۰۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۱
کد خبر: ۵۱۳۰۷۸
دبير جامعه روحانيت كاشان:

حج فرصت ذی قیمتی برای ارتقای بعد معنوی انسان است

دبير جامعه روحانيت كاشان با بیان اینکه حج فرصت ویژه ای برای ارتقای بعد معنوی انسان است، گفت: خداوند مي فرمايد كسي كه به حج مي آيد و در انتها تنها درخواست مادي و دنيايي دارد، در عوض من نيز در آخرت چيزي به او نخواهم داد.
حجت الاسلام عليرضا شاه فضل

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل، شنبه شب در جلسه تفسير قرآن كه در مسجد باب الحوائج ناجي آباد برگزار شد در  تفسير آيه 200 سوره بقره، با اشاره به اينكه اين آيه در مورد حج نازل شده است، گفت: مراسم حج تنها مختص به دين اسلام نبوده است.

وي با اشاره به اينكه، پيروان مسيح و يهود و حضرت ابراهيم و حتي مشركين قبل از اسلام نيز مراسم حج داشته اند، افزود: خداونددر آيات سوره  مباركه بقره نيز به آن اشاره كرده است كه پيروان اين اديان و مشركين دوركعبه طواف مي كردند و بين صفاو مروه سعي مي كردند، قرباني مي كردند.

حجت الاسلام شاه فضل گفت: يكي از كارهايي كه اسلام انجام داد، مسأله حج بود كه  خداوند حج ابراهيمي را به پيامبر اكرم(ص) آموزش داد و مسلمانان را موظف كرد به وضعيت فعلي كه امروز كه مراسم حج برگزار مي شود، مراسم حج را انجام دهند.

به گفته وي رفت و برگشت سفر از قديم الايام  هزينه هاي زيادي داشته و چندين ماه در مسير  رفت و برگشت مكه درحركت بوده و چندين ماه زمان مي برد تا از حج بر مي گشتند و برخي اوقات تعداد زيادي ازكاروان حج در مسير رفت و برگشت به مكه  جان خود را از دست مي‌دادند و مراسم حج هميشه  با مشكلات زيادي همراه بوده و مانند امروز آسان نبود.

وي با اشاره به اينكه، با پايان يافتن مراسم حج، مسلمانان دور يكديگر جمع مي شدند و از افتخارات اجداد خود سخن مي‌گفتند، افزود: خداوند در اين آيه مي فرمايد، بعد از مراسم حج در رابطه با خدا و دين و بهشت و جهنم و كارهاي نيك صحبت كنيد و فقط  از اجداد خود سخن نگوييد.

دبيرجامعه روحانيت كاشان، يادآور شد: امروز نيز برخي كه از زيارت ائمه اطهار و يا مسجد برمي‌گردند در رابطه با همه مسائلي صحبت مي‌كنند اما يك جمله در رابطه با خدا و قيامت و قبر و جهنم سخن نمي گويند، بنابراين خداوند مي فرمايد بعد از مراسم حج فقط براي اجداد خود صحبت نكنيد بلكه در رابطه با خدا و دين خدا نيز صحبت كنيد.

حجت الاسلام شاه فضل ادامه داد: روايت است اگر گروهي در حال صحيت كردن باشند، اما صحبتي از خدا و پيامبر خدا نگويند، خداوند آنها را لعنت  و بركت را ازآنها مي گيرد، بنابراين توصيه شده است اگر در ميهماني و يا  مراسمي حضور داريد در رابطه با خدا و پيامبرخدا صحبت كنيد و از غيبت و تهمت و افترا به ديگران پرهيز كنيد.

وي افزود: خداوند در اين آيه مي فرمايد ‹‹فَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَقُولُ رَبَّنا آتِنا فِي الدُّنْيا وَ ما لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ خَلاقٍ›› برخي از آنهايي كه از راههاي دور به حج آمده اند، همين كه مراسم حج را انجام مي دهند بلافاصله دعا مي‌كنند ‹‹ رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا›› و از خدا درخواست هاي مادي خانه و ماشين و شغل و پول و ثروت دارند.  

