۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۱
کد خبر: ۴۷۲۵۳۶
استاد حوزه علميه قم:

روح توحيد با دزدي، ظلم و ستم به ديگران سازگاري ندارد

استاد حوزه علميه قم با بیان این که توحيد به معناي قبول كردن خدا در زندگي‌ و صبر و بردباري در برابر سختيها و مشكلات زندگي است، گفت: روح توحيد با دزدي، ظلم و ستم به ديگران سازگاري ندارد.
حجت الاسلام سيدابوالفضل جمال الديني

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در کاشان، حجت الاسلام سيد ابوالفضل جمال الديني شنبه شب در سلسله جلسات بصيرتي، اخلاقي كه در مسجد سلمان کاشان برگزار شد، با اشاره به اينكه بهاي هر چيزي اطمينان به خدا است، گفت: آنهايي كه به بلاهاي خدا صبر مي‌كنند و به خدا  اطمينان دارند  نسبت به بلاهايي كه نازل مي شود گلايه نمي كنند.

وي افزود: توحيد به معناي قبول كردن خدا در زندگي‌ و صبر و بردباري در برابر سختيها و مشكلات زندگي است، بنابر اين روح توحيد با دزدي و ظلم و ستم به ديگران سازگاري ندارد.

حجت الاسلام جمال الديني گفت: توحيد به معني دوست داشتن خدا و بندگان خدا است و مرگ جمع شدن يك بقچه است و باز شدن يك سفره است و اگر از مرگ  هراس داشته باشيم براي اين است كه توحيد ما هنوز ميزان نشده است.

وي با اشاره به اينكه دو نعمت امنيت و سلامت براي انسان مجهول است، يادآور شد: انسان تا زماني كه از اين دو نعمت بزرگ برخوردار است يك بار ياد خدا و شكر گذار خدا نيست، اما زماني كه  اين دو نعمت و يا يكي از اين دو نعمت را از دست بدهد آن وقت است كه تازه ياد خدا مي‌كند.

استاد حوزه علميه قم در ادامه يادآور شد: روايت است كه يك صلوات باب و دروازه هايي از عافيت را به روي انسان باز مي كند، از اين رو عافيتي كه در روايات از آن نام برده شده است، گاهي با يك صلوات دهها سال به عمر انسان افزوده مي‌شود.

وي افزود: از امام حسن عسکري(ع) روايت است، اگر تمام بدي ها را در يك خانه جمع كنيد، كليد اين خانه دروغ است و زماني كه نام دروغ بيان مي شود اينگونه در اذهان تصور شود كه دروغ يا قولي و زباني و يا عملي است، به اين صورت كه يا با زبان خود و يا با عمل خود دروغ مي گوييم.

حجت الاسلام جمال الديني با تبيين چگونگي دروغ و قبح دروغ، گفت: قبح دروغ شروع خباثتي است كه مي‌تواند يك عالم را تحت تأثيرخود قرار دهد و يك تاريخ را برهم بزند و تاريخ را تغيير دهد.

وي با اشاره به اينكه گاهي يك دروغ فعلي است كه مي تواند كار يك تاريخ را يكسره كند و زحمت تمام پيامبران را هدر بدهد، عنوان كرد: آنهايي كه مي خواستند بدل اميرمؤمنان(ع) باشند حتي در خلوت خود نيز نان و سركه خوردند تا رنگ و بوي اميرمؤمنان(ع) را داشته باشند، از اين رو افرادي كه در خلوت خود نيز حال و هواي دروغ دارند مي توانند از تاريخ سواري بگيرند كه گرفتند.

استاد حوزه علميه قم يادآور شد: دروغ به اين نيست كه گاهي يك حقيقتي خلاف جلوه  داده شود و با زبان بيان شود، بلكه گاهي راه رفتن افراد نيز دروغ است.

حجت الاسلام جمال الديني يادآور شد: مشكل خيلي از بندگان خدا اين است كه خدا را به خدايي قبول ندارند، از اين رو خدا نيز هر آيه اي كه در قرآن آورده است مي خواهد خودش را ثابت كند كه خدايي هم هست كه مي تواند در آخرين لحظات ابراهيم را از آتش، موسي را از نيل، يوسف را از ته چاه و پيامبر اكرم(ص) را با تار عنكبوت نجات دهد و موسي را در خانه فرعون بزرگ كند تا خودش را به بندگانش ثابت كند.   

استاد حوزه علميه قم افزود: خداوند مي فرمايد پايه و اساس آنچه را كه در دنيا خلق كرده ايم توحيد است، بنابر اين خدا انسان را آفريده است تا خدا را به رفاقت قبول كند و باورش شود كه روزي پنج مرتبه در برابر خالق خود سجده كند تا متوجه باشد كه خدا هست و اگر خدا در زندگي انسان نباشد زندگي براي انسان تلخ است.

لازم به ذكر است، مسجد سلمان فارسي خيابان اميركبير يكي از مساجد فعال شهرستان كاشان در امور فرهنگي است كه چندين سال متوالي است سلسله بحث هاي بصيرتي اخلاقي به همت و تلاش امام جماعت اين مسجد، حجت الاسلام سيد محمد لاجوردي برگزار مي شود./1307/202/ب2

ارسال نظرات