائو

رئیس مجلس شورای اسلامی با رؤسای پارلمانی کشورهای پاکستان، کره جنوبی، کویت و گینه بیسائو دیدار و گفت و گو کرد.
لاریجانی

به گزارش خبرگزاری رسا، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه اجلاس اتحادیه بین المجالس با رؤسای پارلمانی کشورهای پاکستان، کره جنوبی، کویت  و گینه بیسائو دیدار و گفت و گو کرد.

مشروح خبری این دیدارها به شرح ذیل است:

ایران با پاکستان مودت و دوستی دیرینه‌ دارند/ لزوم همکاری مشترک برای مبارزه با تروریست

لاریجانی در دیدار با رئیس پارلمان پاکستان بر افزایش مناسبات دو کشور همسایه تأکید کرد و گفت: ایران و پاکستان مودت و دوستی دیرینه‌ای با هم دارند و این مودت باید سبب توسعه روابط به خصوص اقتصادی بین دو کشور شود.

لاریجانی افزود: با افزایش روابط سیاسی بین دو کشور که تأثیر بسیاری در منطقه داریم باید در زمینه با تروریسم بیشتر فعال شویم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهارات ترامپ را خارج از توافق دانست و گفت: نباید انتظار داشت ایران تعهدات خود را انجام دهد اما آنها نه؛ این امکان‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: اسرائیل و عربستان ترامپ را در این خصوص تحریک می‌کنند؛ از اسرائیل به غیر از این توقعی نیست اما عربستان چرا در کنار اسرائیل قرار می‌گیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: راهی که امام خمینی (ره) مبنا قرار دادند همبستگی مسلمانان و کشورهای اسلامی بود وایران این راه را پیموده و خواهد پیمود.

وی در ادامه به مناسبات اقتصادی دو کشور اشاره کرد و گفت: مشکلات بانکی دو کشور هنوز پابرجاست انتظار داریم پاکستان در رفع موانع به وجود آمده بکوشد و آن را عملیاتی کند.

لاریجانی سقف پیش‌بینی شده برای مبادلات اقتصادی را 5 میلیارد دلار دانست و گفت: برای این منظور باید مناسبات بانکی بین دو کشور تسهیل شود.اتاق بازرگانی و بخش خصوصی ایران آمادگی لازم برای ارتباط با تجارت پاکستان را دارند.

وی به خطوط لوله گاز ایران و پاکستان اشاره کرد و خواستار تسریع احداث خط دوم گاز در پاکستان شد و گفت: کار این پروژه در ایران به انجام رسیده و منتظر اتمام کار در پاکستان هستیم؛ این پروژه برای دو کشور بسیار مهم است.

وی تصریح کرد: آمریکا همیشه در سیاست خود یک شیطان بوده اما بعد از ترامپ تبدیل به یک شیطان غیرقابل کنترل شده است.

رئیس پارلمان پاکستان با بیان اینکه در جریان مذاکرات و توافق هسته‌ای ایران هستیم، گفت: پاکستان همواره از مواضع ایران حمایت کرده است و امروز که ایران به تعهداتش در برجام پایبند بوده است اما مواضع ترامپ منطقی نیست.

وی بر افزایش مناسبات اقتصادی میان دو کشور تأکید کرد و گفت: برای رفع موانع بانکی دستورات لازم به بانک مرکزی داده شده است و امیدواریم هر چه سریعتر مشکل حل شود.

رئیس پارلمان پاکستان با بیان اینکه مناسبات بسیار نزدیکی بین ایران و پاکستان وجود دارد، گفت: پاکستان پیش از آنکه ترامپ سیاست‌های خودش را اعلام کند مذاکرات خود با ایران را شروع کرد.

وی گفت: ترامپ سعی کرده شکست خود را متوجه پاکستان کند این در حالی است که پاکستان در خط اول مبارزه با تروریسم قرار دارد. این یک دروغ بزرگ است که آمریکا منابعی برای مبارزه با تروریسم به پاکستان پرداخت کرده است.

وی سیاست ایران را اصولی دانست و ادامه داد: پاکستان به صراحت اعلام کرده مخالف سیاست‌های ترامپ است.

وی رسیدن به چشم‌انداز رقم 5 میلیون دلار تبادل تجاری را نیازمند تلاش مضاعف دو کشور دانست و ادامه داد: تجار پاکستانی مشتاق و منتظر هستند تا در سفری به تهران زمینه‌های افزایش روابط را بررسی و اجرایی کنند.