دبير جامعه روحانيت كاشان، گفت: خداوند مي فرمايد، برخي درخواست هاي انسان را  در همين دنيا به آنها مي دهيم، اما ‹‹ما لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ خَلاقٍ››  اما در آخرت چيزي به آنها داده نمي شود، چرا كه خداوند آخرين دعاي بندگانش را در حج اجابت مي‌كند، بنابراين بايد مراقب بود دعاهاي ما هم براي دنيا و هم براي آخرت باشد نه اينكه تنها براي دنياي خود دعا كنيم و ازدعاي آخرت غافل شويم.

حجت الاسلام شاه فضل، افزود: خداوند مي فرمايد، كسي كه به حج مي آيد و اعمال حج را انجام مي‌دهد و در انتها از خداوند درخواست مادي و دنيايي دارد در عوض من نيز در آخرت چيزي به او نخواهم داد.

وي با اشاره به آخرين سوره فرقان مي فرمايد ‹‹قُلْ ما یَعْبَؤُا بِکُمْ رَبِّی لَوْ لا دُعاؤُکُمْ›› اگر دعاي انسان نباشد من به هم  توجهي به انسان نمي كنم به اين معني كه ما ضمن انجام اعمال واجب نماز و روزه و حج و زكات، دعا  را نيز فراموش نكنيم چرا كه روايت است اگر نماز كسي تمام شود و به سجده نرفت و از خداوند درخواست نكرد ضرر كرده است.

دبير جامعه روحانيت كاشان، يادآور شد: افرادي كه در محرم براي امام حسين عزاداري مي كنند و در انتها از خداوند درخواست مسائل دنيايي دارند، خداوند دعاي آنها را اجابت مي كند اما در آخرت به آنها چيزي نمي دهد، بنابراين زائري كه در حرم امام رضا(ع) درخواست حاجت دنيايي دارد و حواس او به حاجت آخرت خودش نيست در آخرت دست خالي خواهد بود.

حجت الاسلام شاه فضل، افزود‌: اين آيه براي كساني است كه با مشكلات و سختي زياد به سفر حج مي رفتند، اما در انتها به دليل اينكه براي آخرت خود درخواستي نداشتند، در آخرت نيز چيزي به آنها داده نمي شود.

وي افزود: در آيه 201 سوره بقره دعاي معروفي است كه در قنوت مي‌خوانيم مي فرمايد ‹‹وَ مِنْهُمْ مَنْ يَقُولُ رَبَّنا آتِنا فِي الدُّنْيا حَسَنَةً وَ فِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنا عَذابَ النَّار›› برخي انسانها مراقب هستند و فيض خداوند را هم در دنيا و هم در آخرت مي‌خواهند، هم به فكر دنيا و هم به فكر آخرت خود هستند.

به گفته وي، برخي انسانها براي اينكه ثابت كنند ايمان آنها خيلي قوي است براي دنياي خود دعا نمي‌كنند و هميشه براي آخرت خود دعا مي‌كنند كه در نگاه قرآن اين تفكر مردود است، چرا قرآن مي گويد مومن بايد به فكر دنياي خودش نيز باشد و از خداوند در دعاي خود، درخواست رزق نيكو و فراوان و فرزند صالح و نصرت دارند.

دبيرجامعه روحانيت كاشان، گفت: انسان مومن بايد هم براي آبادي دنياي خود تلاش كند و هم دعا كند و هم براي آبادي آخرت خود دعا كند و تلاش كند، از اين رو روايت است، كسي كه در براي هزينه خانواده خود كار مي‌كند اگر در مسير رفت و برگشت، كشته شود خداوند اجر شهيد برايش در نظر گرفته است چرا كه خداوند دوست ندارد انسان مومن بيكار باشد.

حجت الاسلام شاه فضل، افزود: خداوند به مومنين مي گويد، كسب روزي حلال هم از خدا بخواهيد و هم تلاش كنيد تا كسب و كاري كه داريد رونق بگيرد و به دنبال افزايش روزي خود باشيد كه كار نيز جزئي از ايمان است و اين در حالي است كه برخي تنها به دنبال نماز و عبادت هستند و نسبت به كسب و كار و اقتصاد و توليد بي اعتنا و تنها مصرف كننده هستند، بنابراين آنهايي كه به دنبال دنيا و آخرت خود هستند بهره خوبي مي برند./1307/پ۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات