۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۰
کد خبر: ۷۵۷۵۵۳

شیخ علی کورانی دار فانی را وداع گفت + زندگی‌نامه

شیخ علی کورانی دار فانی را وداع گفت + زندگی‌نامه
شیخ علی کورانی از محققان بزرگ تاریخ اهل بیت (ع) و از مجاهدان و حامیان مقاومت در سن ۷۹ سالگی دار فانی را وداع گفت.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، علامه مجاهد شیخ علی کورانی پس از عمری تلاش و مجاهدت دعوت حق را لبیک گفت.

آن مرحوم که کتاب‌های ایشان در مهدویت مشهور است، یکی از محققان بزرگ تاریخ ائمه به شمار می‌رود. ایشان از مجاهدان مقاومت در جوانی و حامیان آن بود.

آن مرحوم از شاگردان و یاران شهید سید محمد باقر صدر و از اعضای فعال حزب الدعوه بودند و به همین واسطه برخی از بزرگان و فرماندهان حزب‌الله را ایشان به این حزب آورد.

آیت الله العظمی حکیم ایشان را به عنوان نماینده خود به کویت فرستاد و پس از رحلتشان، آیت الله العظمی خویی هم ایشان را نماینده خود انتخاب کرد.

وی در زمینه‌های سیاسی و اجتماعی فعال زیادی داشت و از موسسان مسجد و بیمارستان رسول اکرم بیروت بود.

علامه کورانی با تأسیس مرکز معجم فقهی، اولین برنامه رایانه‌ای جامع جهان اسلام را تولید کرد که ۳۰۰۰ جلد کتاب را دربرداشت و به ۴۷۰۰ جلد رسید.

آن مرحوم قربانی ترور حزب بعث هم بود که از فاصله نزدیک به سر ایشان شلیک کرده بودند اما به لطف خدا گلوله در جمجمه گیر کرد و ایشان زنده ماند و گلوله به عنوان سندی از جنایات بعثی‌ها در بدن ایشان ماند.

مروری بر فعالیت‌های علامه کورانی:

آیت‌الله علی کورانی از محققین و علمایی که همواره به تبیین و توجه به دیدگاه‌های آخرالزمانی و علائم ظهور شهرت داشت صبح‌گاه روز سی‌ام اردیبهشت سال ۱۴۰۳ بر اثر عارضه قلبی دارفانی را وداع گفت. اگرچه او بیشتر به کتاب‌های علائم ظهور شهرت یافته بود اما شخصیتی کم نظیر در فعالیت‌های فکری و مبارزاتی بویژه در جهان عرب بود.

علی الکورانی العاملی در سال ۱۹۴۴ میلادی در روستای یاطَر در نبطیه در جنوب لبنان در خانواده‌ای کشاورز به دنیا آمد.او به تشویق سید عبدالحسین شرف الدین به مدرسهٔ دینی رفت و زیر نظر شیخ ابراهیم سلیمان درس‌های مقدماتی را گذراند. در سال ۱۹۵۸ میلادی در چهارده سالگی به شهر نجف رفت و دروس مقدمات و سطح را در نزد محمد تقی فقیه، سید علاء بحرالعلوم، شیخ باقر ایروانی و سید محمدباقر حکیم خواند و در درس خارج سیدمحسن حکیم ،سید ابوالقاسم خویی و سید محمد باقر صدر شرکت کرد.از اواسط دههٔ ۶۰ میلادی به عنوان نمایندهٔ چند مرجع شیعه از جمله سید ابوالقاسم خویی، در کشورهای عراق و کویت فعالیت داشت. عمدهٔ فعالیت‌های او علیه حزب بعث عراق و اندیشه‌های کمونیسم بود. او در سال ۱۹۷۴ میلادی به لبنان بازگشت.