رئیس مجلس پاکستان تصریح کرد: پاکستان به خرید گاز ایران مصمم است اما تحریم‌ها مشکلاتی ایجاد کرده بود که با برطرف شدن آنها به سرعت در حال تکمیل شدن است و طی یک سال آینده تکمیل خواهد شد.

وی به همکاری‌های دو کشور در امر مبارزه با تروریسم تأکید کرد و گفت: باید تا ریشه‌کنی تروریسم در منطقه دو کشور همکاری نزدیکی در این امر داشته باشند. در این راستا نشستی چهارجانبه را پیشنهاد می‌دهیم که ایران، پاکستان،چین و روسیه با هم اقدامات مشترک داشته باشند برای این نشست از ترکیه دعوت کرده‌ایم.

لاریجانی در دیدار با رئیس پارلمان کره جنوبی:

آمریکا نقض توافق کرده است/ بحران نظامی و هسته‌ای که اخیرا آمریکا آن را اظهار می‌کند به مسائل دامن می‌زند

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار دیگری که با رئیس پارلمان کره جنوبی داشت، گفت: سطح همکاری‌های دو کشور مناسب است اما می‌تواند گسترش یابد به خصوص در عرصه های اقتصادی که با موانعی مواجه شده بود.

وی افزود: درخواست شما مبنی بر گسترش همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری در ایران با مشکلات بانکی مواجه شده است که کره باید آن را پیگیری کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی مواضع کره جنوبی در خصوص مسائل فی‌مابین دو کره را منطقی دانست و افزود: اینکه کره شمالی قائل به حل مشکلات از طریق گفت وگو و مذاکره است خوب و مناسب است.

وی تصریح کرد: بحران نظامی و هسته‌ای که اخیرا آمریکا آن را اظهار می‌کند سبب دامن زدن به مسائل شده و‌ آن را تیره‌تر می‌کند، رفتار آ‌مریکا معقول و سنجیده نیست.

لاریجانی به توافق هسته‌ای کشورمان با کشورهای 1+5 اشاره کرد و ادامه داد: طبق توافق اقدامات لازم را انجام داده‌ایم و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پایبندی ایران را به توافق بارها اعلام کرده است اما آمریکا که خود نقض توافق کرده مدعی شده نمی‌تواند پایبندی ایران را تأیید کند.

وی تصریح کرد: البته ترامپ از این حرف‌ها زیاد می زند اما اینگونه رویکردها مشکلاتی ایجاد می‌کند.

در ادامه این دیدار رئیس پارلمان کره جنوبی با استقبال از گسترش روابط با ایران گفت: روابط بین پارلمان‌های دو کشور می‌تواند سبب روابط عمیق دو کشور شود.

وی افزود: سعی داریم با رفع موانع توسعه دو کشور را پیگیری کنیم زیرا توسعه ایران، توسعه کره است و باید از این فرصت برای ایجاد منافع مشترک استفاده کرد.

رئیس پارلمان کره جنوبی بر حل و فصل مسائل بین دو کره از راه مذاکره و گفت وگو تأکید کرد و ادامه داد: در سفر نیویورک به مقامات کنگره گفتم که توافق هسته‌ای با ایران و اجرای کامل آن می‌تواند الگوی مناسبی برای حل و فصل مشکلات بین دو کره باشد.

وی گفت: آژانس و کشورهای اروپایی اعلام کردند که ایران به توافق هسته‌ای پایبند بوده است؛ این راه درست و مسائل باید با گفت وگو و مذاکره حل و فصل شود. در این راستا می‌توان از نقش و تأثیر پارلمان‌ها استفاده کرد.

رئیس پارلمان کره جنوبی یادآور شد: بسیار امیدوارم بتوانیم روابط دو دولت، دو پارلمان و دو ملت و کارآفرینی را افزایش دهیم.

وی بر رفع موانع توسعه اقتصادی به خصوص بانکی و پولی تأکید کرد و یادآور شد: کره از توسعه و گسترش روابط به خصوص در عرصه اقتصادی و کارآفرینی با ایران استقبال می‌کند.

