۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۱
کد خبر: ۴۶۵۷۷۰
آیت‌الله محمدی‌ ری‌شهری:

اقامه نماز از ویژگی‌های متّقین است

آیت‌الله محمدی‌ ری‌ شهری با بیان اینکه اقامه نماز از ویژگیهای انسانهای با تقوا است، گفت: یکی از برجسته‌ترین ویژگیهای اهل بیت(ع) اقامه نماز است، آنان اقامه کننده نماز هستند نمازی که در بالاترین درجه کمال است.
ریشهری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله محمد محمدی‌ ری‌شهری، نماینده مجلس خبرگان رهبری و تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، امروز در کلاس تفسیر سوره بقره که در آستان مقدس سیدالکریم(ع) برگزار شد با اشاره به آیه «الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ»، گفت: "وَيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ"؛ دومین ویژگی انسان‌های باتقوا، اقامه نماز است.

وی افزود: الصلاة شامل سه معنا می‌شود، نخست به معنای نوع خاصی از عبادت است که شامل هر عبادتی نمی‌شود و آداب و شرایط خاصی را می‌طلبد، قرآن کریم در َيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ اشاره به این نوع عبادت خاص که از ویژگی‌های انسانهای باتقوا است، دارد.

آیت‌الله محمدی‌ ری‌شهری با بیان اینکه در شماری از آیات الهی ریشه صلوة به معنای دعا ذکر شده است، بیان داشت: "خُذ مِن أموالهم صدقةً" صدقه سبب تطهیر انسان از رذائل اخلاقی می‌شود و در ادامه خداوند می‌فرماید: "إِنَّ صَلاتَكَ سَكَنٌ لَهُمْ" دعا کردن پیامبر بعد از آنکه مسلمانان زکات خود را پرداخت کردند سبب آرامش آنها می‌شود و این آیه اهمیت دعای دیگران را در ایجاد آرامش انسان بیان می‌کند.

نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به کاربرد سوم صلوة، گفت: صلوة در بعضی از آیات نوعی تکریم و نکوداشت معنا می‌شود، در قرآن کریم خدا و فرشتگانش بر پیامبر(ص) درود می‌فرستند و این نوعی تکریم است و این درود فرستادن یک شعار معنوی و سیاسی است که شامل اهل بیت(ع) نیز می‌شود.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) درباره اینکه چرا در قرآن کریم خواندن نماز با لفظ اقامه به کار رفته است، تصریح کرد: معنای اقامه نماز، مطلق خواندن نماز نیست زیرا اقامه نماز به معنای آن است که انسان افزون بر اینکه نماز می‌خواند باید نماز را کامل و صحیح به جای آورد.

این مفسر قرآن کریم با اشاره به کاربردهای قرآنی اقامه نماز، اظهار داشت: حضرت ابراهیم(ع) فرمودند: خدایا مرا اقامه کننده نماز قرار ده و فرزندانم را نیز نماز خوان راستین خود قرار ده؛ خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: ما به آنها وحی کردیم به انجام عمل نیکو و اقامه نماز سفارش کردیم و کاربرد دیگر اقامه نماز در آیات الهی اشاره به مردانی دارد که هیچ کاری آنها را از اقامه نماز باز نمی‌دارد مانند امام علی(ع) که در لیلةالحریر نماز شبش را نیز ترک نکرد.

این استاد اخلاق در پایان خاطرنشان کرد: یکی از برجسته‌ترین ویژگیهای اهل بیت(ع) اقامه نماز است، آنان اقامه کننده نماز هستند نمازی که در بالاترین درجه کمال است./202/813/ب1

ارسال نظرات