آیت‌الله علی کورانی پس از انقلاب اسلامی در ایران به ایران آمد و به پژوهش در زمینه‌های احادیث اسلامی دربارهٔ مهدی، تاریخ تدوین قرآن، معنی واژه‌های قرآن (نقد کتاب مفردات راغب)، سیره نبوی، تاریخ امامان شیعه و نقد اندیشه‌های وهابیت ‍‍پرداخت.وی در این باره می‌گویند:« بعد از وقوع انقلاب اسلامی در ایران، حال بنده تغییر پیدا کرد. چرا که اهل سنت و شیعه متفق‌القول هستند که اولین زمینه‌سازان ظهور امام زمان اهل سرزمین مشرق و قوم سلمان، اهل قم، اهل خراسان و اهل طالقان (نه به معنای شهر طالقان بلکه اهل جبال البرز) هستند. حدود ۹ عنوان حدیث اهلبیت(ع) وجود دارد که مردم ایران را توصیف کرده است. بنده از ابتدای مسئله انقلاب ایران شکی نداشتم که این مسئله زمینه ساز ظهور حضرت است اما اینکه سؤال می‌شود این امر چه مقدار طول می‌کشد بنده عرض می‌کنم نمی‌دانم، اما همین‌قدر می‌دانم که این انقلاب زمینه‌ساز ظهور حضرت است. بنده به ایران آمدم و مدت دو سال هم در جنگ شرکت کردم و دوستانی مانند عماد مغنیه و ذوالفقار هم بودند و در زمینه دفاع برای زمینه‌سازی ظهور حضرت اقدام کردم.»

او همچنین با حمایت مرجع جهان تشیع آیت‌الله‌العظمی سید محمدرضا گلپایگانی، بنیادی به نام مرکز المعجم الفقهی و سپس با حمایت آیت‌الله سید علی سیستانی مرکز «المصطفی للدراسات الدینیه» برای پژوهش در اندیشه‌های اسلامی را بنیان گذاشت. مرکز معجم فقهی، نخستین بنیاد تولید نرم‌افزارهای اسلامی بود که در سال ۱۳۶۹ خورشیدی آغاز به کار کرد. از جمله دلایل راه‌اندازی این مرکز که به عنوان یکی از اولین مراکز رایانه‌ای در ایران شناخته می‌شود، آشنایی و ارتباط او با کشورهای عربی منطقه بود.همچنین توانست با حمایت‌های نماینده آیت الله العظمی سید علی سیستانی در ایران، سایتی را به نام سایت کتابخانه اهل‌البیت علیهم السلام راه‌اندازی نماید تا حدود هفت هزار از کتب شیعه و سنی در آن به صورت رایگان و مجازی در اختیار عموم قرار بگیرد.

آیت‌الله علی کورانی از حدود سال ۱۹۹۸ به مناظره و گفتگوهای اینترنتی با عالمان مذاهب دیگر، به ویژه عالمان وهابی پرداخت و پس از آن به تدریج ارائهٔ برنامه‌های پرسش و پاسخ در تلویزیون‌های عربی زبان پرداخت که باعث شهرت او در جهان عرب شد. کورانی در سال ۱۳۹۱ خورشیدی در مصاحبهٔ مفصلی با خبرآنلاین اظهار نظرهای برخی سخنرانان دربارهٔ مهدویت را نادرست دانست و نقد کرد.

خطر صهیونیسم همواره یکی از دغدغه‌های مرحوم آیت‌الله علی کورانی بود و او به صورت عمیق به فکر مبارزه با صهیونیسم بود. برهمین اساس ارتباط نزدیکی با حرکت‌های مختلف جهان عرب داشت. گروه‌های مختلف لبنان از حزب‌الله گرفته تا جبهه امل و حرکت‌های فلسطینی همواره شیخ علی کورانی را به عنوان یکی از حامیان جدی و مهم خود می‌دانستند.او تلاش می‌کرد حرکت‌های مختلف ضداسرائیلی را به غنای فکری برساند و در همین راستا جلسات علمی و فکری مختلفی با رهبران این حرکت‌ها داشت. به گونه‌ای که نام «حرکت جهاد اسلامی فلسطین» با حسن سلیقه‌ی آیت‌الله شیخ علی کورانی انتخاب شد و در مراحل مختلف مبارزه، با او در ارتباط مستقیم بود.

او انقلاب اسلامی ایران را از جمله رخدادهای مهم ‍پیش از ظهر می‌دانست: «بنده به جهت فعالیت در زمینه‌سازی ظهور حضرت به مشرق هجرت کردم و به امام خمینی و رهبر معظم انقلاب آیت‌الله خامنه ای افتخار می‌کنیم که فرماندهان و رهبران زمینه‌سازان ظهور هستند. آنچه که بنده نسبت به سیاست خارجی هم اطلاع دارم اینطور است که محور مقاومت در حال تشکیل است که همه یاوران امام زمان هستند»

ارسال نظرات