لاریجانی در دیدار با رئیس پارلمان گینه بیسائو:

درخواست شرکت در اجلاس بین‌المجالس کشورهای اسلامی/ توسعه همکاری دو کشور در زمینه معدن، گاز و شیلات

علی لاریجانی در دیدار با رئیس پارلمان گینه بیسائو نیز گفت: گینه کشور دوست و برادر ما است و می‌توان توسعه‌ همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور را دنبال کرد.

لاریجانی توسعه همکاری در زمینه‌های معدن، گاز و شیلات را پایه‌های خوبی برای گسترش روابط میان دو کشور دانست.

رئیس مجلس شورای اسلامی از رئیس پارلمان گینه بیسائو درخواست کرد تا در اجلاس بین‌المجالس کشورهای اسلامی در تهران شرکت کند.

در ادامه این دیدار رئیس پارلمان گینه بیسائو گفت: کشور ما منابع سرشاری از معادن و منابع دریایی دارد که می‌تواند زمینه حضور ایران در گینه باشد.

وی افزود: به عنوان یک مسلمان دارای یک باور و ایمان مشترک با شما هستم.

رئیس مجمع بین‌المجالس آفریقایی خواستار توسعه روابط با ایران شد.

لاریجانی در دیدار با رییس پارلمان کویت:

کویت در جهت ایجاد آرامش و صلح در منطقه تلاش می کند/ تاکید بر ارتقاو گسترش روابط دوکشور

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیداری که با رئیس پارلمان کویت داشت، اظهار کرد: روابط بین دو کشور خوب است اما باید گسترش یابد.

وی افزود: کویت در جهت ایجاد آرامش و صلح و ثبات در منطقه تلاش دارد و امیدواریم این تلاش‌ها به نتیجه برسد.

لاریجانی به مذاکرات هسته‌ای و توافق آن اشاره کرد و گفت: توافق هسته‌ای ایران به شکل قطعنامه شورای امنیت در آمده است و ما به مفاد آن پایبند بوده و هستیم و این امر را آژانس که ناظر توافق است، بارها تاکید کرده است.

وی افزود: آمریکا که خود ناقض این توافق بوده اکنون مدعی شده ایران پایبند نبوده است ؛ در حالی که پایبندی را آژانس باید اعلام نظر کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:این روند مسائل را پیچیده تر می‌کند؛ قرار نیست ایران هزینه یک توافق را بدهد؛ اما منافعی نداشته باشد این مسئله‌ای نیست که ایران بتواند به آن پاسخ ندهد.

لاریجانی بر ارتقای روابط دو کشور تاکید کرد.

در ادامه این دیدار رئیس مجلس کویت نیز گفت: برای حل مسائل نیاز به خویشتنداری بیشتری داریم.

وی افزود: کویت برای ایجاد آرامش و صلح در منطقه تلاش دارد، واقعیت آن است که جامعه مسلمانان با چالش‌هایی روبه رو است در حالی که حل اختلافات با رفتارهای مسالمت‌آمیز و گفت‌وگو انجام پذیر است.

اشتراکات کشورهای اسلامی بیشتر از اختلافات آن ها است/از عراق یکپارچه، متحد و با ثبات حمایت می کنیم

مرزوق الغانم رئیس مجلس امت کویت ادامه داد: اشتراکات کشورهای اسلامی بیشتر از اختلافات آن ها است و باید روی اشتراکات دست گذاشت.

وی افزود: روابط دو کشور مستحکم بوده و خواهد بود.

رئیس مجلس کویت تاکید کرد: کویت به دنبال همگرایی در منطقه است و از این بابت نگران عراق هستیم و از عراق یکپارچه، متحد و با ثبات حمایت می کنیم.

وی با تاکید بر اینکه منطقه در شرایط خوبی به سر نمی برد،یادآور شد: باید سعی کرد اوضاع فعلی را حفظ کرد تا شرایط به سوی بدتر شدن پیش نرود؛ هرگونه جدایی طلبی و تجزیه مشکل آفرین است.

رئیس مجلس کویت گفت: بازسازی عراق را دنبال می‌کنیم و از تمامیت ارضی آن حمایت خواهیم کرد؛ از نیروهای داخلی عراق می‌خواهیم با هم باشند و بر آتش اختلافات ندمند.

وی ادامه داد: ایجاد صلح و آرامش نیاز به همکاری همه دارد،برخی برای نفع همگان باید مقداری کوتاه بیایند تا آرامش در منطقه برقرار شود./907/204/ح

ارسال نظرات